Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018

Παραβολή "Αγγειο με ρωγμή"Ένας κουβαλητης  νερού στην Ινδία είχε δύο μεγάλα αγγεία που κρεμοντουσαν και στις δύο πλευρές του δρόμου , που φοριοντουσαν  στους ώμους. Ένα από τα αγγεία είχε μια ρωγμή, και το άλλο ήταν ένα κανονικό αγγειο και πάντα γέμισε έναν πλήρης όγκο Νερό μετά από ένα μακρύ ταξίδι από την πηγή στο σπίτι του πλοιάρχου. Το αγγειο με την  ρωγμή έδινε μόνο το ήμισυ του όγκου του. 

Για όλη τη διάρκεια των δύο χρόνων ο κουβαλητης έδινε καθημερινά  μισό αγγειο νερού στο σπίτι του κυρίου του. Φυσικά, το τέλειο αγγειο ήταν περήφανο για τα επιτεύγματά του. 

Ωστόσο, το φτωχό σπασμένο αγγειο ντρεπόταν για την ατέλεια του και αισθάνθηκε θλιβερό, καθώς μπορούσε να μεταφέρει μόνο το μισό από αυτό που προοριζόταν. Πέρασαν δύο χρόνια, και το σπασμένο αγγειο ήταν πολύ στεναχωρημενο λόγω των αποτυχιών του. Και έπειτα μια μέρα αποφάσισε να γυρίσει στον νεροκουβαλητη κοντά στην πηγή νερού. 

"Είμαι πολύ ντροπιασμένος και θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη", είπε. 

"Γιατί;" - ρώτησε ο νεροκουβαλητης - "Τι ντρέπεσαι;"

«Το γεγονός είναι ότι τα τελευταία δύο χρόνια, ήμουν σε θέση να παραδώσω μόνο το μισό από το νερό, γιατί έφευγε από ρωγμή μου κάθε φορά που θα έφτανα στο σπίτι του κυρίου μου . Και όπως έχω καταλάβει , θα πρέπει να φέρω  πιο συχνά το νερό, για  να λάβεις την πλήρη αποζημίωση για τις προσπάθειές σου", δήλωσε το αγγειο . 

Ο πωλητής του νερού αισθανόταν λυπημένος για το παλιό σπασμένο αγγειο . Αλλά για να τον παρηγορήσει λίγο, είπε: «Όταν επιστρέψουμε στο σπίτι του κυρίου, θέλω να παρατηρήσετε τα όμορφα λουλούδια που αναπτύσσονται κατά μήκος του δρόμου».

Και, πράγματι, όταν επέστρεψαν στο σπίτι, το παλιό σπασμένο αγγειο θαύμαζε τα όμορφα λουλούδια που μεγάλωναν στον ήλιο. Η θλίψη του εξαφανίστηκε για λίγο. Ωστόσο, έχοντας έρθει στο σπίτι του πλοιάρχου, το σπασμένο αγγειο ήταν και πάλι λυπημένο, αφού έφερε μόνο το μισό νερό. Και πάλι το αγγειο ζήτησε συγγνώμη στον μεταφορέα για την αποτυχία του.

Ο  πλοίαρχος δήλωσε στο αγγειο : «Μήπως παρατηρήσετε ότι τα λουλούδια αναπτύσσονται μόνο από την πλευρά σας, όχι από την πλευρά του του άλλο αγγειου Το γεγονός ότι έχω πάντα γνώση για την ρωγμή και ήθελε να τη  χρησιμοποιήσω για τους δικούς μου σκοπούς Ένα βράδυ φύτεψα σπόρους λουλουδιών για από την πλευρά της δικής σας διαδρομής, και κάθε μέρα, όταν φτάνετε σπίτι από την πηγή, ήταν ποτισμενα  για τα τελευταία δύο χρόνια, και μπορούσα να κόβω αυτά τα όμορφα λουλούδια και να διακοσμο στο  σπίτι μου . Αν δεν ήταν όπως είστε, δεν θα μπορούσα να βρω  μια τέτοια μεγάλη ευχαρίστηση σε  μένα . " 

Ο καθένας μας έχει τις δικές του ρωγμές. Είμαστε όλοι σπασμένα σκάφη. Ωστόσο, εάν επιτρέψουμε στον Κύριο να χρησιμοποιήσει τις αδυναμίες μας, θα διακοσμήσει το σπίτι του Πατέρα με όμορφα λουλούδια. Μην φοβάστε τις ρωγμές σας. Αναγνωρίστε τους και εμπιστευθείτε εντελώς τον Κύριο.

Θυμηθείτε ότι όταν είμαστε αδύναμοι, τότε είμαστε ισχυροί στον Χριστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: