Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Είμαι πεπεισμένος ότι η αγάπη γεννιέται πριν από το γάμο, συνεχίζεται στο γάμο με χάρη και με αμοιβαία εργασία ανιδιοτέλειας.


 


Είμαι πεπεισμένος ότι η αγάπη γεννιέται πριν από το γάμο, συνεχίζεται στο γάμο με χάρη και με αμοιβαία εργασία ανιδιοτέλειας. Ο γάμος είναι η συνέχεια της αγάπης. «Αφήστε τον να αρνηθεί τον εαυτό του και να πάρει τον σταυρό του» - αυτά είναι λόγια για το γάμο. Έρχεται στο σημείο ότι οι σύζυγοι γίνονται ένα στη Βασιλεία των Ουρανών, επειδή το μυστήριο της αγάπης και του γάμου τους καθιστά πραγματικά μια σάρκα. Δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς ο ένας τον άλλο στη γη ή στον παράδεισο.

 

Πολύ πιο συχνά στην οικογενειακή ζωή αντιμετωπίζουμε "Βλέπω τις αδυναμίες σας, αλλά εγώ ο ίδιος δεν τις έχω και αμέσως διαζύγιο. Τα μονοπάτια αποκλίνουν εάν οι άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι να αντέξουν ο ένας τον άλλον με όλες τις αδυναμίες τους, εάν δεν θυμούνται τα λόγια του Αποστόλου Παύλου: «Να φέρουν τα βάρη του άλλου και να εκπληρώνουν έτσι το νόμο του Χριστού». Αγαπήστε έναν άνδρα σαν τον εαυτό σας, γιατί «αυτός που αγαπά τη γυναίκα του», λέει ο Απόστολος Παύλος, «αγαπά τον εαυτό του».

 

Ο δρόμος της αγάπης συνεπάγεται συνεχείς παραχωρήσεις ο ένας στον άλλο, ανοίγοντας ο ένας τον άλλον όχι μόνο από την όμορφη πλευρά, όπως συμβαίνει τη στιγμή της ερωτευμένης ζωής , αλλά και την αποδοχή με όλες τις αδυναμίες. Στη συνέχεια, όταν όλοι προσπαθούν να εξαντλήσουν τις αδυναμίες τους για χάρη του άλλου, για να υπομείνουν και να δεχτούν τους άλλους, ο δρόμος της αγάπης γίνεται κοινός. Αυτό είναι ένα δύσκολο μονοπάτι ανιδιοτέλειας και η πληρότητα της αγάπης είναι στη συγχώρεση και τη συμφιλίωση.

 

Πατήρ  Alexy Uminsky.


Δεν υπάρχουν σχόλια: