Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021

Ο άγιος Επίσκοπος του Φαναρίου Γερμανός Θεοδωρουπόλεως. ( Συνέχεια της συνάντησής του με τον άγιο Πατέρα Ιωάννη Καλαΐδη και θαυμαστό γεγονός που επακολούθησε ).Σε προηγούμενη ανάρτησή μου είχα αναφερθεί στην ευλογημένη συνάντηση των δύο αγίων Πατέρων Γερμανού επισκόπου Θεοδωρουπόλεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του αγίου Πατρός μας Ιωάννη Καλαΐδη.
Μετά την συνάντησή τους στο δωμάτιο του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν ο π. Ιωάννης, ο δεσπότης Γερμανός, όπως μου διηγήθηκε ο π. Γεώργιος Παγώνης, εφημέριος σήμερα στην Βαμβακιά της Ι. Μητροπόλεως Λαγκαδά (περιοχής Ρεντίνας Βόλβης), μπήκε σε ένα άλλο δωμάτιο και κατευθύνθηκε σε μια νέα κοπέλα, χωρίς να την γνωρίζει, που νοσηλευόταν με αιμορραγία και η οποία ήταν κατακίτρινη στην όψη της! Οι γιατροί δεν μπορούσαν να βρουν την αιτία.  Την σταύρωσε και είπε στην μητέρα της να πει στους γιατρούς ότι το σωληνάκι που της έβαλαν τρυπούσε το ήπαρ της και γι' αυτό είχε την αιμορραγία! Η μητέρα της το είπε στους γιατρούς, οι οποίοι στην αρχή ειρωνεύτηκαν τα λόγια του αγίου Επισκόπου, αλλά τελικά αφήρεσαν το σωληνάκι και η κοπέλα σώθηκε! Μετά ζητούσαν και το τηλέφωνο του Πατρός Γερμανού, για να επικοινωνήσουν μαζί του, γιατί κατάλαβαν το θαύμα! 
 Κατά την συνάντηση των δύο Αγίων Γερόντων, ο π. Ιωάννης είπε στον άγιο Επίσκοπο, δείχνοντας τον π. Γεώργιο, ο οποίος ήταν τότε λαϊκός:" Τι θα γίνει Σεβασμιότατε μ' αυτόν; Δεν θα τον κάνουμε παπά; " Και ο π. Γερμανός απάντησε: " Ε, θα γίνει! "
 Σύμφωνα με αυτά που μου είπε ο αγαπητός φίλος π. Γεώργιος, ο άγιος Πατέρας μας Ιωάννης του είχε πει 10 χρόνια πριν ιερωθεί, ότι "έβλεπε" ότι θα γίνει οπωσδήποτε ιερέας! Και όταν μάλιστα κατά κάποιον τρόπο το αμφισβητούσε ο ίδιος, ο άγιος Πατήρ του είπε:" Δεν ξέρω τι μου λες παιδί μου. Εγώ ξέρω ότι θα γίνεις ιερέας! "

Τελειώνοντας θα ήθελα να αναφέρω ότι αξιώθηκα να συναντήσω τον άγιο Πατέρα Γερμανό στο σπίτι του πατρός Γεωργίου, όπου φιλοξενούνταν. Χωρίς να ομιλεί μας μεταβίβαζε πλούσια την Χάρη του Κυρίου!  Ήταν η ευλογία ενός αγίου!
 Την ευχή των δύο αυτών αγιασμένων Πατέρων να έχουμε πάντοτε!  Αμήν!

Τσεσμετζής Μιλτιάδης - εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: