Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017

ΠΑΤΉΡ ΧΡΥΣΌΣΤΟΜΟΣ ΑΛΕΞΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΑΜΗΣ.

Εις μνήμη του Γέροντα της Σάμης, του αγαπημένου μας π. Χρυσόστομου.

Σαν σήμερα ανέβηκε στον Ουρανό η ωραία, αγιασμένη ψυχή του  π. Χρυσόστομου Αλεξάτου. Άφησε κι αυτός κληρονομιά μεγάλο πνευματικό πλούτο. Πολλοί έχουν αποθησαυρισμένες εμπειρίες της διόρασης, της προόρασης, αλλά κυρίως της αγάπης του, που είχε την δύναμη, αντλούμενη βέβαια από τον Χριστό, να σώσει από απελπισία, να δώσει έξοδο στο αδιέξοδο, να αναγεννήσει την καρδιά του αμαρτωλού ανθρώπου.
Στη μνήμη του αγαπημένου μας Γέροντα Χρυσοστόμου ας θυμηθούμε μια από τις διηγήσεις του:

 Θαύματα πολλά, πολλά έχει κάνει η Παναγία η Αγριλιώτισσα. Να μου επιτραπεί, να μου δώσετε τη χαρά να σας διηγηθώ ένα που έγινε επί των ημερών μου.
Ένα γνωστό μου παιδί από τη Σάμη ήθελε να ταξιδέψει στην Αμερική. Διάφορες καταστάσεις εδώ έδιωχναν τους ανθρώπους για έξω, αλλά δεν επιτρεπόταν στον οποιοδήποτε, έπρεπε να έχει πρόσκληση. Αυτός ο νεαρός δεν είχε κανένα εκεί να τον καλέσει και αποφάσισε να μπει ως πλήρωμα σε ένα βαπόρι και όταν το βαπόρι θα έπιανε Αμερική να βγει έξω λαθραία. Μπήκε πράγματι σε ένα καράβι ως πλήρωμα. Στο διάστημα του ταξιδιού τους είχε βρει πολλές φορές θαλασσοταραχή, και σε μια τέτοια κατάσταση το παιδί είχε υπηρεσία στην κουβέρτα του καραβιού και ήταν μόνος του στο κατάστρωμα. Ξαφνικά ένα μεγάλο κύμα τον αρπάζει και τον ρίχνει στη θάλασσα. Στέλιο το έλεγαν το παιδί, πολύ γνωστός μου και μακρινός συγγενής, 22- 23 χρονών. 
“Παναγία μου Αγριλιώτισσα, βοήθα με”, και μέσα στη μανιασμένη θάλασσα ένιωσε ένα αόρατο χέρι να τον κρατάει από τις μασχάλες και να μην βυθίζεται. Θα πέρασε ένα τέταρτο από τη στιγμή που το κύμα τον έρριξε στη θάλασσα και το πλοίο ακολουθούσε την πορεία του. Κάποιος άλλος εκ του πληρώματος είχε ανέβει στο κατάστρωμα για υπηρεσία, όπου βλέπει από μακρυά έναν όγκο θαλάσσης να έρχεται προς το βαπόρι και του έκανε εντύπωση, διότι εκινείτο ενάντια στην πορεία του αέρα. Αυτός ο όγκος θαλάσσης ερχόταν προς το πλοίο. Δεν άργησε να συμβεί εκείνο που συνέβη. Σπάει ένα μεγάλο κύμα επάνω στο βαπόρι και αφήνει το Στέλιο στο κατάστρωμα. Ο ναυτικός τα έχασε. Πήγε και φώναξε τους άλλους και πήραν το Στέλιο μέσα, τον περιποιήθηκαν και τον συνέφεραν. Τους ομολόγησε αυτό που σας είπα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: