Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Η ΜΟΝΑΧΗ ΠΕΛΑΓΙΑ ΤΡΟΥΜΟΥΛΙΑΡΗ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ. ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΨΥΧΗ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΙΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ." «Καθώς προσευχόμουν βρέθηκα σε μια εκκλησούλα παλαιά και ήταν ένας κοντός ιερέας μέ γαλανά μάτια και μου είπε: Είμαι ο Γέρο-Πορφύριος!».
Μια φορά οι αδελφές επισκέφτηκαν τον Άγιο Γέροντα Πορφύριο στα Καλλίσσια. Γύρισαν στην Κάλυμνο ενθουσιασμένες και διηγούνταν τά όσα προορατικά τούς είχε πει ό Γέροντας. Τόσο ζωντανή ήταν  ή διήγησή τους, ώστε ή Γερόντισσα Πελαγία επιθύμησε τον γνώρισε . Την επόμενη ημέρα είπε μέ χαρά στις  αδελφές  «Καθώς προσευχόμουν βρέθηκα σε μια εκκλησούλα παλαιά και ήταν ένας κοντός ιερέας μέ γαλανά μάτια και μου είπε: Είμαι ο Γέρο-Πορφύριος!».  ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ 2015. ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΙΟΣ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ Π. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ

Η ΜΟΝΑΧΗ ΠΕΛΑΓΙΑ ΤΡΟΥΜΟΥΛΙΑΡΗ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ. ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΨΥΧΗ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΙΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ. " «Ποιά είσαι σύ, καλογριά μου;» «Δεν μέ γνωρίζεις, Κατερίνα μου;» της είπε χαμογελώντας ή Παναγία και εξαφανίσθηκε..."

 Το Πάσχα πού έμεινε ορφανή μετά την αγρυπνία της Αναστάσεως έπεσε να πλαγιάσει με παράπονο για το ποιος θα της έφερνε τα αγαπημένα της αρνίσια ποδοκέφαλα να φάει τώρα πού ορφάνεψε. Στενοχωρημένη αποκοιμήθηκε και σε λίγο ένιωσε ένα ελαφρύ άγγιγμα στον ώμο της. Πάνω από το κεφάλι της στεκόταν μια όμορφη καλογριά που κρατούσε ένα δίσκο μέ ζεστή σούπα μέ κομματάκια από  αρνίσια ποδοκέφαλα μέσα. Άρχισε να τρώει μέ λαιμαργία από το κουτάλι πού την τάιζε ή καλόγρια και ξαφνικά την ρώτησε μέ περιέργεια. «Ποιά είσαι σύ, καλογριά μου;» «Δεν μέ γνωρίζεις, Κατερίνα μου;» της είπε χαμογελώντας ή Παναγία και εξαφανίσθηκε...
 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ 2015. ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΙΟΣ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ Π. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ

Η ΜΟΝΑΧΗ ΠΕΛΑΓΙΑ ΤΡΟΥΜΟΥΛΙΑΡΗ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ. ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΨΥΧΗ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΙΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ." Εκείνο το βράδυ της παρουσιάσθηκε στον ύπνο ό Άγιος Δημήτριος που της είπε "


Μια γνωστή της, πολύ ευλαβής κυρία, επρόκειτο να πάει στη Αμερική μια εικόνα τού Αγίου Δημητρίου να την πουλήσει. Τότε - Γερόντισσα της ζήτησε να την αγοράσει. γιατί οι Αμερικανοί ως αιρετικοί, δεν προσκυνούν ούτε τιμούν τις εικόνες. Ή γυναίκα πείστηκε και έτσι ή εικόνα κατέληξε στο προσκυνητάρι τού Ναού της του θεού Ειρήνης πού τόσο αγαπούσε ή Γερόντισσα. Εκείνο το βράδυ της παρουσιάσθηκε στον ύπνο ό Άγιος Δημήτριος που της είπε «Σε ευχαριστώ γι’ αυτό που έκαμες για το ιερό μου έκτύπωμα Κατά την εξοδον της ψυχής σου θα έλθω να την παραλάβω και να  την παραδώσω στον Θεόν και θα μεσιτεύσω για την ανάπαυση  σου στον πιο εκλεκτόν τόπον».


Με ιδιαίτερη χαρά δέχθηκε την πρόσκληση της Γερόντισσας  Αγνής  να κοινοβιάσει στο μοναστήρι τού Ρότσου. Ή παρουσία της έγινε πηγή θείων ευλογιών για την Μονή και ή συναναστροφή της διδακτική και   ωφέλιμη για τις αδελφές. Με πολύ ταπείνωση διηγούταν  τις διάφορες πνευματικές εμπειρίες της, για να διδάξει τις νέες και σχετικώς άπειρες αδελφές. Πάντοτε τις ενίσχυε στο πνευματικό τους αγώνα και φρόντιζε να τις συνδέει ακόμη περισσότερο με την μοναδική συντροφιά και παρηγοριά της ζωής της την Παναγία.


Κάποια  φορά τούς έλεγε ότι της παρουσιάσθηκαν δύο δαίμονες που την σακάτεψαν στο ξύλο. Από τον πόνο άρχισε να κλαίει και  κοιτώντας κατάματα την εικόνα της Παναγίας της είπε το παράπονο της. Τότε ή Παναγία βγήκε από την εικόνα της και κάθισε κοντά της.
Αφού ή αδελφή της έδειξε εκεί πού πονούσε, ή Παναγία την ευλόγησε  και χάθηκε...


 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ 2015. ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΙΟΣ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ Π. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ

Η ΜΟΝΑΧΗ ΠΕΛΑΓΙΑ ΤΡΟΥΜΟΥΛΙΑΡΗ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ. ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΨΥΧΗ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΙΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ " Για τον Άγιο Γεώργιο έλεγε ότι είναι ό μόνος Άγιος πού δεν παίρνει άδεια από τον Θεό για να κάνει κάτι. Έχει ανοιχτή άδεια, τρέχει αμέσως με το άλογό του και φέρνει γρήγορα το αποτέλεσμα."
Στην πνευματική της πορεία και τον πόλεμο ενάντια στον πονηρό είχε συμμάχους της τούς Μεγαλομάρτυρες Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο τον Μυροβλύτη και τον Ιαματικό Παντελεήμονα, ό οποιος θεραπεύεσαι τον πόνο που της προκαλούσαν τά χτυπήματα των δαιμόνωνΓια τον Άγιο Γεώργιο έλεγε ότι είναι ό μόνος Άγιος πού δεν παίρνει άδεια από τον  Θεό για να κάνει κάτι. Έχει ανοιχτή άδεια, τρέχει αμέσως με το άλογό του και φέρνει γρήγορα το αποτέλεσμα. Όταν ήταν ακόμη στο  σπίτι της ανεψιάς της επιθύμησε να φάει κολοκύθια. «Έργαλάκι μου ,(ΕΡΓΑΛΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑ ΚΑΛΥΜΝΙΚΑ) έ (δεν» θα πάεις να μου φέρεις κανένα (= κανένα) κολοκύτι = κολοκύθι);». Σε κλάσματα δευτερολέπτου πέρασε κάποιος μανάβης και της είπε «Μου περίσσεψαν αυτά τα  κολοκύθια, πάρτα να πάω σπίτι μου χωρίς φορτίο». Και κάποια άλλη φόρα  πού ήταν στο Μοναστήρι - όποιο είναι κτισμένο σε πετρώδη τοποθεσία επιθύμησε μελιτζάνες γι’ αυτήν και τις αδελφές πού τις στερούνταν. 


Με το κομβοσχοινάκι της στο χέρι φώναξε στον Άη-Γιώργη: «Έργαλάκι στείλε μας λίγες μελιτζάνες. Τρέεις άλλου κι άλλου, κι’ έδώ μάς ξέχασες;». Μια γυναίκα άπό τά απέναντι μέρη τού μοναστηριού - διατηρούσε κήπο με λαχανικά άκουσε μια δυνατή ανδρική φωνή στα αυτιά της να μαζέψει μελιτζάνες και να τις πάει στην αδελφή Πελαγία στο Μοναστήρι. Έτσι έκανε και καθώς απορημένη ρωτούσε η  γυναίκα να μάθει για τον άνδρα πού την διέταξε, είδε το αινιγματικό χαμόγελο της αδελφής Πελαγίας...


 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ 2015. ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΙΟΣ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ Π. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ