Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Βλαντιμίρ Μιχαήλοβιτς Ζόμπερν. ΦΩΤΕΙΝΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ. Ιστορίες ιερέων.Korsun Εικόνα της Μητέρας του Θεού Βλαντιμίρ Μιχαήλοβιτς Ζόμπερν. ΦΩΤΕΙΝΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ.  Ιστορίες ιερέων.

Korsun Εικόνα της Μητέρας του Θεού

Η κόρη του δικαστικού συμβούλου Alexander Alekseev έφερε ως δώρο τη θαυματουργή εικόνα Korsun της Υπεραγίας Θεοτόκου στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ισαάκ στην Αγία Πετρούπολη. Την ίδια μέρα τελέστηκε θερμή προσευχή μπροστά στο ιερό αυτό. Μεταξύ των πιστών ήταν και μια άρρωστη γυναίκα, η σύζυγος του τραγουδιστή του καθεδρικού ναού του Αγίου Ισαάκ, Άννα Βασίλιεβνα. Όταν ήταν μικρή, χτυπήθηκε στον ώμο από την οπλή ενός αλόγου και από εκείνη τη στιγμή στο δεξί της χέρι άρχισε σταδιακά να εξασθενεί και πρόσφατα είχε σταματήσει εντελώς να λειτουργεί. Έκανε μια επέμβαση σε ένα στρατιωτικό νοσοκομείο και μπορούσε να κουνήσει τα δάχτυλά της, αλλά δεν μπορούσε να σηκώσει το χέρι της, να ντυθεί, να καθαρίσει το δωμάτιο ή να πλύνει τα ρούχα της.

Επιπλέον, μετά την επέμβαση σχηματίστηκε μια μη επουλωτική πυώδης πληγή στον δεξιό ώμο. Για δύο χρόνια ο πάσχων πήγαινε στο νοσοκομείο για επιδέσμους, αλλά δεν είχε επιτυχία. Της συνέστησαν να πηγαίνει σε μεταλλικά νερά το καλοκαίρι και να περιποιείται τον εαυτό της με ζεστά λουτρά με αλάτι. Όμως η καημένη δεν μπορούσε να βρει χρήματα. Κυρίως λυπόταν που δεν μπορούσε να είναι βοηθός του άντρα της και απαιτούσε τη φροντίδα του.

Όταν η εικόνα Korsun της Μητέρας του Θεού μεταφέρθηκε στον καθεδρικό ναό, η Anna Vasilievna τη συνάντησε με τον κλήρο και τον λαό. Προσευχήθηκε στη Βασίλισσα των Ουρανών με δάκρυα.

Μετά την προσευχή, η καρδιά της ένιωσε ανάλαφρη και ήρεμη. Επιστρέφοντας στο σπίτι, με μεγάλη χαρά, μπόρεσε να σηκώσει το δεξί της χέρι στο μέτωπο, τους ώμους και να σταυρωθεί στις άγιες εικόνες.

Την επόμενη μέρα το πρωί πήγε για ντύσιμο. Οι γιατροί την εξέτασαν και είπαν έκπληκτοι ότι δεν χρειάζεται πλέον να έρθει. Αποδείχθηκε ότι η πληγή είχε επουλωθεί πλήρως. Οι μόνες υπενθυμίσεις της τρομερής ασθένειας και της δύσκολης επέμβασης ήταν τα σημάδια στο χέρι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: