Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. ΜΟΝ. Π. ΑΡΣ. ΒΛΙΑΓΚΟΦΤΗΣ. 18/01/2015 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ


ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΤΗΤΑ . ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ. ΜΟΝ.Π.ΑΡΣ. ΒΛΙΑΓΚΟΦΤΗΣ. 19/02/2012. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ


ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟ ΡΑΦΑΗΛ ΝΟΙΚΑ."Είπατε κάποτε ότι όλα τα πράγματα δένονται και λύνονται με πνευματικό τρόπο. Μπορείτε, σας παρακαλώ, να μας το εξηγήσετε;"Ερώτηση: Είπατε κάποτε ότι όλα τα πράγματα δένονται και λύνονται με πνευματικό τρόπο. Μπορείτε, σας παρακαλώ, να μας το εξηγήσετε;Απάντηση: Ναι, έχω πει κάτι τέτοιο.  Όλα όσα κάνει ο άνθρωπος αρχίζουν στον αόρατο, δηλαδή στον μυστικό χώρο της καρδιάς του. Όταν βάλεις κάτι στον νου σου, ο Θεός το βλέπει, και αν έχεις πάρει απόφαση γι’ αυτό το  κάτι, είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί κάποτε στη ζωή σου.
Ακούστε ένα παράδειγμα. Κάποιος μοναχός μου είπε: «Μάλωσα με έναν μοναχό (νομίζω από άλλη μονή), αλλά ύστερα μετάνιωσα και ήθελα να του ζητήσω συγγνώμη. 


 Εκείνος όμως ούτε που ήθελε να ακούσει για μένα- τόσο πληγωμένος ήταν. Και σκεφτόμουν: Τι να κάνω; Αύριο μεθαύριο πρέπει να φύγω, και θέλω και να κοινωνήσω Πλήγωσα τον αδελφό μου, πώς να πλησιάσω στη θεία Κοινωνία; Αλλά και πώς να συνεχίσω τη ζωή της μετάνοιας αφού δεν με θέλει πια εγώ θέλω να του ζητήσω συγγνώμη αλλά αυτός ούτε που θέλει να ακούσει για μένα. Θυμήθηκα τότε», λέει, «έναν λόγο της θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου». Στα Δίπτυχα, μετά τον καθαγιασμό των Τιμίων Δώρων, ο ιερέας λέει: «Μνήσθητι, Κύριε, τών εύσεβεστάτων καί πιστοτάτων ήμών βασιλέων... λάλησον εις τήν καρδίαν αυτών άγαθά ύπέρ τής Εκκλησίας σου καί παντός τοΰ λαοΰ σου». Ο μοναχός αυτός θυμήθηκε αυτό το «λάλησον» και είπε: «Κύριε, λάλησε Εσύ στην καρδιά του για τη μετάνοιά μου, πες του ότι μετανιώνω για ότι έκανα, ότι του ζητάω συγγνώμη και ότι και εγώ τον συγχωρώ». Και συνέχισε λέγοντας: «Την επόμενη φορά που τον είδα ήταν σαν να μην υπήρχε ποτέ σύννεφο στον ουρανό όλα εξαφανίστηκαν και η συμφιλίωση έγινε». Όταν έμαθα αυτό το περιστατικό, συμβούλεψα και άλλους να πράττουν έτσι- και σχεδόν κάθε φορά γίνονταν θαύματα.Μια μοναχή, που είχε πρωτοπάει σε μια μονή, μου έλεγε: «Πάτερ, φοβάμαι όλους τους ανθρώπους». Ήταν πολύ ευαίσθητη και πληγωμένη ιδιαίτερα από κάποια ηλικιωμένη μοναχή που ήταν πολύ αυταρχική. Μου έλεγε: «Όταν μπαίνω στο μαγειρείο, με πιάνει τρόμος, δεν ξέρω τι να κάνω!» Της είπα να προσευχηθεί με αυτόν τον τρόπο: «Κύριε, πες στην καρδιά της για μένα έναν καλό λόγο». Μια μέρα, λοιπόν, έρχεται τρέχοντας και μου λέει: 


«Πάτερ, ξέρετε τι συνέβη; Ήρθε η αδελφή τάδε και με ξανάπιασε ο τρόμος και είπα- “Κύριε, πες της ότι την αγαπάω!” Και τότε, πάτερ, δεν
ξέρω- ίσως να ήταν σύμπτωση, με κοίταξε γλυκά και μου μίλησε πολύ ωραία». Πέρυσι, όταν την ξαναείδα, είχε το ίδιο λαμπερό πρόσωπο όπως τότε, και ας είχαν περάσει δέκα ολόκληρα χρόνια, και είχε ειρήνη με όλους. Και πιστεύω ότι αυτές οι “συμπτώσεις” της συνεχίστηκαν.
Βλέπουμε λοιπόν ότι όλα δένονται και λύνονται με πνευματικό τρόπο στον μυστικό χώρο της καρδιάς. Και ευ-χαριστώ για την ερώτηση, γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να πω και τούτο: πρέπει να ασκούμαστε σε αυτό που οι πρόγονοί μας το έκαναν πολύ φυσικά. Οι πρόγονοί μας, που ήταν πιο κοντά στον Θεό απ’ ότι εμείς, με πολύ φυσικότητα, σε κάθε περίσταση, επικαλούνταν τον Θεό. Φέρ’ ειπείν, όταν αισθανόμαστε έναν κίνδυνο, να πούμε: «Κύριε!» Και πες κάτι στον Θεό. Βλέπεις μια αμαρτία μέσα σου, πες: 


«Κύριε, κοίτα τι έχω μέσα μου, μη με αφήνεις έτσι!» Βλέπεις ότι κάποιος σε στενοχωρεί και δυσκολεύεσαι να φιλιώσεις μαζί του• πες πάλι: «Κύριε, μίλησε στην καρδιά μου για τον πλησίον μου!» κτλ. Να επικαλείσθε, λοιπόν, τον Θεό. Είναι πίστη μας ότι ο Ιησούς, ο Σωτήρας μας, είναι ο μόνος μεσίτης μεταξύ του Θεού και του ανθρώπου.  Άρα λοιπόν, τολμώ να πω, ότι αρέσει στον Θεό να μεσιτεύει μεταξύ του ενός και του άλλου. Κάλεσε λοιπόν τον Θεό και κάνε Τον μεσίτη ανάμεσα σ’ εσένα και στον εχθρό σου, ανάμεσα σ’ εσένα και σε αυτούς, με τους οποίους έχεις μαλώσει, και θα δεις τη “σύμπτωση” που θα συμβεί.

 Λίγες μέρες πριν μου έλεγε κάποιος ότι δεν υπάρχει Θεός. Και του απαντώ: «Όχι! Παριστάνει πολύ καλά ότι δεν υπάρχει! Κάνε λοιπόν εσύ ότι πιστεύεις, και θα δεις πως και ο Θεός θα κάνει ότι υπάρχει!» Και έτσι θα συμβαίνουν και σ’ εμάς παρόμοιες “συμπτώσεις”.

Συνοψίζω λέγοντας: Να μάθουμε, αδελφοί μου, να καλούμε τον Θεό σε κάθε περίπτωση και με κάθε αφορμή και να ζητάμε τη συμβουλή Του. Να θέτουμε στον Θεό όλες τις απορίες μας, να Τον ρωτάμε τι νόημα και τι σκοπό έχει το καθετί. 

Και να μην ξεχνάμε να Τον ευχαριστούμε κάθε φορά που μας δίνει ό,τι Του έχουμε ζητήσει. Το «Κύριε!» να έχουμε πρώτα πρώτα στην καρδιά μας, και ύστερα όλα τα άλλα. Στην περίπτωση που θέλεις να μιλήσεις με τον πνευματικό σου και βρίσκεται σε κάποια απόσταση από σένα, πρέπει να περπατήσεις αυτή την απόσταση (και στο μεταξύ μπορεί κάποιος άλλος να σε έχει προλάβει), ή πρέπει να πάρεις τηλέφωνο και να σχηματίσεις έναν αριθμό. Για τον Θεό όμως δεν χρειάζεται ούτε καν αυτό -μπορείς οποιαδήποτε στιγμή να πεις: «Κύριε!» και, όπως έλεγε κάποιος, συνδέθηκες με τον “δορυφόρο «Κύριε!»”. Και τότε θα δεις πώς αυτός ο Θεός “παριστάνει” ότι υπάρχει!

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ ΡΑΦΑΗΛ ΝΟΙΚΑ. Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Aziz Paisios - Türkçe Αltyazılı


Ό Γέρων Ιάκωβος Βαλοδήμος Ό Άγιος της Βίτσας Ζαγορίου κια τα προφητικά του λόγια.


Ό Γέρων Ιάκωβος Βαλοδήμος Ό Άγιος της Βίτσας ΖαγορίουΣΚΙΑΓΡΑΦΩΝΤΑΣ το Γέροντα Ιάκωβο Βαλοδήμο, τον Άγιο της Βίτσας Ζαγορίου, προσεγγίζουμε την αρετή. Προβάλλουμε μπροστά μας την αγιότητα προσωποποιημένη, τον ίδιο τον Κύριό μας «παρατεινόμενον εις τούς αιώνας». Ό άγιος, καλοκάγαθος, άπειρόκακος Λειτουργός τού Θεού τού Υψίστου, ό π.  Ιάκωβος είναι μια σύγχρονη αγιασμένη μορφή, πού κατακόσμήσε τά τελευταία χρόνια την Ήπειρο μας και έφυγε μόλις το 1960 σέ βαθιά γεράματα, για να διακοσμήσει και τη χορεία της θριαμβεύουσα στον ουρανό Εκκλησίας.


Ό π. Ιάκωβος ήταν ένας βιαστής του πνεύματος, ένας σύγχρονος Πατροκοσμάς, ένα φιλέρημο στρουθίο της αρετής, από τά έρημοπούλια της πίστεως, πού χτίζουν τις φωλιές τους στις απάτητες κορυφές της αρετής, καλλικέλαδο ώς προς την αδιάκοπη δοξολογία τού Θεού μας. Υπήρξε ό 

Όσιος Ασκητής του Μοναστηριού του Προφήτη Ηλία, στα ψηλώματα τών Ζαγοροχωρίων, στου όποιου το πρόσωπο διαπιστώνουμε περίτρανα για μια ακόμη φορά, ότι έχει και ή εποχή μαστούς Αγίους της, αφού ή αγιότητα είναι διαχρονικό φαινόμενό προς βεβαίωση τών λόγων τού Αποστόλου τών εθνών: «Όπου έπλεόνασεν ή αμαρτία, ύπερεπερίσσευσεν ή χάρις» (Ρωμ. ε' 20).


Ό πατήρ Ιάκωβος ζούσε στα ύψηλά. Δεν αναπαυόταν στα χαμηλά, αφού είχε υψηλές πνευματικές ανατάσεις και δεν συμβιβαζόταν με τη ζωή στα χειμαδιά της πνευματικής ζωής. Ανέπνεε τον καθαρό αέρα της ολοκληρωτικής αφιερώσεως στο έργο του ευαγγελισμού τών ψυχών και στη θεία Αγάπη. Προτιμούσε τη σκληρή ζωή τών στερήσεων και τών θλίψεων λέγοντας ότι «διά πολλών θλίψεων δει ημάς είσελθεϊν εις την Βασιλείαν τών Ουρανών» (Πράξ. ιδ' 22). Κακουχία γι’ αυτόν σήμαινε αναψυχή. Στέρηση σήμαινε πλουτισμός. Λύπη και πειρασμός σήμαινε άγαπητική επίσκεψη τού Θεού. Ήθελε να βιώνει την πτωχεία του Ιησού σέ όλο της το μεγαλείο. Είχε εγκαταλείψει τον εαυτό του στο θειο έλεος και από τον ουρανό αντλούσε δύναμη και υγεία.


Ασκητικός, γλυκύτατος, λαμπερός ό π Ιάκωβος, με απλά λόγια εξηγούσε το Ιερό Ευαγγέλιο στους πιστούς. Ό λόγος του ήταν βαθειά θεολογικός, αλλά απόλυτα κατανοητός και πάντοτε συμβουλευτικός. Για κάθε πρόβλημα έδινε μία λύση, ή οποία ήταν πάντοτε ή καλύτερη. Αν κάποιος έκανε σοβαρή αμαρτία τον συμβούλευε πατρικά και έδειχνε ιδιαίτερη ευαισθησία στη συκοφαντία, την οποία θεωρούσε μεγάλο ολίσθημα μισητό από τον ακατάκριτο Κύριό μας. Αυτή είναι διαβολή, έλεγε, και είναι βέβαιο ότι ό διάβολος είναι ό εφευρέτης της, αφού είναι ό πατέρας τού ψεύδους.


Ό βίος τού π. Ιακώβου ήταν στολισμένος με όλες τις αρετές, με καρτερία, σεμνότητα, εγκράτεια, Αγάπη και προ πάντων με την υψοποιό ταπείνωση. Γι’ αυτό κέρδισε και την Ουράνια Βασιλεία.


Στα χωριά πού περιόδευε ιεραποστολικά ο Γέροντας διδάσκοντας την ευσέβεια μαζευόταν όλη ή γειτονιά να ακούσει τον ψυχωφελή λόγο του. Όταν τού πρότειναν να φάει εκείνος έτρωγε μόνο δύο κουταλιές, πάντοτε νηστίσιμο, και ευχαριστούσε τούς πάντες. Μιλούσε και προφητικά λέγοντας: 

«Μή χαίρεστε! Πίσω θα έρθουν χειρότερες ήμερες». Επίσης έλεγε: «Θα έρθει καιρός πού ό ένας δεν θα θέλει να δει τον άλλον. Θα αλλάξει ό κόσμος. Το μεγάλο ποτάμι δεν ήρθε ακόμη, πίσω είναι. Γι` αυτό εξομολογηθείτε, κοινωνήστε. Δεν ξέρουμε την ώρα μας. Θα έχετε όλα τά καλά, αλλά δεν θα τά χαίρεστε».


Στην εκταφή τών λειψάνων του βρήκαν ένα λουλούδι στο κεφάλι του. Πώς να μή ανθήσει λουλούδι, όταν ό ίδιος ήταν το ρόδο της ασκητικής ζωής, το κρίνο της ιεραποστολική δράσεως και το ζουμπούλι της ψυχικής κενώσεως στις ανάγκες τών συνανθρώπων του; Το άνθισμα τού λουλουδιού έδειχνε την ευαρέσκεια τού ουρανού στους αγώνες τού Γέροντος Ιακώβου.
Στα δύσκολα χρόνια της πείνας και της ανέχειας, αν εξοικονομούσε καμιά οκά αλεύρι ή καμιά χούφτα φασόλια μπορούσε να πάει και δύο ώρες δρόμο σέ κάποιο χωριό, για να τα δώσει σέ φτωχές οικογένειες. Όλα για τούς άλλους! Τίποτα δεν κρατούσε για τον εαυτό του. Τά βράδια, στη μικρή ανάπαυση πού έδινε στον εαυτό του κοιμόταν κατάχαμα πάνω σέ ένα χράμι από γιδόμαλλο με μαξιλάρι μια πέτρα.


Στον εμφύλιο σπαραγμό πού έζησε σέ δυσχείμερα χρόνια τον ρωτούσαν:
-Γέροντα, πόλεμος γίνεται, φονικά βλέπουμε, με ποιόν να πάμε;
-Με αυτόν πού έχει το μικρότερο πειρασμό, απαντούσε, χωρίς να παίρνει θέση.
Στην αμφίεση του ήταν πάντοτε ταπεινός. Έτσι, όταν τού έδωσαν σέ ένα Ί. Ναό πού πήγε για να λειτουργήσει ωραία άμφια με φανταχτερά χρώματα χωρίς να τούς προσβάλει ρώτησε:
-Δεν υπάρχουν άλλα πιο απλά, με πιο μουντά χρώματα;


Φρονούσε και έλεγε ότι ό Ιερεύς είναι υπηρέτης τού Παμβασιλέως Θεού. Και όπως ό υπηρέτης παρουσιάζεται πάντοτε στο Βασιλέα ευπρεπής, καθαρός, καλοντυμένος και πρόθυμος να τον εξυπηρετήσει, έτσι και ό Ιερεύς παρουσιάζεται ευπρεπής και ιεροπρεπής στο Ιερό Θυσιαστήριο. Δεν ντύνεται, όμως, ό υπηρέτης με βασιλικές φορεσιές. Δεν μπορεί ό υπηρέτης να ντύνεται με ακριβότερα ρούχα από το αφεντικό του. Δεν τού ταιριάζει ή πορφύρα και ό βύσσος. Κόσμημά του είναι ή απλότητα, ή καθαριότητα, ή σεμνότητα. Τά πολύτιμα κοσμήματα και ενδύματα τά φυλάει για την αθάνατη ψυχή του, αυτή πού θα μετέχει τού ουρανίου Μεγάλου Δείπνου.


Αφού σώθηκε από νάρκες και πολλούς ορατούς και αοράτους εχθρούς με τη Θεία συνέργεια και με θαύμα στους τρόπους πού μόνο σέ Αγίους συμβαίνουν, ο π. Ιάκωβος κοιμήθηκε τις 15 Φεβρουάριου του 1960 ήσυχα και Άγγελοι Κυρίου παρέλαβαν τη μακαρία του ψυχή, για να τη μεταφέρουν στο θρόνο τού Έσφαγμένου Άρνίου. Ήταν ημέρα νίκης, ημέρα λυτρωμού, ημέρα θριάμβου, για το Γέροντα, πού έσπαγε το φράγμα της ύλης και πορευόταν στην αφθαρσία, στη ν αιωνιότητα, κοντά στο Χριστό μας, «όπου ήχος καθαρός έορταζόντων και βοώντων άπαύστως, Κύριε, δόξα Σοι.Περίληψις ομιλίας εις την αίθουσαν της Π.ΟΕ. (Κάνιγγος 10, Άθήναι), Δευτέρα 3 Φεβρουάριου 2015

ΔΡ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΗ ΜΠΟΥΣΙΑ.

Child Abuse Between Races! (Social Experiment)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


ΠΩΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ΜΑΣ ΜΙΛΑ Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΜΑΚΡΗ


Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΚΑΘ. ΚΩΝ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ. 22/3/2009 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ.


Ομιλία του π. Γεωργίου Σχοινά για την Ιεραποστολή στο Μπουρούντι και Ρουάντα


Aziz Porfirios' un Depresyon Hakkinda Konuşmasi - Türkçe altyazılı


Поучение Старца Порфирия Кавсокаливита о депрессии


Η ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΘΗΓ. ΚΩΝ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ 10/10/2005


ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΙΚ. ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗΣ Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ. 18/03/2012 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ


The Freezing Homeless Child! (Social Experiment). .ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!!!! ΑΣΤΕΓΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΚΡΥΩΝΕΙ......


ΚΑΘ. ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ. Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. 22/4/2007. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ


ΚΑΘ. ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ . ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. 8/10/2006 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ


Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ. ΛΑΘΟΣ ΛΑΘΡΑ ΟΛΕΘΡΟΣ. Π. ΔΙΟΝ.ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ.11/03/2012


ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ. ΠΡΩΤ.Π. ΓΕΩΡ. ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ. Η ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. 11/01/2015


Πρώτη Προηγιασμένη , θύμισης ...θυμίαμα ( Νώντα Σκοπετέα)Πρώτη Προηγιασμένη , θύμισης ...θυμίαμα ( Νώντα Σκοπετέα)
Γονατισμένες ψυχές στο πέρασμα το Άγιο … Ἰδοὺ γὰρ εἰσπορεύεται…. και μια ησυχία που όμοιά της ακόμα άνθρωπος του κόσμου τούτου δεν γεύτηκε …
Σκοτάδι γλυκό και χώμα δακρύων …
Δεν θες να υψώσεις αίσθηση καμιά …
Από δίπλα σου περνά του Παραδείσου η αύρα η Θεία , λεπτή και άξαφνη …
Το κεφάλι σιμά στα αείροα πατήματα του Βασιλέως της δόξης …

Ἰδοὺ θυσία μυστική, τετελειωμένη, δορυφορεῖται. Πίστει καὶ πόθῳ προσέλθωμεν, ἵνα μέτοχοι ζωῆς αἰωνίου γενώμεθα.
Και έπειτα η πρόσκληση στα επουράνια φριχτά , που πάντα θα ηχεί μέσα στα τρίσβαθά σου … Γεύσασθε καὶ ἴδετε, ὅτι χρηστὸς ὁ Κύριος….
Σώμα και αίμα Εκείνου σε διαλεχτό σουρούπωμα αιώνιο…
Τα προηγιασμένα Άγια είναι για τους Αγίους…
Θεράπευσε Χριστέ της ψυχής μας τα τραύματα …
Ὑποστηρίζει Κύριος πάντας τοὺς καταπίπτοντας, καὶ ἀνορθοῖ πάντας τούς κατερραγμένους. Οἱ ὀφθαλμοὶ πάντων εἰς σὲ ἐλπίζουσι, καὶ σὺ δίδεις τὴν τροφὴν αὐτῶν ἐν εὐκαιρίᾳ.
Του ψαλτηριού η παρηγοριά και νοιώσιμο ανάστασης λίγο πριν η πρώτη προηγιασμένη θυμιάσει την μνήμη…
Καλό Παράδεισο αδέλφια !
Και του χρόνου να ζήσουμε την μυστική βίωση του επουράνιου Βασιλέως …

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

H ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΙΛΙΑΝΟΥ ΙΕΡΕΑ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΤΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ. Mondo SolidaleAleppo, un parroco racconta la battaglia nella città simbolo di una "guerra artificiale"

Aleppo, un parroco racconta la battaglia nella città simbolo di una "guerra artificiale"
Padre Rodrigo Miranda, quarant'anni, cileno, è un missionario dell'Istituto del Verbo Incarnato che ha trascorso gli ultimi quattro anni della sua vita in Siria, nell'inferno di Aleppo. Parroco della Cattedrale del Bambino Gesù, dal 2011 ha assistito i suoi parrocchiani durante i tre anni di assedio della città, tra le violenze, le uccisioni e i sequestri. A Roma è tornato da pochi mesi, e qui lo abbiamo incontrato per ascoltare la sua testimonianza. 

La testimonianza di chi ha vissuto in prima persona la battaglia per Aleppo che, iniziata nell'estate del 2012, più di tutte le altre riassume la tragedia della popolazione siriana. Quella della gente, che abitava la città più ricca e popolosa della Siria e che d'un tratto si è ritrovata al centro di uno scontro violentissimo tra i ribelli e l'esercito di Assad, costato la vita a migliaia di civili. "Con il suo mosaico di culture e religioni, Aleppo è sempre stata una città modello della convivenza tra cristiani e musulmani", racconta Padre Rodrigo, e "la guerra è arrivata all'improvviso, contro persone che mai si sarebbero aspettate una reazione del genere di fronte ad un conflitto artificiale. La popolazione siriana", spiega il sacerdote, "non ha mai chiesto un cambiamento, né politico, né culturale. Mai. 

La gente stava bene così come stava". "Con questo non voglio canonizzare Assad", continua, "ma voglio dire che il conflitto è stato il frutto di un processo estremamente veloce e violento. Tra i combattenti dell'esercito libero, infatti, solo il 2% sono siriani. La maggioranza sono stranieri, di 83 diverse nazionalità"

Ο 40χρονος π.Rodrigo Miranda έζησε τα 4 τελευταία χρόνια στο Χαλέπι.Έζησε όλη τη φρίκη του πολέμου.Επέστρεψε στη Ρώμη πριν κάποιους μήνες.Δίνει συνέντευξη στην ιταλική repubblica.

Η μαρτυρία 4 χρόνων πολέμου όπως τους έζησε :

« Με το μωσαικό των διαφορετικών πολιτισμών και θρησκειών το Χαλέπι ήταν πάντα μια πόλη μοντέλο ένα παράδειγμα συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων» λέει ο π.Rodrigo. «Ο πόλεμος ξέσπασε ξαφνικά κατευθύνομενος κατά ατόμων που δεν περίμεναν μια τέτοια βία κυρίως για μια διαμάχη τόσο επίπλαστη.

 Ο συριακός λαός ποτέ δεν ζήτησε μια αλλαγή ούτε πολιτική ούτε πολιτισμική.Ποτέ.Γι αυτόν τα πράγματα ήταν καλά έτσι όπως είχαν.Δεν θέλω ωστόσο να αγιοποιήσω τον Assad.Αλλά οφείλω να πω ότι αυτή η διαμάχη ήταν το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας άκρως γρήγορης και βίαιης.

Μεταξύ των μαχητών που αντιμάχονται το κράτος στην πραγματικότητα μόνο το 2% είναι σύριοι.Η πλειοψηφία είναι ξένοι  83 διαφορετικών εθνικοτήτων.

Πριν τον πόλεμο οι χριστιανοί του Χαλεπίου ήταν περί τους 300.000.Οι 4000 σύχναζαν στην ενορία του σήμερα δεν απέμειναν παρά 25…! Οι άλλοι έφυγαν ή: « σκοτώθηκαν.Στην πλειοψηφία τους οι νεκροί είναι γυναίκες και νέοι.Πολλοί απήχθησαν», διηγείται ο π. Rodrigo.

Στην πραγματικότητα οι χριστιανοί περισσότερους από άλλους στοχοποιήθηκαν στη Συρία από τα εξτρεμιστικά ισλαμιστικά γκρουπ. «Και αυτό γιατί οι χριστιανοί έχουν μια μεγάλη επιρροή σε πολυάριθμους τομείς της κοινωνίας.Αλλά ομοίως γιατί οι χριστιανοί ξέρουν να είναι διαλλακτικοί να ανοίγονται στον άλλον και να τον σέβονται…..  »

Στο ανθρωπιστικό μέτωπο η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί: «Χθες μίλησα με τους ενορίτες μου:αυτοί δεν έχουν νερό και ηλεκτρικό για 12 ημέρες.Τα Ηνωμένα Έθνη υποσχέθηκαν να στείλουν βοήθεια.Παρένειναν υπσοχε΄σεις τα λόγια τους  και νερό γράμμα.»


 Κάποια μέτρα από την ενορία του ήταν το Πανεπιστήμιο του Χαλεπίου.Στις 15 Γενάρη του 2013 αυτό στοχεύθηκε από μια βίαιη  επίθεση.Εκατοντάδες φοιτητές σκοτώθηκαν.«Ήταν μεσημέρι,ώρα ανάπαυλας όταν έπεσαν οι 3 πύραυλοι.Το Πανεπιστήμιο ήταν κατάμεστο ο δρόμος ήταν γεμάτος κόσμο. Όταν έπεσε ο πρώτος πύραυλος άρχισα να βοηθάω τα άτομα που ήταν εκεί.Έπειτα έτρεξα στο Πανεπιστήμιο για να βοηθήσω κι άλλους και είδα τον δεύτερο πύραυλο να πέφτει. Αναζήτησα καταφύγιο ανάμεσα σε έναν τόιχο και κάποια αυτοκίνητα. Άκουσα έναν θόρυβο μια παράξενη σιωπή και έπειτα η καταστροφή. Η σφαγή».

http://dimpenews.com/page/2/

Το Άγιον Όρος όπως δεν το έχουμε ξαναδεί Ο Στράτος Καλαφάτης μιλά στο LIFO.gr για το μεγάλο πολυετές πρότζεκτ του που παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα. ΑΘΩΣ, ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ.

Ο Edward Lee Bowman που το 1985 δολοφόνησε με ειδεχθή τρόπο τον έλληνα ορθόδοξο ιερέα με καταγωγή από την Άνδρο τον π. Ιωάννη Καρασταμάτη γνωστό και ως νεομάρτυρα Ιωάννη της Santa Cruz αποφυλακίζεται με αναστολή. Ο ιερέας υπηρετούσε στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του προφήτη Ηλία στην Καλιφόρνια.Στον στυγερό δολοφόνο του Bowman είχε επιβληθεί μια ποινή κάθειρξης 25 ετών αλλά προβλέπεται να αποφυλακιστεί με αναστολή τον ερχόμενο Φεβρουάριο.Πρωτοδίκως θα του επιβαλόταν η θανατική ποινή αλλά παραδέχθηκε την ενοχή του και η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν τελικά 25 χρόνια.Τέσσερις φορές στο παρελθόν είχε κάνει αίτημα αποφυλάκισης αλλά απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι εξακολουθεί να αποτελεί δημόσιο κίνδυνο.Η οικογένεια του αδικοχαμένου ιερέα συλλέγει υπογραφές για να διαμαρτυρηθεί για την αποφυλάκιση του ανθρωπόμορφου κτήνους.Μάλιστα έχει φτιάξει και μια σχετική σελίδα στο fb  γι αυτόν τον σκοπό “Justice for Father John Karastamatis”

Ο π.Ιωάννης Καρασταμάτης ήταν 47 ετών όταν δολοφονήθηκε και ήρθε από την Ελλάδα για να υπηρετήσει την ομογένεια.Περιγράφεται ως η καρδιά της ελληνικής κοινότητας της Santa Cruz καθώς κι ένας άνθρωπος δυναμικός που βοήθησε στην εγκατάσταση και ανέγερση της εκκλησίας του προφήτη Ηλία.

Στις 19 Μαίου 1985 ο ιερέας συνάντησε απροσδόκητα την Anna Bowman και τον άνδρα της Edward Bowman να βανδαλίζουν την εκκλησία. Οι Bowmans ήταν οπλισμένοι με ένα μαχαίρι και ένα fish wacker που χρησιμοποιούν οι ψαράδες. Πάλεψαν με τον Καρασταμάτη. Τον μαχαίρωσαν πολλές φορές.Οι Bowmans τον άφησαν αιμόφυρτο κοντά στο γραφείο της εκκλησίας. Ο Φώτης Καρασταμάτης ο γιος του τον βρήκε αιμόφυρτο μια ώρα αργότερα.

«Έδωσε μάχη για τη ζωή του αλλά δυστυχώς  υπέκυψε » δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ο γιός του.

Ο ίδιος περιγράφει τον πατέρα του ως έναν άνθρωπο πολύ αγαπητό  και άνθρωπο του Θεού.

«Είναι απλά εντελώς απίστευτο αυτό που του συνέβη.»

Η δολοφονία του π. Ιωάννη  έφερε αρχικά σε αμηχανία τους ερευνητές αλλά τελικά οδηγήθηκαν στους Bowmans.Όταν οι αρχές  έφτασαν στην πόρτα των υπόπτων επί της οδού  River Street στη Santa Cruz το Δεκέμβριο του 1985 η  Anna Bowman πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών και σκότωσε έναν από αυτούς.Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν κι αυτή σκοτώθηκε εκείνη τη νύχτα.  (santacruzsentinel 21/1/15)

Το κίνητρο της δολοφονίας  έχει να κάνει με τις σατανιστικές πεποιθήσεις των δραστών.Με το αίμα του που πλημμύρισε το δάπεδο οι δράστες γράψανε σατανιστικά συνθήματα και το 666 στους τοίχους.Τον χτύπησαν στο κεφάλι και τον κατακρεούργησαν ενώ παράλληλα τον έπνιξαν και με την αλυσίδα του σταυρού που φορούσε.Ο νεομάρτυρας δεν έχει ακόμη επίσημα αγιοκαταταχθεί.

dimpenews.com


Group Protests Convicted Priest Killer’s Parole Hearing- O ΣΑΤΑΝΙΣΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΑ ΕΛΛΗΝΑ ΙΕΡΕΑ ΙΩΑΝΝΗ ΤΗΣ Santa Cruz ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ

Group Protests Convicted Priest Killer’s Parole Hearing.


STOCKTON-
A group of protesters gathered outside the California Health Care Facility in Stockton on Thursday.

They’re asking a parole board to keep a Santa Cruz man convicted of murdering Greek Orthodox Priest John Karastamatis 30 years ago behind bars.

Father John is remembered as a charismatic leader and a man of the Santa Cruz community.

“Loving compassionate pillar, a true pillar of our community,” George Petrousis, a family friend said of the late priest.

“As a very loving, compassionate, selfless human being,” Irene Ramirez, Father John’s niece told FOX40.

For the group, who came from all over California to Stockton’s California Health Care Facility, reliving the way Father John died is heartbreaking. And having to wait to hear if Edward Bowman, the man convicted of his murder will walk free, was gut wrenching.

“It makes me anxious. It brings back a lot of bad memories. Any body who has to go through that I’m sure could understand,” Ramirez said.

Bowman was convicted of stabbing and beating Father John to death in 1988. Father John found his volunteer secretary Anna Bowman and her husband Edward, burglarizing Prophet Elias Greek Orthodox Church in Santa Cruz, the church he helped open.

“Our little, little church in Santa Cruz so going to each of our homes and saying, ‘O.K., I need your son in church on Sunday,’” Petrousis said.

Edward Bowman pleaded ‘no contest’ for first-degree murder. He escaped the death penalty but was sentenced to life in prison.

“It’s reliving a lot of emotions,” Petrousis explained.

That conviction hangs in the balance, under Governor Jerry Brown’s administration, almost 2,000 inmates with life sentences have been released.

“He’s got a good chance of getting his parole granted so it’s making me feel anxious,” Petrousis added.

Prior parole boards have denied Bowman’s release from prison stating he showed lack of insight on the murder and posed a public threat.

His parole was once again denied Thursday.

http://fox40.com/2015/02/05/group-protests-convicted-priest-killers-parole-hearing/

ΣΕΒ. ΜΗΤΡ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Ἀκτὴ Θεμιστοκλέους 190, 185 39 ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ, Τηλ. +30 210 4514833 (19), Fax +30 210 4518476 e-mail: impireos@hotmail.com
    Πειραιεύς 19 Φεβρουαρίου 2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

        Τό φρικιαστικό βίντεο πού ἀνηρτήθηκε στό twitter ἀπό τό «Ἰσλαμικό Κράτος» πού δρᾶ στήν πολύπαθη Λιβύη, τήν ὁποίαν παρέδωσαν στήν παράνοια τοῦ Ἰσλαμικοῦ Φονταμενταλισμοῦ, οἱ λεγόμενοι Δυτικοί Σύμμαχοι (Η.Π.Α., Γαλλία, Μεγάλη Βρεταννία), διά τῆς περιωνύμου «Ἀραβικῆς Ἄνοιξης», μέ τόν ἀποκεφαλισμό 21 Αἰγυπτίων χριστιανῶν κοπτῶν πού εἶχαν ἀπαχθεῖ ἀπό ὀργανώσεις τοῦ «Ἰσλαμικοῦ Κράτους» στήν Λιβύη ἔβαψε κόκκινη μέ ἀθώο ἀνθρώπινο αἷμα τήν θάλασσα τῆς Μεσογείου καί προκάλεσε τόν διεθνῆ ἀποτροπιασμό.
Δυστυχῶς ἔχει πλέον γίνει «σύνηθες» τό ἀποκρουστικό καί τρομακτικό γεγονός τοῦ ἀποκεφαλισμοῦ ἀνθρώπων στό 21ο αι. καί σπανίως ἐμβαθύνει ἡ παγκόσμια κοινή γνώμη στήν πραγματική βάση αὐτῆς τῆς θηριωδίας, ἑρμηνεύοντας ὁ καθένας ἀπό τήν δική του ἰδεολογική ἀντίληψη καί με τίς προϋποθέσεις πού ἔχει τό ἐξωφρενικό καί ἀνείπωτης φρίκης αὐτό θέμα. Φθάνουν μάλιστα μερικοί νά ἰσχυρίζονται ὅτι ὁ δυτικός τρόπος ζωῆς ἀποτελεῖ ἐφαλτήριο γιά τήν ἔνταξι γηγενῶν Δυτικῶν στίς τάξεις τοῦ «Ἰσλαμικοῦ Κράτους». Ἄλλοι πάλι θεωροῦν ὅτι δέν εὐθύνεται τό Ἰσλάμ γιά τήν ἀφόρητη αὐτή τραγωδία ἀλλά κάποιοι δῆθεν ἐξτρεμισταί πού ὅμως τό δῆθεν «μετριοπαθές» Ἰσλάμ δέν κατεδίκασε ποτέ ἀλλά ἀντιθέτως ὅπως ἀπέδειξε ὁ τραγικός θάνατος τῆς δημοσιογράφου Serena Shim στην Τουρκία, ἡ ὁποία μέ στοιχεῖα ἀπέδειξε τήν στήριξη τῆς γείτονος καί τοῦ Σουνιτικοῦ Μπλόκ (Σαουδική Ἀραβία, Κατάρ, Ὀμάν, Ἀραβικά Ἐμιράτα) στό Χαλιφάτο τοῦ ISIS, στηρίζει καί προωθεῖ. Ἄλλοι ἰσχυρίζονται ἀφελῶς ὅτι ὁ μηδενισμός τῆς Δύσεως  καί ἡ καταδολίευσις τοῦ πετρελαϊκοῦ πλούτου τοῦ ἀραβικοῦ κόσμου, ὀπλίζουν τό χέρι τῶν δημίων τοῦ Ἰσλάμ.
Ὅλοι ὅμως οἱ παραπάνω θέλουν νά ἀποσιωποῦν ὁ καθένας γιά τούς δικούς του λόγους ὅτι τό Ἰσλάμ εἶναι ἡ μοναδική θρησκεία στόν κόσμο πού στοχοποιεῖ ἐγκληματικά τήν ἄρνησί της, πού ἐπιβάλλεται με τήν βία καί μέ τό ἔγλημα, πού δέν ἀναγνωρίζει τήν αὐτεξούσια καί ἐλευθέρα βούλησι τῶν προσώπων καί πού πέραν τῆς ἱστορικῆς ἔχει καί «θεολογική» ἑρμηνεία γιά τούς ἀποκεφαλισμούς. Εἶναι ἐνδεικτικό ὅτι τό γνωστό Αλ-Αζχάρ, μία ἀπό τίς ὕπατες ἀρχές τοῦ σουνιτικοῦ Ἰσλάμ στήν Αἴγυπτο χαρακτήρισε τήν καρατόμηση τῶν 21 Αἰγυπτίων κοπτῶν ἁπλῶς ὡς μία «βάρβαρη» πράξη χωρίς βεβαίως νά ἀποδοκιμάσει τά «ἱερά κίνητρα», τῶν ἐκτελεστῶν πού ἑδράζονται στό Ἰσλαμικό κοσμοείδωλο. Ἡ ἔννοια «τζιχάντ» ἀναφέρεται στό Κοράνι, άποτελεῖ πυλῶνα του, διότι θεωρεῖ ὅτι οἱ μουσουλμάνοι ἔχουν καθῆκον νά μεταδώσουν τήν μουσουλμανικήν πίστη στούς «ἀπίστους» μέ τήν βία. Πηγάζει ἀπό τό γεγονός ὅτι το Ἰσλάμ χωρίζει τόν κόσμο στόν οἶκο τοῦ Ἰσλάμ καί στόν οἶκο τοῦ πολέμου, διαχρονικά καί συνοδεύεται ἀπό τήν φράση «Φί σαμπίλ Ἀλλάχ» πού σημαίνει «γιά τόν δρόμο τοῦ θεοῦ». Ἡ ἱστορική τεκμηρίωση τοῦ ἀποκεφαλισμοῦ παραπέμπει στήν καρατόμηση ἀπό τόν Ἄραβα ἔμπορο Μωάμεθ «Muhammad», τῆς φυλῆς τῶν Quraish, τόν δῆθεν προφήτη, πού συνεζεύχθη κατ’ ἐντολήν τοῦ «θεοῦ», σάν ἑβδόμη σύζυγον του, τήν γυναίκα τοῦ θετοῦ γιοῦ του, Ζαῒντ καί σάν ἐννάτη, τήν ἑπταετή κορασίδα Ἄϊσα, ἑπτακοσίων μελῶν τῆς ἐβραϊκῆς φυλῆς Μπανού-Κουρέϊς στήν Μεδίνα τούς ὁποίους θεώρησε ὡς συνωμότες, καί συνεπῶς ἐφόσον ἡ δῆθεν σφραγίδα τῶν Προφητῶν τοιουτοτρόπως ἀντιμετώπισε τούς ἐχθρούς του καί οἱ πιστοί του σήμερα μποροῦν να τό ἐπαναλάβουν, ἐφόσον ἡ ζωή του ἀποτελεῖ οὐσιαστικό μέρος τῆς θρησκευτικῆς τους παραδοχῆς. Γιά τό Ἰσλάμ τόσο ἡ ἱστορική παράδοση τῶν πρώτων αἰώνων διάδοσης του (7ος-8ος αι.) ὅσο καί οἱ ἐντολές (Σούρες) τοῦ Κορανίου, ἀποτελοῦν τήν πιό γνήσια ἐκδοχή τῆς θρησκείας καί ἐκλαμβάνονται μέ ἀπόλυτο καί ἀπαρέγκλιτο τρόπο. Αὐτά ἐπισημαίνει μέ ἐξαιρετικό του ἄρθρο ο κύριος Χρῆστος Ἰακώβου, διευθυντής Κυπριακοῦ Κέντρου Μελετῶν. «Θεολογικῶς» στό Κοράνι πού «ἐνσωματώνει» τήν ἀποκάλυψι τοῦ «Θεοῦ», σάν δῆθεν «αἰώνιο καί ἀδημιούργητο, ἀνέκαθεν ὑπάρχον μετά τοῦ Θεοῦ ὡς αἰώνιος φανέρωσις τῆς θείας θελήσεως» δίδονται οἱ ἐντολές τοῦ ἀποκεφαλισμοῦ τῶν «ἀπίστων». Στό κεφ. 8 τοῦ Κορανίου, στ. 12 ἐξαγγέλλεται «θά ἐκτοξεύσω τόν τρόμο στίς καρδιές τῶν ἀπίστων. Ἀφαιρέστε τους τά κεφάλια καί ἔπειτα ἀφαιρέστε τους τά δάκτυλα.». Στο κεφ. 47, στ. 3, δίδεται ἡ δῆθεν θεϊκή ἐντολή «στήν σύγκρουσι μέ τούς ἀπίστους στό πεδίο τῆς μάχης ξεριζώστε τους τά κεφάλια μέχρι νά τά τσακίσετε πλήρως.» καί στό στ. 4 «ὅταν συναντᾶτε τούς ἀπίστους φονεύετε καί κατασφάζετε, συγκρατοῦντες στερεά τά δεσμά», στό δέ κεφ. 8, στ. 17, οἱ δήμιοι τοῦ Ἰσλάμ ἀναφέρονται ὡς οἱ ἐκπρόσωποι τοῦ δολοφόνου «Θεοῦ», μέ τήν διαβεβαίωση «δέν φονεύετε ἐσεῖς αὐτούς ἀλλά ὁ Θεός. Ὅταν ἀκοντίζεις δέν εἶσαι ἐσύ πού ἀκοντίζεις, εἶναι αὐτός ὁ Θεός γιά νά δοκιμάσει τούς πιστούς διά λαμπρᾶς δοκιμασίας. Ὁ Κύριος ἀκούει καί γνωρίζει τά πάντα» καί στό στ. 40, θεμελιώνεται ὁ διά μέσου τῶν αἰώνων θρησκευτικός φασισμός, ὁλοκληρωτισμός καί ἡ ὠμή βία τοῦ Ἰσλάμ μέ τή σούρα «Πολεμεῖτε αὐτούς μέχρις ὅτου δέν θά ὑπάρχει ἄλλη θρησκεία παρά τοῦ μόνου Θεοῦ».
Σήμερα στίς Ἰσλαμικές χῶρες, ὁ θρησκευτικός νόμος Σαρία χρησιμοποιεῖται σάν βάση νομιμοποίησης τοῦ ἀποκεφαλισμοῦ τόσο ἀπό τά ἐπίσημα κράτη ὅσον καί ἀπό τούς πιστούς τοῦ Ἰσλάμ. Στήν Σαουδική Ἀραβία τά τελευταία 20 χρόνια ἔχουν ἀποκεφαλισθῆ περί τα 2.000 ἄτομα δημόσιᾳ μέ τά πλήθη νά παρακολουθοῦν τό φρικτό θέαμα,  καί νά ἐπευφημοῦν καί να χειροκροτοῦν.
Αὐτά λοιπόν τά ἐγκλήματα πού συγκλονίζουν κάθε ἐχέφρονα ἀνθρωπο δέν εἶναι προϊόντα μιᾶς κατασκευασμένης παράδοσης ἀλλά δυστυχῶς ἔχουν ἱστορική καί «θεολογική» ἑρμηνεία καί κάλυψη ἀπό τό Ἰσλάμ διότι οἱ ἐκτελεσταί τοῦ Ἰσλάμ δέν προβαίνουν ἁπλά σέ μία πράξη ἐκδίκησης κατά τῶν ««ἀπίστων»» ἀλλά πρωτίστως, θεωροῦν ὅτι ἐκτελοῦν μία θεϊκή ἐντολή μέ τελετουργικό χαρακτήρα, σάν ὄργανα τοῦ θείου θελήματος. Βέβαια θέλουν νά ἀγνοοῦν ὅτι ὁ «θεός» τοῦ Ἰσλάμ εἶναι ὁ πρωτιστεύων τοῦ ἀραβικοῦ πολυθειστικοῦ συστήματος «al ilah-Allah» πού φυσικά σάν δαιμόνιο εἶναι αἱμοδιψής καί δολοφονικός.
Ὅσον ἀφορᾶ στήν ἀπορία γιατί δυτικοί ἐπιλέγουν αὐτό τό θρησκευτικό συμπίλημα σάν θρησκετική τους παραδοχή, ἡ ἀπάντησι εἶναι ἁπλουστάτη, διότι στή λεγομένη ἀπό δῆθεν «προοδευτικούς» Εὐρωπαίους, μεταχριστιανική ἐποχή μας ἔχει διαφθαρεῖ τό αἰσθητήριο τοῦ ἀνθρωπίνου προσώπου καί δέν ἀντιλαμβάνεται ὄτι ὁ ἀληθής Θεός δέν εἶναι ἐξουσία, βία καί ἐπιβολή ἀλλά ἐλευθερία, ἀγάπη καί ἀλήθεια. Ὑψώνουν τό ἰδεολόγημα τῶν ἀνθρωποκατασκευασμένων θρησκειῶν ὅτι ἡ ἐπιβολή, ἡ ἐκδίκησις καί ἡ ἰδιοτέλεια εἶναι τά ἀποδεικτικά στοιχεῖα τῆς ἐνθέου ἐπιτυχίας τοῦ ἀνθρωπίνου βίου. Ἐρωτῶνται κατόπιν τῶν ἀνωτέρω οἱ δημοσίᾳ διαμαρτυρηθέντες γιά τό ἔγκλημα τοῦ ἀποκεφαλισμοῦ, «προοδευτικάριοι», πού ἀπό ἀνοησία ἤ ἀπό σκοπιμότητα ἐξομοιώνουν τό Ἰσλάμ μέ τήν ἀποκεκαλυμένη ἀλήθεια τοῦ ἀληθινοῦ Θεοῦ, πού παραδίδεται στήν Οἰκουμένη  διά τῆς Ἀκαινοτομήτου Μιᾶς, Ἁγίας Ἀποστολικῆς καί Καθολικῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, καί προσπαθοῦν μέ ἱστορικές ἀναφορές, στίς παρεκβάσεις καί ἀλλοιώσεις τοῦ Χριστιανισμοῦ (Ῥωμαιοκαθολικισμό καί Προτεσταντισμό), νά ταυτίσουν τά πράγματα, ἐσκεμμένα ἀποκρύπτοντας τήν Δ΄ Σταυροφορία τοῦ 1204 καί τήν βάναυση καί ἐγκληματική κατάλυση τῆς Ὀρθοδόξου Χριστιανικής Βυζαντινῆς Αὐτοκρατορίας, ἐάν εἶναι συμβατό τό Ἰσλάμ μέ τίς ἀρχές πού συγκροτοῦν καί συνέχουν τόν Εὐρωπαϊκό Πολιτισμό καί τό Εὐρωπαϊκό κεκτημένο;  
        Καί ἐπειδή εἶναι αὐταπόδεικτο καί πασίδηλο ὅτι δέν εἶναι, πῶς δέχονται να πλημμυρίζουν οἱ Εὐρωπαϊκές χῶρες ἀπό μουσουλμάνους ἐπήλυδες;
        Για αὐτό εἶχα παλαιότερα ἀναφέρει ὅτι τό Ἰσλάμ ἀποτελεῖ μία καταστροφική λατρεία πού εἶναι ἀσύμβατος μέ τήν ἔννοια τῆς ἀνεξιθρησκείας, τῆς δημοκρατίας καί τῆς ἐλευθερίας τοῦ ἀνθρωπίνου προσώπου.
         
Ο  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Ο ΚΗΠΟΥΡΟΣ Ο ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΑΣ . ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ.


Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Ό Γέρων Γαβριήλ του 'Αγ. Όρους" Παράνομα τά Παγκόσμια Συμβούλια Εκκλησιών" 9


Παράνομα τά Παγκόσμια Συμβούλια Εκκλησιών


Λέει γέροντα μία μερίδα του κλήρου πώς καλά κάνει ό Πατριάρχης και κινείται με αυτόν τον τρόπο απέναντι στους παπικούς. Γιατί αν ενωθούμε, όλοι αυτοί οι ρωμαιοκαθολικοί (τους όποιους μερικοί ήδη τούς θεωρούν κατηχούμενους!) θα αναγνωρίσουν την ορθότητα της πίστεώς μας και θα γίνουν ορθόδοξοι;

Το είπαμε στην αρχή. Μπορεί ό Ήλιος να πάψει να βγαίνει από την Ανατολή και να πάει να βγαίνει στη Δύση, μπορεί κάποτε να γίνει αυτό. Ό Πάπας ποτέ δεν θα αρνηθεί το
αλάθητο, το πρωτείο, (Φιλιόκβε).
Ποτέ δεν θα άκολουθήσει εμάς ό Πάπας, άλλα έχει απαίτηση εμείς να τον άκολουθήσουμε και να τον προσκυνήσουμε.

Τί λέει ό Απόστολος Παύλος στον Τίτο; «Αίρετικόν άνθρωπο μετά μίαν και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού» (ΤΙΤ. 3,10).
Τά Παγκόσμια Συμβούλια Εκκλησιών πού γίνονται είναι παράνομα, γιατί δεν παίρνουμε εντολές από τον ουρανό.

Δεν ήξερε ό Απόστολος Παύλος τί έγραφε;

Ένας αιρετικός δεν γυρίζει ποτέ, αν δεν έπέμβει Θεός να τον φωτίσει.
«Αίρετικόν άνθρωπο μετά μίαν και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού».
Φεύγε, παράτησέ τον. Μή ασχολείσαι μαζί του και κάνε προσευχή να τον φωτίσει ό Θεός.

Το κοινόν Ποτήριον

Γέροντα, όταν φτύσουμε στο κοινό ποτήριο, να κοινωνούμε εμείς από καθολικούς και οι καθολικοί από εμάς, όταν φτύσουμε στο σημείο να γίνεται μνημόνευση του ονόματος του Πάπα στις ορθόδοξες Θείες Λειτουργίες, τότε τί πρέπει να κάνουμε;
Θα χωρίσουμε από αυτούς και δεν θα έχουμε καμιά επικοινωνία μαζί τους, γιατί αν τούς άκολουθήσουμε, θα πάμε μαζί τους στην κόλαση.

Εύχόμεθα να είναι Ορθόδοξοι και να μή είναι Μασόνοι

Γέροντα πιστεύουν μερικοί ότι ό Οικουμενικός Πατριάρχης και οι άλλοι Πατριάρχες, ό Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και οι αλλοί Επίσκοποι δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι αλλά είναι Μασόνοι υψηλόβαθμοι και δεν πιστεύουν στο Θεό.
Λένε, πώς είναι δυνατόν να είναι αυτοί Ορθόδοξοι, αφού ασυστόλως και άδεώς παραβαίνουν τούς Αποστολικούς Κανόνες, τούς κανόνες των Οικουμενικών και Τοπικών συνόδων, απορρίπτουν και αθετούν τη διδασκαλία τών μεγάλων πατέρων της Εκκλησίας μας;


Αναρωτιούνται μήπως τελικά δεν πιστεύουν στο Θεό, στην αθανασία της ψυχής, στον αόρατο κόσμο, τούς Αγγέλους και τούς δαίμονες, στην Κόλαση και στον Παράδεισο, στη μέλλουσα Κρίση και ανταπόδοση;
Μήπως όλα αυτά τά θεωρούν παραμύθια;
Εύχόμεθα να είναι Ορθόδοξοι και να πιστεύουν στο Θεό. Μακάρι να μή είναι μασόνοι και εχθροί του Θεού και της Παναγίας, και αντίχριστοι.
Αν αυτοί είναι όντως μασόνοι και άθεοι και άπιστοι με τά ύψηλά διάσημά τους, θα καταλάβουν τά φρικτότερα μέρη της Κολάσεως.
Τά άπαισιώτερα και τά πλέον άποτρόπαια ονόματα Αρχιερέων πού γνώρισε ό κόσμος σέ όλες τις προχριστιανικές και μεταχριστιανικές έποχές εν τη ροή τών αιώνων είναι δύο: Άννας και Καϊάφας, Χριστοκτονοι και Θεοκτόνοι.
Απευθυνόμενος κανείς προς τον Οικουμενικό πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο με αμείωτο το σεβασμό προς τον πάνσεπτο Οικουμενικό θρόνο, πηγή και αμύντορα των Ορθοδόξων δογμάτων μέχρι το τέλος του 19ου αιώνος θα μπορούσε να τού ειπεί:Παναγιώτατε,

Οι λειτουργικές αυτές φιέστες και τά όσα απαράδεκτα υπογράφονται ώς συμφωνίες και ώς δήθεν θεολογικά κείμενα, υπενθυμίζουν το Ίουδαϊκόν Συνέδριο του Καϊάφα. Το παράνομο εκείνο Συνέδριο εις το όποιον συνεφωνήθη ή Σταύρωσις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.
Πράγματι, βλέποντας κανείς και μελετώντας τις όλες κινήσεις, φέρει εις τον νουν του τά όσα, μεταξύ των άλλων, αναφέρει η προς Εβραίους επιστολή: «Άνασταυρούντας έαυτοίς τον Υιόν του Θεού και παραδειγματίζοντας» (Έβρ 6,6). Τούτο, δηλαδή ή Ανασταύρωσις του Χριστού συμβαίνει διότι αν και ύφίσταται ή πίστις εις την Θεότητα του Χριστού, όμως όταν άλλοιούται ή ακριβής Δογματική διδασκαλία, όπως αυτή την κατέχει ή Ορθόδοξος Εκκλησία μας, τότε ή απλή πίστις δεν ωφελεί και δεν οδηγεί τον άνθρωπο εις την σωτηρία.
Και ομολογουμένως ό Οικουμενισμός με όλα του τά παρελκόμενα καταλύει την Μοναδική Αποκάλυψη του Θεού, η όποια διασφαλίζεται διά της ακριβούς και αναλλοίωτου Ορθοδόξου Δογματικής μας διδασκαλίας.

Άλλωστε όπως γράφει και ό "Αγ. Ιάκωβος ό άδελφόθεος στην καθολική του επιστολή: «Σύ πιστεύεις ότι ό Θεός εις έστι καλώς ποιείς και τά δαιμόνια πιστεύουσι και φρίσσουσι» (Ίακ. 2,19).
Φέρεσθε ώς σύγχρονοι «Άννες και Καϊάφες». Στις φοβερές και άντορθόδοξες ενέργειες, δηλώσεις σας κ.λπ., πού εμείς αντιδρούμε και δεν δεχόμεθα, φυσικά, ενώ Εσείς δεν διαρρηγνύετε τά ιμάτια σας, όμως άλλοτε ιεροκρυφίως, άλλοτε φανερώς, πιέζετε, επιπλήττετε, απειλείτε κλπ. ημάς τούς όντως Ορθόδοξους και μάς έχετε βαπτίσει άντιοικουμενιστάς, φονταμενταλιστάς κλπ.


Θέλετε δηλαδή να συμφωνήσουμε και να πούμε «Άρον, άρον ένωσον ημάς, με την παπικήν πλάνην» όπερ έστί Άρον, άρον Σταύρωσον Χριστόν πάλιν και πολλάκις.


Ο παπισμός ισχυρίζεται ότι δέχεται την Θεότητα του Χριστού, αλλά με την αλλοίωση και την μή αποδοχή τών Δογμάτων στην ουσία αρνείται και υβρίζει την Θεότητα.
Εμείς δεν συμφωνούμε και δεν πρόκειται να δεχθούμε τά όσα πράττετε και σχεδιάζετε.

Εμείς δεχόμεθα τας αποφάσεις τών Αγίων Οικουμενικών Συνόδων και τας διδασκαλίας τών Αγίων και Θεοφόρων Πατέρων μας και κηρύττουμε την Μίαν Αγίαν Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΡΘΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ.


Ό Γέρων Γαβριήλ του 'Αγ. Όρους "Δεν έχουν Ιεροσύνη - Εχθροί Θεού και Παναγίας "8Δεν έχουν Ιεροσύνη

-       Γέροντα Γαβριήλ είναι μερικοί ιερωμένοι πού λένε ότι οι παπικοί έχουν ιεροσύνη. Τι απαντάμε με αυτούς;
Όχι δεν έχουν ιεροσύνη. Το λένε οι Άγιοι. 'Ο Άγιος Νικόδημος στο Πηδάλιο λέει: οι παπικοί είναι αβάπτιστοι, είναι παμπάλαιοι αιρετικοί. Πώς έχουν ιεροσύνη;

Κι ύστερα ρωτάμε τούς ιερείς αυτούς πού λένε ότι οι παπικοί είναι έκκλησή και πρέπει να ενωθούμε και τούς βάζουν μέσα στην Εκκλησία και τούς δίνουν αντίδωρο:

Όταν τελούν την Θεία Λειτουργία και λένε τις ευχές των κατηχουμένων τί λένε εκεί πέρα;

Όσοι κατηχούμενοι, προέλθετε... οι κατηχούμενοι, προέλθετε... όσοι κατηχούμενοι, προέλθετε. Μή τις των κατηχουμένων.
(Όσοι είσαστε κατηχούμενοι να πηγαίνετε... οι κατηχούμενοι να πηγαίνετε... όσοι είσαστε κατηχούμενοι, να πηγαίνετε. Κανένας έδώ από τούς κατηχούμενους).

Τί είναι οι κατηχούμενοι; Είναι γραμμένοι στις δέλτους της Εκκλησίας και κατηχούνται και σε λίγο θα γίνουν και αυτοί μέλη της Εκκλησίας.
Κι όμως ούτε αυτούς ή Εκκλησία τούς αφήνει να πάρουν μέρος σέ όλη τη Θεία Λειτουργία.
Όταν κάνετε τη Θεία Λειτουργία, θέατρο παίζετε; Δεν πιστεύετε σέ αυτά πού λέτε;
Πώς θα βάλεις ένα αιρετικό και θα τού δώσεις αντίδωρο;
Αναφέρεται το έξης:


'Ο Πατριάρχης ό Αθηναγόρας έκανε την άρση τών αναθεμάτων. Και κοιμήθηκε. Ό πατήρ Θεόκλητος ό Διονυσιάτης ζούσε, κι εμφανίστηκε ένα βράδυ στον ύπνο του σαν αρκούδα ό Αθηναγόρας, και λέει στον Θεόκλητο:
-       Θεόκλητε, Θεόκλητε, τί έκανα, τί έκανα...


Εχθροί Θεού και Παναγίας

Γέροντα ποιό είναι το αποτέλεσμα μιας αίρεσης στον άνθρωπο;
Κάποτε πήγαν στον άββά Αγάθωνα οι πατέρες να τον πειράζουν. Τού λένε είσαι πόρνος. Είμαι άπαντάει. Είσαι γαστρίμαργος. Είμαι. Είσαι θυμώδης. Είμαι. Είσαι τούτο. Είμαι. Είσαι αιρετικός. Αντέδρασε!
Τού λένε γιατί το έκανες αυτό;
Αυτά όλα πού μου είπατε προηγούμενα δέ με χωρίζουν από το Θεό. Ή αίρεση με χωρίζει από το Θεό.
Οι αιρετικοί είναι εχθροί τού Θεού και της Παναγίας. Δεν πρέπει να έχουμε με αυτούς φιλίες.
Ό Πάπας είναι άρχιαιρεσιάρχης. Είναι Αντίχριστος. Πρόδρομος τού Αντίχριστου. Όργανο του Σατανά.
Διαβάστε τά αναθέματα. Δείτε τί αναθέματα έχει ή Εκκλησία την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Τι αναθέματα έχει γι’ αυτούς τούς αιρετικούς.

Ό Γέρων Γαβριήλ του 'Αγ. Όρους Το βιβλίο του Όσίου Νήφωνος " Γέροντα στα ζητήματα της πίστεως ό Θεός πώς θέλει τον άνθρωπο;" 7Το  βιβλίο του Όσίου Νήφωνος

Γέροντα στα ζητήματα της πίστεως ό Θεός πώς θέλει τον άνθρωπο;

Αναφέρεται σέ ένα βιβλίο τού οσίου Νήφωνος το εξής:

Πήγε ένας στον Άγιο και λέει είμαι λυπημένος, πού χάθηκε ό βασιλιάς Σολομών με τόση σοφία. Λέει κι ό Άγιος- κι εγώ είχα αυτήν τη λύπη. Ό επισκέπτης τότε πίεζε τον Άγιο να του πει κάτι επάνω σέ αυτό το θέμα. Αφού τον πίεσε πολύ, του λέει κι εγώ είχα αυτήν την γνώμη πώς ό Σολομών χάθηκε, αλλά μου εμφανίστηκε ό Χριστός και μου λέει:

-       Δέ χάθηκε ό  Σολομών ‘όπως εσείς νομίζετε. Παρασύρθηκε μεν από τις παλλακίδες κι ίδρυσε ειδώλια κι έκανε ιερείς τών ειδώλων αλλά ρητά δεν με αρνήθηκε. Κι εγώ σαν Θεός πού είμαι και σώζω όσους θέλω, πήρα υπόψη μου πώς τόσα χρόνια βασανίστηκε και στον Αδη και τον έσωσα.

Ό Απόστολος Παύλος λέει σέ μία επιστολή του (Έβρ.
11,32-33)• «έπιλείψει γάρ με διηγούμενον ό χρόνος περί Γεδεών, Βαράκ τε και Σαμψών και Ίεφθάε, Δαυίδ τε και Σαμουήλ και τών προφητών, οι διά πίστεως κατηγωνίσαν- το βασιλείας, είργάσαντο δικαιοσύνην, έπέτυχον έπαγγελιών».


Ό Σαμψών είχε πέσει σέ σαρκική αμαρτία με τη Δαλιδά, μία ειδωλολάτρισσα. Και όμως ό Απόστολος Παύλος τον κατατάσσει μεταξύ τών σεσωσμένων, γιατί δεν αρνήθηκε « την πίστη του.
Ό Θεός θα κρίνει με επιείκεια τούς χριστιανούς πού έχουμε αδυναμίες και αγωνιζόμαστε και μετανοούμε.


Στα θέματα όμως της πίστεως θα είναι πολύ αυστηρός. Δεν θα σωθεί κανένας πού θα αρνηθεί την πίστη του. Έστω και το παραμικρό να κάνει, την παραμικρή παραχώρηση.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ.