Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ.


Η Ιεραποστολή είναι μια κοινή έκκληση για όλους τους χριστιανούς για διαδώσει του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο, να δώσει μαρτυρία για την αγάπη του Θεού μέσω της δικής τους ζωής και να κρατήσει την Εκκλησία ανοιχτή για όλους.

Η Ορθόδοξη ιεραποστολή της Φινλανδίας είναι ο επίσημος διεθνής οργανισμός ιεραποστολής για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Φινλανδίας. Ο οργανισμός έχει ως στόχο να συμβάλει στην εκπλήρωση της ιεραποστολής που έδωσε ο Ιησούς Χριστός. Μεταξύ των Ορθοδόξων στη Φινλανδία ο οργανισμός αυξάνει την ευαισθητοποίηση της ιεραποστολής και της Ορθοδοξίας στην Αφρική και την Ασία.

Ο κύριος στόχος της Ορθόδοξης ιεραποστολής της Φινλανδίας είναι να στηρίξει και να αναπτύξει ευχαριστιακές κοινότητες. Κατά τα τελευταία 30 χρόνια ο οργανισμός έχει στηρίξει την Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Κένυας που ανήκει στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, η Ορθόδοξη ιεραποστολή της Φινλανδίας ξεκίνησε συνεργασία με την Ορθόδοξη ιεραποστολή της από την Αμερική και τη Μητρόπολη Mwanza στη βορειοδυτική Τανζανία.

Η Ορθόδοξη ιεραποστολή της Φινλανδίας συμμετέχει ενεργά στην οικουμενική συνεργασία και συζήτηση. Στη Φινλανδία ο οργανισμός συμμετέχει στις δραστηριότητες της φινλανδικής Οικουμενικής Συνόδου. Διεθνώς φροντίζει τις συζητήσεις της Διάσκεψης των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών.

Η Ορθόδοξη Αποστολή της Φινλανδίας είναι υπό την ηγεσία του Αρχιεπισκόπου Λέοντα της Καρελίας και πάσης Φινλανδίας, μαζί με ένα διοικητικό συμβούλιο με έξι μέλη. Οι δραστηριότητες του οργανισμού εκτελούνται από τον γραμματέα αποστολής.

Το έργο της Ορθόδοξης Αποστολής χρηματοδοτείται από επιχορηγήσεις από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Φινλανδίας και ενορίες και δωρεές από άτομα και ομάδες αποστολής. Οι διοικητικές δαπάνες καλύπτονται από τις επιχορηγήσεις, αλλά οι δωρεές και οι συλλογές για τις συγκεκριμένες ανάγκες που χρησιμοποιούνται για τις δραστηριότητες.


http://kirkkotoimii.fi/lahetys/pages/in-english.php

Δεν υπάρχουν σχόλια: