Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Ο ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ

 
Ένας βετεράνος ήρθε σε μια εκκλησία της Μόσχας την Ημέρα της Νίκης και ζήτησε να τον  βαφτίσουν  «τώρα». Οι ιερείς είχαν ήδη διασκορπιστεί, τα κινητά τηλέφωνα ήταν τότε κάτι σπάνιο και οι αποστάσεις στη Μόσχα δεν ήταν κοντά.

Άρχισαν να συμβουλεύουν τον γέρο να συμφωνήσει για  αύριο, αλλά εκείνος ζήτησε συνεχώς σήμερα. Και, αμήχανος, πρόσθεσε ότι κάποιος του είχε πει σε όνειρο: «Πήγαινε σήμερα στο ναό και βαπτίσου».

Δεν υπήρχε λόγος να διαγραφεί το όραμα για τις γιορτές - ο βετεράνος φαινόταν εντελώς νηφάλιος. Από σεβασμό για την σεβάσμια ηλικία και τα στρατιωτικά του βραβεία, άρχισαν να φωνάζουν ιερείς και έφτασε σε ένα.

Έφτασε, έκανε τα μυστήρια της Βάπτισης και της Επιβεβαίωσης στο άτομο και τον εισήγαγε στο βωμό, που υποτίθεται ότι γίνεται με κάθε νεοβάπτιστο αρσενικό. Στο βωμό, ο γέρος σταυρώθηκε, έσκυψε και ... πέθανε.

Έζησε μια πολύ μεγάλη ζωή. Έζησε με διαφορετικούς τρόπους και ο Θεός του εγγύησε να πεθάνει αμέσως μετά το Βάπτισμα - σε αγγελική καθαρότητα. Και στον πιο ιερό χώρο του ναού. Για ποια πλεονεκτήματα;

Μόνο ο ίδιος ο Παντογνώστης γνωρίζει για αυτό.

 

Μοναχή Ναταλία (Καβερζνέβα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.