Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 21 Μαΐου 2016

ΟΙ ΣΥΧΡΟΝΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΣΑΡΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Β

Ό Ρωσοιαπωνικός πόλεμος. Ό τσάρος της Ρωσίας Νικόλαος Β' αληθεύει ότι έπραττε το σωστό ενώπιων του Θεού, αλλά ως μονοκράτορας βασιλιάς δεν έδειχνε ιδιαίτερο ζήλο στην καταστολή της απιστίας προς το Θεό και της διαφθοράς τών ευγενών του. 


Λόγω τών αμαρτιών τών ευγενών Ρώσων και της Ρωσικής αποκαλούμενης «διανόησης» επέτρεψε ό Θεός να πολεμήσουν οι Ιάπωνες τούς Ρώσους και να τούς νικήσουν. Επειδή οι Ιάπωνες δεν ήταν διεφθαρμένοι, αλλά όλοι, απ’ όλες τις τάξεις κρατούσαν την πατροπαράδοτη αυστηρή ζωή και την πειθαρχία τού πνεύματος. Αντίθετα οι μορφωμένοι Ρώσοι ανακατεύτηκαν μέ τούς Δυτικούς λαούς και υιοθέτησαν όλες τις αμαρτίες τους, όπως τη διανοητική (άρνηση τού Θεού) και την ηθική (εγωισμό και διαφθορά). Γι’ αυτό ό Θεός επέτρεψε να ηττηθεί ό Ρωσικός στρατός σε στεριά και θάλασσα. 


Οι λαοί της Δύσης τότε έδειξαν συμπάθεια για τούς εχθρούς τού Ρωσικού λαού. Τη Ρωσική ήττα σ’ αυτόν τον πόλεμο άκολούθησε αυτό πού πολύ συχνά είναι χειρότερο από έναν πόλεμο ή επανάσταση. Όμως ούτε ή ήττα στον πόλεμο ούτε ή επανάσταση δεν επηρέασε πολύ τούς Ρώσους ευγενείς και τη Ρωσική διανόηση για να μετανοήσουν και να επιστρέψουν στο Χριστό Θεό και τις εντολές Του.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ.  ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΟΣ. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΡΡΗΣΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: