Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ π. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΤΤΑΣ ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΜΕ ΘΕΙΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ


Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ π. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΤΤΑΣ ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ  ΜΕ  ΘΕΙΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
... Ο π. Νικόλαος Α. Πέττας 
Πολλές φορές , όπως αναφέρει σε βιβλίο του ο πατερικός π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος, εκεί που έτρωγε στο οικογενειακό τραπέζι, σηκωνόταν ξαφνικά και νηστικός έφευγε.
Έπαιρνε το αυτοκίνητο και πήγαινε σε συγκεκριμένο σπίτι, όπου το ζευγάρι καυγάδιζε έντονα.
Τότε έμπαινε μέσα και εξομάλυνε τα πράγματα και τους συμφιλίωνε.
Είναι πολλές οι μαρτυρίες ανθρώπων, που καταθέτουν ότι ο π. Νικόλαος προέλεγε δοκιμασίες, ασθένειες, και άλλα που θα συνέβαιναν και αναλόγως με την περίπτωση, έδινε τις κατάλληλες συμβουλές. Όμως πάντα σε αυτά, που αποκάλυπτε, είχε σκοπό σωτηριολογικό.
Πολλά περιστατικά, που αποκαλύπτουν το διορατικό του χάρισμα αναφέρει ο π. Χαράλαμπος Ντελής – Πανουτσακόπουλος από την Πάτρα στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Αγαπούσε πολύ την προσευχή και ποθούσε την άσκηση.
Είχε διαμορφώσει σε ένα γιαπί οικοδομής πλησίον της οικίας του, ένα ασκητήριο, και εκεί είχε πολλές εικόνες, καντήλι, το πετραχήλι του.
Ήταν για τον π. Νικόλαο τόπος προσευχής και άσκησης.
Εκεί συχνά εξομολογούσε, ενώ είχε πολλές επισκέψεις και εμφανίσεις της Παναγίας και άλλων Αγίων.
Βίωνε πολλές αποκαλυπτικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, που είναι δύσκολο να περιγραφούν και να αναφερθούν επί της παρούσης.
Το σίγουρο είναι ότι βίωνε καταστάσεις Χάριτος.
Κατά μαρτυρία του διακριτικού π. Αντωνίου Ρουμελιώτη από την Πάτρα, στις περισσότερος Θείες Λειτουργίες έβλεπε επάνω στην Αγία Τράπεζα, τη στιγμή του καθαγιασμού των Τιμίων Δώρων, τον ίδιο τον Κύριο. Και όταν εξομολογείτο με διάκριση αυτές τις εμπειρίες του, θεωρούσε τον εαυτό του ανάξιο για τέτοια θεωρία. Επιπλέον, μετά το πέρας της αναίμακτης θυσίας, δεν μπορούσε να βγει αμέσως από το ιερό βήμα.

Ο π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος αναφέρει ότι, όταν ο π. Νικόλαος είχε αποκαλύψεις κατά την Θεία Λειτουργία, συχνά «αφαιρείτο» διότι συνεπαίρνετο στα Ουράνια.
Αυτό αποτελούσε αφορμή να τον παρεξηγούν άλλοι κληρικοί και οι ψάλτες, θεωρώντας ότι έχει «σαλέψει» η ότι έχει κάποιο νοητικό πρόβλημα.
Δεν ήταν λίγες οι φορές, που ζούσε την απαξίωση και την επικριτική ως και μειωτική στάση προς το πρόσωπό του, ακόμα και από ανθρώπους εκκλησιαστικού περιβάλλοντος.
Ωστόσο είναι πολλοί αυτοί, που θεωρούν ότι μετά το θάνατό του, αντιλαμβάνονται τα σημεία του π. Νικολάου και νιώθουν ότι ο Κύριος τους είχε κλείσει τη διάνοια, διότι δεν θα τα άντεχαν η ότι δεν είχαν την πνευματικότητα να τα κατανοήσουν.

Ακόμα και τον άδικο χαμό του πρώτου του παιδιού, της Σοφίας, το 1992 ανήμερα της εορτής της από τροχαίο δυστύχημα, είχε δει κατά την προσκομιδή, όταν λειτουργούσε.
Ο ίδιος ομολόγησε ότι είδε μπροστά στα μάτια του όλο το χαμό του παιδιού του.

Για την κοίμησή του έλαβε πληροφορία από το Μέγα Βασίλειο, όταν τελούσε την Θεία Λειτουργία προς τιμήν του την πρωτοχρονιά του 2000.
Συγκεκριμένα πληροφορήθηκε ότι μετά από τρεις ημέρες θα βρισκόταν στην ουράνια πολιτεία, όπως και έγινε.
Μετά την κοίμηση του π. Νικολάου, πλήθος πιστών συνέτρεξε να τον αποχαιρετήσει θεωρώντας τον αληθινό κληρικό, μεγάλο αγωνιστή και άνθρωπο του Θεού.
Το σκήνωμά του είχε ευκαμψία και διατηρούσε φυσιολογική θερμοκρασία, ενώ το πρόσωπό του διακρινόταν ιλαρό.
Υπάρχουν μαρτυρίες ότι, μετά την κοίμησή του, άνθρωποι τον επικαλούνται και τους βοηθά, επιτελώντας θαυμαστά σημεία και ιάσεις.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι ο π. Νικόλαος είχε προείπει ότι πρώτα θα έφευγε εκείνος για την άλλη ζωή και μετά η πρεσβυτέρα του σε σημαδιακή χρονολογία και ημέρα και ότι τα παιδιά τους θα πονέσουν περισσότερο για την απώλεια της μητέρας τους.
Επίσης, ότι κατά την κοίμησή της θα αντιληφθούν περισσότερα για το πνευματικό ύψος της.

Πράγματι, ο π. Νικόλαος έφυγε 4 Ιανουαρίου 2000 και η πρεσβυτέρα του Ανθή στις 6 Δεκεμβρίου 2012, δηλαδή δώδεκα έτη μετά την κοίμηση του π. Νικολάου.
Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες πνευματικών πατέρων, και ενδεικτικά καταγράφεται του π. Στεφάνου Αναγνωστόπουλου, επτά μήνες πριν την κοίμησή της η πρεσβυτέρα, ενώ βρισκόταν καθηλωμένη στο κρεβάτι με βαριά προβλήματα κινητικά και αναπνευστικά, άκουγε ουράνιες Λειτουργίες και αγγελικές ψαλμωδίες, μεταξύ αυτών άκουσε και τη φωνή του κεκοιμημένου συζύγου της, ο οποίος την προετοίμασε λέγοντας:
-"Πρεσβυτέρα μου Ανθούλα, επειδή περνάς πολλά βάσανα, όπως ο πολύαθλος Ιώβ, είναι απόφαση του Χριστού μας εφέτος στην εορτή μου (δηλαδή του αγίου Νικολάου, 6 Δεκεμβρίου) να σε πάρω στα ουράνια για να ξεκουραστείς!."

Ο λόγος αυτός επαληθεύτηκε, όταν συνέβη το γεγονός της κοιμήσεώς της στις 6 Δεκεμβρίου του 2012.
Η ευλαβέστατη πρεσβυτέρα Ανθή έφυγε στο «Σοφία, ορθοί» του Ευαγγελίου του Όρθρου, το πρωί του αγίου Νικολάου, ευρισκόμενη στην εντατική του Γ.Ν.Α.
Ας έχουμε την αγία ευχή και των δύο σύγχρονων σπάνιων Γερόντων.
Αμήν
(ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ)
Ολόκληρο το άρθρο εδώ :
https://www.vimaorthodoxias.gr/peri-zois/o-igiasmenos-iereas-nikolaos-pettas-ek-patron/

Δεν υπάρχουν σχόλια: