Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021

ΠΑΡΑΒΟΛΗ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ.

 


Ο νεαρός άνδρας και το ταξίδι του.

Ο νεαρός έζησε με τον γερό  πατέρα του σε ένα μέρος ψηλά στα βουνά. Βαριεστημένος  από μια τόσο μονότονη ζωή ήθελε να μάθει ποια ήταν η έννοια της ζωής του.

Μια μέρα άκουσε φήμες ότι ένας σοφός και ένας μαθητής ζούσαν  ψηλά στα απέναντι  βουνά. Ο νεαρός θέλει να τους γνωρίσει  Περπατώντας κατά μήκος των δρόμων και των μονοπατιών αναζητώντας το σοφό συναντήθηκε με ένα νεαρό αγόρι Ο νεαρός περνούσε, από εκεί και ξαφνικά του λέει :

- Δεν πρέπει να πάτε καθόλου σε αυτό το μονοπάτι, αλλά σε αυτό που ακολουθεί το ρέμα.

Ο νεαρός γύρισε, αλλά το αγόρι έφυγε. Μετά από δισταγμούς, πήγε κατά μήκος του αναφερόμενου μονοπατιού.

Λίγες μέρες αργότερα, στο γέφυρα του χωριού, ο νεαρός είδε ένα κορίτσι να πλένει τα ρούχα. Η φιλική εμφάνιση και το χαμόγελό της τον σταμάτησαν. Η σκέψη να μείνει μαζί με ένα κορίτσι σε αυτό το χωριό και να σταματήσουμε την αναζήτηση κατέλαβε  την καρδιά Αλλά, θυμήθηκε  την απόφασή του να βρει το σοφό γερό  και να συνεχίζει να πάει στο δρόμο του.

"Πρέπει να πάτε κατά μήκος του μονοπατιού που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του χωριού, ήρθε η ήπια φωνή

Γύρισε –αλλά  το κορίτσι είχε εξαφανιστεί.

Στο δρόμο συναντήθηκε με ένα νεαρό άντρα της ίδιας ηλικίας με αυτόν. Μιλούσαν και έγιναν φίλοι. Και πάλι δημιουργήθηκαν αμφιβολίες: να συνεχίσω την αναζήτηση για το σοφό ή όχι; Και πάλι άκουσε μια φωνή πίσω του:

"Θα πάρεις λάθος δρόμο ." Στρίψτε δεξιά στη διασταύρωση.

Όταν ο νέος γύρισε, ο νέος του φίλος είχε ήδη εξαφανιστεί.

Ο αναφερόμενος δρόμος τον οδήγησε σε μια ραγισμένη γέφυρα. Ένας γέρος καθόταν σε ένα μικρό πάγκο κοντά στο σπίτι, του οποίου ο ταξιδιώτης σταμάτησε για το βράδυ. Το πρωί, ο ιδιοκτήτης είπε στον νεαρό ότι ζει μόνο του  και θα μπορούσε να ζήσει μαζί του αν ήθελε.

"Όχι, όχι", αρνήθηκε ο ταξιδιώτης, "πρέπει να βρω έναν σοφό άνθρωπο για να μάθω ποια είναι η σημασία του

Και βγήκε από το σπίτι.

"Που θα με βρίσκεσαι", είπε η φωνή  του γέρου, "αν κάθε φορά με  αφήνεις;"

Ο νεαρός γύρισε, αλλά δεν υπήρχε πλέον ούτε σπίτι ούτε ένας γέρος.

Τότε σκέφτηκε ο νεαρός - Σε όλους τους ανθρώπους που γνώρισα στο δρόμο μου, μου φάνηκαν σαν φρουροί. Τώρα το πρώτο πρόσωπο που θα γνωρίζω θα τον κάνω  εκπαιδευτικό μου. " Και τότε είδε τον ηλικιωμένο πατέρα του που περπατούσε προς αυτόν, και το παλιό τους σπίτι στα βουνά, όπου ζούσαν μαζί. Μόνο τότε ο νεαρός κατάλαβε τον λόγο  τον οποίο ζούσε και το νόημα ζωής του  αποκαλύφθηκε.ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 11:28  »Ελάτε σ’ εμένα όλοι όσοι κοπιάζετε κι είστε φορτωμένοι, κι εγώ θα σας ξεκουράσω.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: