Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019

ΦΟΒΕΡΉ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑ ΑΠΟΚΆΛΥΨΗ. ΤΟ ΑΒΑΠΤΙΣΤΟ ΠΑΙΔΙ.

ΦΟΒΕΡΉ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑ ΑΠΟΚΆΛΥΨΗ. ΤΟ ΑΒΑΠΤΙΣΤΟ ΠΑΙΔΙ. 

Η οικογένεια του Ιβάν Lebedev είχε πολλά παιδιά, αλλά όλα πέθαναν σε νηπιακή ηλικία. Μόνο ο γιος τους Νικολάι επέζησε. Όταν ήταν πέντε ετών, γεννήθηκε ένας άλλος γιος στους Lebedevs.  Το μικρό μωρό ο Πέτρος.  Το νεογέννητο ήταν τόσο αδύναμο που οι γονείς φοβόντουσαν ότι θα πεθάνει, έτσι αποφάσισαν να τον βαφτίσουν αμέσως. Κάλεσαν τους γείτονές τους, την επιμελητή Νατάλια Πετρόβα και τον ιδιωτικό υπαλληλο Mikhail Kuptsov, να γίνουν νονοι. Οι νονοι του μωρού γρήγορα  πήγαν στο ναό.

Οι φόβοι της Lebedev δεν ήταν μάταιοι: λίγο μετά την επιστροφή των  νονων , το μωρό άρχισε να αποδυναμώνεται και πέθανε αρκετές ώρες αργότερα. Ο βάπτιση αντικαταστάθηκε από προετοιμασίες για την κηδεία. Ήταν μεγάλη η στεναχώρια στους γονείς γιου  αλλά χαίρονταν που ο Θεός τους έδωσε χρόνο να εκτελέσουν το ιερό Μυστήριο του Βάπτισης πάνω του. Δεδομένου ότι η μητέρα,  δεν αναρρωνε από τον τοκετό, ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι, η μητέρα δεν μπόρεσε να πάει  στην κηδεία.

Το μωρό θάφτηκε,η συνηθισμένη ζωή εισήλθε στη συνηθισμένη ρουτίνα τηε. Οκτώ χρόνια πέρασαν απαρατήρητα.

Η Όλγα Νικολαέβνα, η σύζυγος του Λεβεντέφ, αρρώστησε με πυρετό και μπήκε σε νοσοκομείο. Λίγες μέρες αργότερα αισθανόταν χειρότερα, ήταν ήδη στο θάνατο. Έστειλαν και τον σύζυγό της. Ήρθε με μια φίλη της Όλγας Νικοελέβνα, την 
Νίνα Ιβάνοβνα. Βλέποντας ότι ο ασθενής ήταν ξαπλωμένη με τα μάτια κλειστά, νόμιζαν ότι είχε ήδη πεθάνει. Ωστόσο, ο γιατρός τους διαβεβαίωσε ότι ήταν ακόμα ζωντανή . Κάθισαν για μεγάλο χρονικό διάστημα κοντά στον ασθενή, αλλά δεν ανακτούσε τη συνείδηση ​​και έπρεπε να φύγουν.

Την επόμενη μέρα, το βράδυ, η Νίνα Ιβάναβνα ήρθε και πάλι στο νοσοκομείο, αλλά η Όλγα Νικοελέβνα ήταν ακόμα χωρίς τις αισθήσεις της.  Ο σύζυγός της ήταν ήδη εκεί. Μετά από λίγο, η ασθενής άρχισε να αναρρώνει. Κάλυψε το πρόσωπό της με τα χέρια της και είπε με λύπη:

"Α, θα προτιμούσα να πεθάνω!" Γιατί δεν είχα πεθάνει, αλλά μείναμε εδώ ...

Λίγο αργότερα, γυρίζοντας στον σύζυγό της, είπε:

- Βάνια, παρακαλώ, για χάρη του Θεού, να σταματήσεις  να φωνάζεις ! Αν ξέρατε τι υπάρχει γι 'αυτό. Σταμάτα, παρακαλώ!
Επανέλαβε τις λέξεις αυτές αρκετές φορές. Πρέπει να πω ότι ο σύζυγος της Όλγας Νικοελέβνα είχε πραγματικά μια αμαρτωλή συνήθεια να καταριέται και να ορκίζεται.

"Γιατί ήθελες να πεθάνεις;" - ρώτησε την άρρωστη η  φίλη της. .

"Εγώ, η αμαρτωλή , τιμήθηκα να δω πώς πήραν οι άγιοι άγγελοι  την ψυχή κάποιας άγιας γυναίκας που πέθανε σε μια γειτονική πόλη!" Βλέποντας αυτό, ήθελα να πεθάνω ταυτόχρονα, έτσι ώστε η ψυχή μου να τιμηθεί με την ίδια τιμή ... Αλλά χθες, ένας αξιωματικός πέθανε στο νοσοκομείο μας. Ήταν θαμμένος με τιμητικές διακρίσεις, αλλά πώς συνοδεύτηκε η ψυχή του; Επίσης, είδα ότι ήταν περιτριγυρισμένος ... όχι από Αγγελους αλλά από τρομερούς δαίμονες. Υπήρχαν πολλοί από αυτούς που φώναζαν αν: "Είναι δικό μας, δικό μας!" Και ήταν μια αφόρητη δυσωδία από αυτούς! 

Αρχικά, τα λόγια της ήταν λανθασμένα ένα παραλήρημα οδυνηρής φαντασίας, αλλά στη συνέχεια θυμήθηκα ότι ένας αξιωματικός ήταν πραγματικά θαμμένος εκείνη την ημέρα. Αλλά πώς θα μπορούσε ένας ασθενής να το δει αυτό αν ήταν ασυνείδητη για μερικές ημέρες; Εν τω μεταξύ, η Όλγα Νικοελέβνα συνέχισε:

"Επίσης είδα όλα τα νεκρά παιδιά μας". Έτρεξαν σε μένα με τις λέξεις: "Μαμά!" Πόσο ευχαριστημένα ήταν για μένα!

- Έχεις δει τον Παύλο ;ρώτησε ο σύζυγος.

- Ναι τον είδα τον Παύλο είναι τόσο όμορφος ! Υπάρχουν πολλά παιδιά εκεί. Αλλά ανάμεσα στα παιδιά μας δεν υπήρχε ο Πέτρος . Ρώτησα πού είναι αυτός. Έπειτα ένας άγγελος ήρθε επάνω μου και μου έδειξε - βρισκόταν στα χέρια του, ακίνητος και μαύρος σαν πυρκαγιά. Ρώτησα τι συνέβη σε αυτόν.

- Δεν βαπτίστηκε! - απάντησε ο άγγελος.

- Τον βαφτίσαμε! Είπα.

"Όχι, πέθανε αβαπτιστος ", επανέλαβε ο Άγγελος.

Αυτή η ιστορία εξέπληξε τον σύζυγό της και τη Νίνα Ιβάνοβνα, και σκέφτηκαν ότι μπορεί να ήταν μια παραπλάνηση. Η ασθενής επαναλάμβανε:

«Ναι, ο φτωχός Πέτρος πέθανε χωρίς να βαπτιστεί, μου το είπε ο άγγελος ».

Η Νίνα Ιβάνοβνα κάλεσε τον Λέμπεντπεφ να πάει στον νονό του Πέτρου Mikhail Kuptsov, και να τα πει όλα. Σύντομα, ο Lebedev έτρεξε στη Nina Ivanovna και είπε:

"Αλήθεια,  Ο Πέτρος ήταν αβαπτιστος "

Όπως αποδείχθηκε, όταν ο Lebedev ήρθε στον νονά και του είπε για τα λόγια της συζύγου του, ήταν συγκλονισμένος. 
Παραδέχθηκε ότι αυτό είναι αλήθεια.

- Αυτή είναι η αμαρτία μας! Πρόσθεσε.

Αποδεικνύεται ότι ο Μιχαήλ ήταν σε παράνομη σχέση με την Νατάλια Πετρόβνα, πριν προσκλήθουν να είναι οι νονοι  του Πέτρου. Φοβόταν να αρνηθουν την πρόσκληση  χωρίς εύλογους λόγους, επειδή η άρνησή τους θα μπορούσε να προκαλέσει υποψίες. Συνειδητοποιώντας ότι αυτοί, που είναι σε μια τέτοια αμαρτία, δεν μπορούν να γίνουν νονοι στο Μυστήριο του Βάπτισης, αποφάσισαν να  τους εξαπατήσουν όλους. Ως εκ τούτου, μόνο προσποιήθηκαν ότι ήταν Βαπτίσματος ο Πέτρος . Έχοντας περπατήσει με το αγόρι γύρω από την πόλη, επέστρεψαν στο σπίτι και είπαν ότι είχαν έρθει από το ναό. Αφού έθαψαν το μωρό , με το καιρό εξασθένησε η μνήμη και νόμιζαν ότι η πράξη τους ήταν εντελώς κρυμμένη, και θαμμένη με το μωρό και κανείς δεν θα το γνώριζε.
Αλλά οχτώ χρόνια αργότερα, όταν άρχισαν να ξεχνούν την αμαρτία τους, που στερησαν στο αθώο μωρό το  Ευλογημένο δώρο του Αγίου Βαπτίσματος, η πραγματική αλήθεια από τη μετά θάνατον ζωή εμφανίστηκε ξαφνικά! Η συνείδηση ​​δεν επέτρεψε στον Michael να κρύψει τη σοβαρή αμαρτία του και την εξομολογηθηκε .

Εν τω μεταξύ, η ασθένεια της άρχισε να εντείνεται, και τα έλκη άρχισαν να εξαπλώνονται σε όλο το σώμα της. Η Όλγα Νικολαβένα υπέφερε τα πάντα με την πραότητα και την ταπεινοφροσύνη, είπε ότι της δόθηκε για τις αμαρτίες της. Ένα μήνα και ένα  αργότερα, η πάσχων πέθανε.

Σύμφωνα με την ιστορία της Nina Ivanovna, η Όλγα διέθετε αληθινά χριστιανικές ιδιότητες της ψυχής. Ήπια, ήσυχη, όχι κακοήθης δεν διαμάχησε με κανέναν, και προσπάθησε να κρατήσει τον σύζυγό της από την οργή και την άσχημη γλώσσα  Νηστευε και πηγαινε τακτικά στο ναό. 

Η κηδεία ενός παιδιού. 1872. Hood. Κονσταντίν Μακόφσκι

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ "Ιστορίες επισκεπτών ιστορίες ιερέων"
Αλλά οχτώ χρόνια αργότερα, όταν άρχισαν να ξεχνούν την αμαρτία τους, που στερησαν στο αθώο μωρό το  Ευλογημένο δώρο του Αγίου Βαπτίσματος, η πραγματική αλήθεια από τη μετά θάνατον ζωή εμφανίστηκε ξαφνικά! Η συνείδηση ​​δεν επέτρεψε στον Michael να κρύψει τη σοβαρή αμαρτία του και την εξομολόγησε.

Εν τω μεταξύ, η ασθένεια της άρχισε να εντείνεται, και τα έλκη άρχισαν να εξαπλώνονται σε όλο το σώμα της. Η Όλγα Νικολαβένα υπέφερε τα πάντα με την πραότητα και την ταπεινοφροσύνη, είπε ότι της δόθηκε για τις αμαρτίες της. Ένα μήνα και ένα  αργότερα, η πάσχων πέθανε.

Σύμφωνα με την ιστορία της Nina Ivanovna, η Όλγα διέθετε αληθινά χριστιανικές ιδιότητες της ψυχής. Ήπια, ήσυχη, όχι κακοήθης δεν διαμάχησε με κανέναν, και προσπάθησε να κρατήσει τον σύζυγό της από την οργή και την άσχημη γλώσσα  Νηστευε και πηγαινε τακτικά στο ναό. 

Η κηδεία ενός παιδιού. 

1872. Hood.

 Κονσταντίν Μακόφσκι

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ "Ιστορίες επισκεπτών ιστορίες ιερέων"
Δεν υπάρχουν σχόλια: