Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

მამა გაბრიელის უნიკალური კადრები- Ο ΑΓΙΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ Ο ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.
ΓΝΩΣΤΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΕΙΠΕ ΣΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.ΓΝΩΣΤΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΕΙΠΕ ΣΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΤΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΦΑΙΡΙΚΑ.


ΜΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΣΤΕ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΔΙΕΘΝΩΣ.


ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΦΑΙΡΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ


ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΜΕ ΣΥΧΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ .

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ.

ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΑΣ.

Η ΘΡΑΚΗ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ. ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΕΩΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

Muslim group prays in front of Hagia Sophia.

A large group of people, who demand Istanbul’s monumental Hagia Sophia to be turned into a mosque again, gathered in front of the museum in the early hours of May 31, before offering their morning prayer there. 

Anatolia Youth Association (AGD) had made a call for the event that came at a time when several radical groups have been discussing the status of the museum. 

From 537, the year it was constructed, until 1453, when the Ottoman Empire conquered the city, Hagia Sophia served as an Eastern Orthodox cathedral and the seat of the Patriarchate of Constantinopole, It was turned into a mosque by the Ottomans before being secularized and converted to a museum in 1935. 

The AGD made the call to mark the anniversary of the conquest. 

Prominent imams, including Saudi Arabian reciter Shaykh Abdullah Basfar, were present at the event. 
The crowd left the area after the prayer chanting slogans that say Hagia Sophia should be a mosque. 
May/31/2014

http://www.hurriyetdailynews.com/muslim-group-prays-in-front-of-hagia-sophia-.aspx?pageID=238&nID=67225&NewsCatID=338

Protestors pray in front of the Hagia Sophia museum in Istanbul, Turkey early 31 May 2014. Thousands of protestors gathered protesting the Hagia Sophia museum becoming a mosque again (VIDEO)

Protestors pray in front of the Hagia Sophia museum in Istanbul, Turkey early 31 May 2014. Thousands of protestors gathered protesting the Hagia Sophia museum becoming a mosque again. Formerly the Hagia Sophia was a Greek Orthodox patriarchal basilica, then an imperial mosque, and currently a museum. (Protestas) 


ISTE TURKIYE`NIN "SARISIN RAHIBE" MUMYASI

Φωτογραφίες από την Ι.Αγρυπνία που τελέστηκε στην Ι.Μ.Υπαπαντής Αγίων Μετεώρων για την εορτή της Αναλήψεως του Χριστού.

Ο Ναός της Αναστάσεως, το εκκλησιαστικό κόσμημα της πόλης των Τιράνων.


Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ. ΠΑΤΗΡ ΙΓΝΑΤΙΟΣ.

Σήμερα το πρωί εκκλησιαστήκαμε στην Αγία Βηθλεέμ .

Σας αναρτώ λίγες φωτογραφίες.

Ολα έχουν αποκατασταθεί πλήρως σαν να μην συνέβη τίποτα απολύτως,

Μετά από την φωτιά,που είχε ξεσπάσει προχθές.

Ο Πατριαρχικός Επίτροπος της Αγίας Βηθλεέμ Σεβ.Θεοφύλακτος και οι πατέρες.

Αμέσως καθάρισαν το σπήλαιο από την καπνιά και τις ζημιές που προκλήθηκαν 

Κυρίως στα καλύμματα,στα υφάσματα.

Δεν κάηκε καμία εικόνα.

Ηταν μια δοκιμασία,ένας πειρασμός αλλά δεν άφησε ο Θεός,..."δόξα τω Κυρίω".!!!

Σήμερα ήταν τόσο γαλήνια και κατανυκτικά.

Είχε λιγοστούς προσκυνητές και μπορούσες άνετα να συγκεντρωθείς και να απολαύσεις την Θεία Λειτουργία. 

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ-ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ. ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ- ΑΓΙΑ ΓΗ. —
Φωτογραφίες,όσες μπόρεσα να βγάλω, από την αρχιερατική Θεία Λειτουργία σήμερα, εκεί απ'όπου αναλήφθηκε ο Θεάνθρωπος ΧΡΙΣΤΟΣ μας.Σας μνημονεύσαμε.Ηταν όνειρο!!!
Αν ο νους σου είναι πράγματι εκεί....ιλιγγιά,και ζαλίζεσαι από
την κατάνυξη και ευλογία.....,αν χαζεύεις εδώ κι εκεί...χάνεις τα πάντα!!!
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ-ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ.
ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ- ΑΓΙΑ ΓΗ.
  

ΠΑΤΗΡ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ ΚΑΝΤΙΩΤΗ.

  Αγαπητέ και σεβαστέ μου Γέροντα, πάτερ Χρυσόστομε, χαίρετε πάντοτε εν Κυρίω Ιησού, υγιαίνετε και ευλογείτε.

Λογισμοί για το άρθρο «Αν είναι άγιος ας το δήξη» (Χριστ. Σπίθα φ. 724/Ίαν. 2014).

Ταπεινώς φρονώ ότι ό βίος και ή πολιτεία, καθώς επίσης και τά έκτακτα σημεία του διδύμου τών έσχατων αγίων π. Αυγουστίνου Καντιώτου και του Γέροντος Παισίου του Αγιορείτου, καθώς επίσης και το τρόπον τινά μαρτυρικό των τέλος πείθουν κάθε καλοπροαίρετο πιστό για την αγιότητα των.

α') Ό πατήρ Αυγουστίνος έδρασε στον κόσμο (σέ όλη σχεδόν την Ελλάδα) και άφησε πίσω του αξιόλογο έργο. Οποιαδήποτε σχεδόν αξιόλογη θρησκευτική και πνευματική δραστηριότητα πού παρατηρείται και σήμερα (έστω και υποτονική) και αν «σκαλίσεις», θα δεις να κρύβεται πίσω, είτε ώς ιδρυτής είτε ώς εμπνευστής, ό «λέων» της Ορθοδοξίας πατήρ Αυγουστίνος Καντιώτης.

Υπήρξε πολυγραφότατος (και τί δέν έγραψε!) και τά βιβλία του έχουν κάτι το ξεχωριστό. Είναι καλογραμμένα, καλοδιατυπωμένα, και την «ζωηράδα» και τέλεια επικοινωνία πού είχε ό π. Αυγουστίνος με τούς άκροατάς και το εκκλησίασμα (υπήρξε ιεροκήρυξ «εν βρασμώ») την έχει περάσει και στα βιβλία του. Δεν έκανε θαύματα και σέ γενικές γραμμές ό κόσμος της Ελλάδος απεδείχθη ανάξιος τοιούτου αρχιερέως και τον «εξόρισε» στην ακριτική Φλώρινα για να μην ενοχλεί με τον .. .«φανατισμό» του.

Ωστόσο προσπάθησε και αγωνίστηκε όσο κανένας άλλος ιεράρχης να φράξει τον δρόμο τών Χριστιανών προς την έκκοσμίκευση και την αποστασία.

β') Ό Γέρων Παΐσιος ό Αγιορείτης έδρασε από τον μοναχικό κόσμο, τούς «κομάντος» της Εκκλησίας μας. Υπήρξε ασκητικότατος και υποδειγματικός μοναχός. Από νωρίς έγινε μόνιμο κατοικητήριο και όργανο του Αγίου Πνεύματος και έφθασε σέ μεγάλα ύψη αρετής και αγιότητας. Δεν έγραψε πολλά βιβλία. Από τά βιβλία του Γέροντος Παισίου ένα να διαβάσεις, είναι σαν να τά διάβασες όλα, αλλά θαυματούργησε και παρουσίασε πολλά σημάδια αγιότητας. Γράφω μερικά.

1)        Τον είδαν να στέκεται 20-30 εκατοστά στον αέρα πάνω από το έδαφος.

2)        Είδε πολλές φορές το άκτιστο φώς και τον είδαν να «φεγγοβολά» ολόκληρος.

3)        Είχε συνομιλίες με πολλούς αγίους (κοιμηθέντες) για εκκλησιαστικά θέματα κλπ.

4)        Συνομίλησε πολλές φορές με την Παναγία μας και μια φορά (κατ’ ομολογίαν του ιδίου) του έδωσε ή Θεοτόκος ψωμί και σταφύλι και .. έφαγε!!!

τον πατέρα Αυγουστίνο Καντιώτη

5)        Είδε τον Κύριό μας Ιησού Χριστό στα 6-7 μέτρα απόσταση.

6)        Ευωδίαζε και το καλύβι του και τά ρούχα του σέ αρκετά μέτρα απόσταση.

7)        Τον είδαν σέ μέρη πού λογικά δεν έπρεπε να είναι (π.χ. ενώ έλειπε για προσκύνημα στους Αγίους Τόπους, τον είδαν στο Άγιον Όρος).

8)        Είπε τά ονόματα και λεπτομέρειες από τη ζωή τους σέ ανθρώπους πού τούς έβλεπε για πρώτη φορά.

9)        Μετά την κοίμηση του εμφανίστηκε σέ πολλούς και τούς φύλαξε από τροχαία δυστυχήματα, τούς γιάτρεψε από αρρώστιες και εξέβαλε δαιμόνια.

Και πολλά άλλα έχω ακούσει από αξιόπιστους μάρτυρες (δεν τον γνώρισα προσωπικά), αλλά αν τά γράψω όλα λεπτομερώς μάλλον θα χρειαστώ ολόκληρο το τετράδιο.

Συμπερασματικά

Ταπεινώς φρονώ ότι το δίδυμο αυτό τών αγίων δεσπόζει στον εικοστό αιώνα και συγκρίνοντας τον βίο και τών δύο διαπιστώνουμε, ότι έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, και σέ ότι υστερεί ό ένας συμπληρώνει ό άλλος. Και νομίζω, αποδεικνύεται ότι ή εμφάνισή τους και ή δράση τους στον ελληνικό χώρο, στους εσχάτους πλήρους σύγχυσης και επικίνδυνους για την σωτηρίαν μας καιρούς πού διανύουμε, μάλλον δεν είναι και τόσο «τυχαία» και αποτελεί «σημείο» για την Εκκλησία μας.

α') Ό Γέρων Παΐσιος έγεννήθη 16,5 χρόνια μετά την γέννηση του π. Αυγουστίνου και ό π. Αυγουστίνος εκοιμήθη 16,5 χρόνια μετά την κοίμηση του Γέροντος Παισίου.

β') Ότι δεν έγραψε και ότι δεν κήρυξε με λόγια ό Γέρων Παΐσιος, το έγραψε και το είπε ό πατήρ Αυγουστίνος, ό όποιος και αυτός θαυματούργησε «άλλοτρόπως», διότι άφησε πίσω του πλειάδα εκλεκτών πνευματικών τέκνων, κληρικών και λαϊκών, πού χάρη σ’ αυτόν βρήκαν και καλλιέργησαν την κλίση τους, γνώρισαν τον Χριστό και συνεχίζουν το έργο της σωτηρίας. (Θαύμα είναι κι αυτό, γιατί όποιος μιλήσει και διδάξει έστω και σέ μία ψυχή την Αλήθεια του Ευαγγελίου και της προκαλέσει μετάνοια και αλλάξει ζωή και ζήσει χριστιανικά και σωθεί, κάνει μεγαλύτερο θαύμα από το να αναστήσει πεθαμένο).

γ') Επίσης και οι δύο ήσαν «γεννημένοι» άγιοι. «Έκ κοιλίας μητρός».

Συγχωρέστε με, πάτερ Χρυσόστομε. Εύχεσθε.


Μετά βαθέος σεβασμού, εκτιμήσεως και αγάπης Χριστού Ελάχιστος και αμαρτωλός Αθανάσιος X. Καφές


ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΠΙΘΑ.