Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Ο ίδιος ο Θεός θαυμάζει την ταπεινοφροσύνη:


 


Ο ίδιος ο Θεός θαυμάζει την ταπεινοφροσύνη: « Αυτά όλα τα ’κανε το χέρι μου κι οφείλουνε σ’ εμένα την ύπαρξή τους. Μα εγώ στον ταπεινό ρίχνω το βλέμμα μου, στον πονεμένο, και σ’ αυτόν όπου το λόγο μου φοβάται.» ΗΣΑΪΑΣ 66:2

Αλλά τι είναι ταπεινότητα;

Ένας ταπεινός άνθρωπος θεωρεί τον εαυτό του τον πιο αμαρτωλό από όλους  στην καρδιά του, δεν ταπεινώνει κανέναν, δεν καταδικάζει κανέναν, δεν αναζητά πλούτο, δεν αναζητά δόξα και τιμή, υπομένει με θάρρος ταπείνωση, κακοποίηση, επίπληξη, γιατί παραδέχεται ότι του αξίζει. Τους  αντιμετωπίζει όλους εγκάρδια, είναι έτοιμος να υπηρετήσει όλους, δεν βλέπει τις καλές του πράξεις και δεν μιλάει για αυτά.

Η ταπεινοφροσύνη ξεκίνησε από την άσκηση  του Κυρίου Ιησού Χριστού και της πιο αγνής Μητέρας Του. Είναι το στέμμα και η ομορφιά όλων των αρετών. Δεδομένου ότι η βροχή είναι σε μια ξηρά γη, το ίδιο και η ταπεινοφροσύνη για μια ανθρώπινη ψυχή! Μεταφέρετε στις καρδιές σας τα λόγια του Σωτήρα: «Σηκώστε πάνω σας το ζυγό μου και διδαχτείτε από το δικό μου παράδειγμα, γιατί είμαι πράος και ταπεινός στην καρδιά, και οι ψυχές σας θα βρουν ξεκούραση. (Ματθαίος 11:29)


Αρχιμανδρίτης John (Krestyankin)


Δεν υπάρχουν σχόλια: