Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

ΥΠΑΠΑΝΤΉ.

ΠΕΡΊ ΚΑΚΊΑΣ.

Πατέρα, υπάρχουν κακοί άνθρωποι που με αδικούν και δεν αντέχω τις αδικίες στις οποίες υποβάλλομαι!
    Τι να κάνω?
    Μην λες ότι «οι άνθρωποι είναι κακοί», αν είναι κακοί, είναι δικό τους θέμα, μην είσαι σαν αυτούς.
   Αν αυτό είναι κακό, είναι κακό για αυτόν.  Μην γίνεσαι σαν αυτόν!
   Η αδικία είναι σίγουρα ένα δύσκολο πράγμα, είναι μαρτύριο, αλλά έχεις πληρωμή από τον Θεό.  Αλλά να θυμάστε τον Θεό και ο Θεός θα σας προστατεύσει από την κακία τους.
 Avva Ioanichie - Frăsinei


Πνευματικά ρήματα ζωής.


🔸 «Μην ξεχνάτε να ανάβετε ένα κερί στα παράθυρα (και μπροστά από τα εικονίδια) το βράδυ.  Να ξέρετε ότι αυτό είναι ένα σύμβολο με το οποίο προσκαλούμε την Υπεραγία Θεοτόκο στα σπίτια μας για να γεννηθεί μέσα μας ο Χριστός.

 🔸 Τα πάντα στην Ορθόδοξη Εκκλησία έχουν ένα βαθύ μυστηριώδες νόημα και συμβάλλουν σε αυτό, μέσω της πνευματικής κάθαρσης και ειρήνης, να απεικονιστεί ο Χριστός μέσα μας, ώστε να γίνουμε θεοφόροι.

 🔸 Ο δρόμος της αγάπης είναι ο μόνος δρόμος που πρέπει να περπατήσει ένας Χριστιανός και είναι ο μόνος δρόμος που θα τον οδηγήσει στον Θεό.

 🔸 Η χριστιανική αγάπη αρχίζει εκεί που τελειώνει ο εγωισμός και αρχίζει η ανιδιοτελής υπηρεσία στον πλησίον».

 ☦️ Ορθόδοξος Πατριάρχης Πάσης Γεωργίας Ηλία Β΄

ΤΌ ΜΑΝΤΉΛΙ.


🔸 «Ο παππούς μου πέθανε.  Στη Γεωργία, έχουμε ένα τέτοιο έθιμο - όταν ένα άτομο φεύγει από αυτόν τον κόσμο, τα προσωπικά του αντικείμενα δίνονται στους ανθρώπους.  Έτσι τα δώσαμε όλα, αλλά έμεινε μόνο ένα ολοκαίνουργιο μαντήλι.  Ήταν τόσο όμορφο που ήθελα να τη δώσω στον πατέρα Γαβριήλ.  Ήθελα, αλλά δεν το τόλμησα.  ντρεπόμουν.  «Πώς τολμώ;  Πώς μπορώ να παρουσιάσω έναν τόσο ευσεβή γέροντα με ένα απλό μαντήλι;».  Σκέφτηκα μέσα μου και αποφάσισα ότι τελικά δεν θα του το έδινα.

 🔸 Πέρασαν, λοιπόν, αρκετές εβδομάδες, και έρχομαι στο μοναστήρι «Σαμταύρο» και βλέπω τον γέρο Γαβριήλ, ακουμπισμένο στο κάγκελο της σκάλας, να λέει δυνατά τα εξής λόγια: «Ελάτε σε μένα όλοι!  Θέλω να σας πω μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία!».  Ήρθαμε όλοι πιο κοντά.  Ο γέρος σηκώθηκε και άρχισε να λέει: «Ξέρεις ότι έχω μεγάλο υποκριτικό ταλέντο;  Μικρός έπαιζα στο θέατρο.  Έπαιξα τον Οθέλλο!  Οθέλλος!"  Και ξαφνικά ήρθε πολύ κοντά μου και μου είπε «Δεσδαιμόνα, Δεσδαιμόνα, πού είναι το μαντήλι μου, πού;».  Όλοι γέλασαν, και εγώ έπαθα σοκ και κατάλαβα αμέσως περί τίνος πρόκειται.  Ο πατέρας Γαβριήλ διαβάζει τις σκέψεις μας!».

 ℹ️ Ketevan Bekauri — πνευματικό τέκνο του Αγίου Γαβριήλ Γκρουζίνσκι (Urgebadze)

«Έρχεται καταιγίδα, η οποία είναι πιο τρομακτική από τον κομμουνισμό… Αυτό που έρχεται τώρα είναι χειρότερο. Είθε ο Θεός να μας προστατεύει όλους!».Γέροντας Παρθένιος, ηγούμενος Ι.Μ. Αγίου Παύλου Αγίου Όρους

Β.Πούτιν "σύντομα τα Καρπάθια Όρη στην Ουκρανία θα καραφλώσουν"...μετράμε αντίστροφα,το δήλωσε κ ο Λαβρώφ,μέχρι τις 24/2...

Ο πατέρας Iustin, γύρω στο 2000, είπε κάποια στιγμή σε κάποιους μαθητές στο κελί:


Ο πατέρας Iustin, γύρω στο 2000, είπε κάποια στιγμή σε κάποιους μαθητές στο κελί:

 «Μόνο από εδώ και πέρα ​​θα δείτε τι έκανε ο κομμουνισμός στη Ρουμανία.  Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα».
 Και, πράγματι, μπορεί να φανεί ότι βρισκόμαστε σε αναταραχή και σε μια ΣΥΝΕΧΗ ΑΠΟΣΎΝΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ, και αυτό οφείλεται επίσης στη σχεδόν αθεράπευτη πληγή που άφησε ο κομμουνισμός στον ρουμανικό λαό, και ειδικά σε όλα αυτά τα εγκόσμια πνεύματα που ενθαρρύνουν τον σημερινό άνθρωπο προς την αδιαφορία, προς τον εγωισμό απέναντι στις κακουχίες των άλλων.  Γι' αυτό, με όλα όσα κληρονομήσαμε από την κομμουνιστική περίοδο και με όλα όσα γίνονται τώρα, φτάσαμε σε αυτή τη δύσκολη πνευματική κατάσταση.

 Ο άξιος της μνήμης πατήρ Αρχιμανδρίτης Iustin Pârvu

 Πηγή
 Sebastian Dimcea

Omnia Mihi Subdita (Everything Succumbs to Me) - Johann Jacob Ridinger, c.1760. ΌΛΑ ΥΠΟΚΎΠΤΟΥΝ ΣΈ ΕΜΈΝΑ

Η κατάρρευση του σύγχρονου πολιτισμού έρχεται γύρω στο 2030, και χωρίς αμφιβολία του πολιτισμού γενικότερα (στο σοσιαλισμό, τη δημοκρατία, τον αθεϊσμό).


Αργά ή γρήγορα, οι πυρηνικές μηχανές θα γίνουν ανεξάρτητες από τους άθεους και τους ανθρώπους και θα αρπάξουν τις πηγές ενέργειας και θα ξεφύγουν από τη δύναμή σας. 
 Ανίκανη να προβλέψει τη μοίρα της επικείμενης καταστροφής, η ανθρωπότητα θα γίνει απρόβλεπτη  θα χάνεται και θα αφήνει στη θέση της με τις σκέψεις των ηλεκτρονικών μηχανών ενεργοποιημένες, τον προάγγελο της εποχής των ρομπότ, των αθεϊστών τεχνητών ανθρώπων, της απαξίωσης της τεχνικής προόδου, της επιστήμης και ενσταλάσσοντας στις μάζες την τελική μελλοντική φρίκη .
 Εσείς οι άθεοι, προοδευμένοι με τον Σατανά, ούτε καν με τον Φάουστ, δεν θα σταματήσετε στην υπέροχη ηθική στιγμή, ούτε στον Θεό με υπέροχο Όνομα, ούτε στη μεταστροφή στον Χριστιανισμό.

 Η κατάρρευση του σύγχρονου πολιτισμού έρχεται γύρω στο 2030, και χωρίς αμφιβολία του πολιτισμού γενικότερα (στο σοσιαλισμό, τη δημοκρατία, τον αθεϊσμό).

 Από το βιβλίο του Saint Nil Dorobantu "Κοινωνιολογία" σελίδα 176.

 Ιεροσχιμονάχος Nil Dorobantu (1920-1977)

 Χριστός Ανέστη!

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΈΣ ΣΥΜΒΟΥΛΈΣ


..."ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ, ΟΤΑΝ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΚΆΝΕ ΤΟ  ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, πάρε αγίασμα,  αλείψε τον εαυτό σου με μύρο ή άγιο λάδι και θα είσαι προστατευμένος από το κακό όλη μέρα...(Πατέρα Visarion Iugulescu)

 «Όταν φύγεις από το σπίτι, υπογράψε τον εαυτό σου με το σημείο του Τιμίου Σταυρού, πάρε αντίδωρο αγίασμα, αλείψε τον εαυτό σου με μύρο για να προστατευτείς από όλα τα κακά, από τα δεινά που μπορεί να σε βρουν και από όλα τα ακάθαρτα πνεύματα που είναι στον αέρα, γιατί ο εχθρός δεν θα έχει εξουσία πάνω σου. Κάνε το σημάδι του Τιμίου Σταυρού πάνω στα τρόφιμα είτε αγοράζονται είτε παραλαμβάνονται, γιατί δεν ξέρεις ποια χέρια τα έφτιαξαν ή τι μπορεί να περιέχει. Επίσης, σημείωσε και τις πέντε αισθήσεις σου με το σημείο του Τιμίου Σταυρού, μπορείς ακόμη και να τις αλείψεις με αγίασμα ή μύρο και προσευχήσου να μην γίνει καμία από αυτές ακάθαρτη, να μην δεις ή ακούσεις τους μάταιους ή ψυχοφθόρους.

  Προσέχετε τις συζητήσεις που εξαθλιώνουν την ψυχή και προσπαθήστε να έχετε κατά νου μια μόνιμη κατάσταση προσευχής, υψώνοντας το νου στον Θεό μέσω της σύντομης και παντοδύναμης προσευχής:
 «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλό!».

2 Φεβρουαρίου, Υπαπαντή του Κυρίου
 «Η σύναξη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού δεν πρέπει μόνο να είναι την ώρα που ορίζει το ημερολόγιο γι' αυτήν, δηλαδή από την 1η Φεβρουαρίου έως και τις 9 Φεβρουαρίου, αλλά πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε τη σύνοδο του Κυρίου Χριστού. Και πάνω απ' όλα , να σκεφτούμε και τη συνάντηση εκείνη στο τέλος, όταν ο Κύριος Χριστός θα έρθει, όπως είπε ο ίδιος, στα σύννεφα του ουρανού και θα τον δουν όλοι τότε, γιατί θα φανεί, όπως φαίνεται η αστραπή από την ανατολή μέχρι το ηλιοβασίλεμα. Θα είναι φανερό σέ όλους  κανείς δεν θα χρειαστεί να μας πει ότι ήρθε ο Χριστός, γιατί όλοι ξέρουν ότι είναι. Ας σκεφτούμε και τη συνάντηση στην Ιδιαίτερη Κρίση, στην Εσχάτη Κρίση. Τα σκεφτόμαστε όλα αυτά, γιατί όλα αυτά είναι πραγματικότητες που πρόκειται να γίνουν και να συμβούν στον καθένα μας».  -

 - Κήρυγμα στη Σύναξη του Κυρίου, π. Teofil Părăian

ΥΠΑΠΑΝΤΉ

ΕΊΠΕ ΓΈΡΩΝ. «Η υποδοχή του Κυρίου είναι η κατάσταση της ψυχής που επιθυμεί τον Θεό...»

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΊΟ ΦΙΛΟΚΑΛΊΑ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΆ ΚΑΛΌ. ΒΟΥΛΗΣ 36 ΣΎΝΤΑΓΜΑ

ΝΈΟ ΒΙΒΛΊΟ

«Rejoice». Serbian song by the Rejoice Choir of St. Elisabeth Convent

 

Περί Μετανοίας - Υπακουής & Θεραπεία Ψυχής - Γέρων Δημήτριος Γρηγοριάτης