Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΤΙ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΕΖΗΣΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΦΙΛΟΘΕΟ ΖΕΡΒΑΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ ΤΟ 1967-1968 «Αυτά μου 'πε σήμερα ό παππούλης.. Ό παππούλης ό Φιλόθεος.»


ΤΙ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΕΖΗΣΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΦΙΛΟΘΕΟ ΖΕΡΒΑΚΟ ΤΟ 1967-1968 «Αυτά μου 'πε σήμερα ό παππούλης.. Ό παππούλης ό Φιλόθεος.»

Βλέπω και ζω καθημερινά το κουρέλιασμα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και προβλέπω τη μεγάλη καταιγίδα της καταστροφής πού 'ρχεται. Ή παγωνιά και ή αδιαφορία θα κατακλύσει τα πάντα. Δεν θα βρίσκουμε όσο και να ψάχνουμε μια γωνίτσα αγάπης να ζεστάνουμε την ύπαρξη μας. Ή φιλαυτία της αυτάρκειας μας, θα ισοπεδώσει τα πάντα.

 Θα φανούνε νέα σημεία και ή γη θα αρρωστήσει βαριά, δίνοντας άρρωστους και ελάχιστους καρπούς. Τα αδέλφια μας θα γίνουν οι πιο μεγάλοι εχθροί μας. Θα ζούμε προδομένοι στο σπίτι μας και χωρίς καμιά προστασία και ασφάλεια.


 Ή κακότητα θα θρέψει τούς πολλούς και ή Αγάπη θα εκλείψει. Τα παιδιά θα γεράσουν απότομα και θα σβήσει απ' τη ζωή τους το χαμόγελο. Φτερωτά τέρατα με ανθρώπινη μορφή θα πετούν παντού γεμάτα δαιμονική χαιρεκακία για να φονεύουν τα όνειρα των καλών. Το νερό και ό αέρας θα γίνουν είδη πολυτελείας και ή θάλασσα θα ξερνά θάνατο και τρόμο. Θα καταργηθούν τα φρενοκομεία γιατί όλοι θα είναι γι' αυτά. 

Μεγάλες γεωλογικές αναστατώσεις θα τρομάζουν κάθε λίγο και λιγάκι την ύπαρξη μας Δεν θα μπορούμε να κρυφτούμε από πουθενά και από τίποτα. Κι ούτε να κρύψουμε κι αυτά τα όνειρα μας. Ή ανάγκη θα μας κάνει να προτιμάμε την αυτοκτονία απ' τη ζωή, γιατί ή πλάνη και το ψέμα θα μας έχει χρεοκοπήσει. Μακαριστοί όσοι θα μπορούν να πονάνε για το κακό πού 'γιναν αίτιοι να επικρατήσει, γιατί απ' αυτούς θα γεννηθεί ό νέος κόσμος του Θεού.

 Ό κόσμος αυτός θα φυτρώσει απ' την κοπριά τη δική μας. Θα καρποφορήσει και θα ζήσει με την αλήθεια. Θα καταργήσει τον πόλεμο και τη βία, τούς στρατούς και τα όπλα, τα σύνορα και τις διαφορές.. Ή όψη της γης θα αλλάξει απ' τούς ταπεινούς, γιατί θα μεγαλώσουν την καρδιά τους για να χωράνε όλους και θα βλέπουν καθημερινά το Θεό στην επιστασία Του. Θα έχουν όλοι δύναμη να απαρνούνται τον εαυτό τους για να τον βρίσκουν πάντα και μόνιμα μέσα στην αλήθεια. 

Ή διάθεση όλων θα γίνει μόνιμα ειρηνική και ό καθένας δεν θα θέλει ξανά να μισήσει. Τα αδέλφια θα γνωρίζονται και δεν θα μισούνται ποτέ πια. Τα λίγα χρόνια πού έρχονται είναι τα τελευταία αυτής της ζωής, για να γεννηθεί μέσα απ' τις διαθέσεις των ανθρώπων μια νέα, γεμάτη φως και αλήθεια ζωή.

Αυτά μου 'πε σήμερα ό παππούλης.. Ό παππούλης ό Φιλόθεος.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ.ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ. ΑΡΧΙΜ. ΚΛΗΜΕΝΤΟΣ ΖΩΚΑΡΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: