Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017

Ο Μοναχός Συμεών του Άθω.Τα κεφάλαια από το άλμπουμ: "Ο Άθως είναι η πύλη της αιωνιότητας" Λέγοντας για τον πόνοΛέγοντας για τον πόνο


Η υπομονή είναι πάντα ένα χτύπημα της αυτοεκτίμησης. Κανείς δεν μπορεί ποτέ να είναι η πηγή του πόνου μας εκτός από τον εαυτό μας. Η ζωή πάντα ταπεινώνει τους υπερήφανους και ανακουφίζει τους ταπεινούς.

Ο πόνος μας απομακρύνει από αυτόν τον κόσμο των ψεμάτων και η χαρά είναι συνδεδεμένη με αυτό. Αυτή η ζωή είναι τώρα για μερικούς ανθρώπους - είναι η αρχή του Παράδεισου, και για άλλους - η αρχή της κόλασης. Ο Θεός έχει ακόμη και πόνο - στους βοηθούς του. Μια ψυχή που μπορεί να αποφέρει καρπούς καθαρίζεται από την ταλαιπωρία.

Αν στην πνευματική ζωή η καρδιά υποφέρει και πονάει, τότε καθαρίζεται. Αν πονάει κάθε μέρα, τότε σημαίνει ότι καθαρίζεται καθημερινά.

Ποιος πόνος είναι ο πιο πικρός; "Αυτοί που γεννιούνται από τις δικές μας αυταπάτες!" Έχασες; "Τότε, υποφέρετε!" Εάν υποφέρετε, τότε θα βρείτε μια διέξοδο!

Οι άγιοι υποφέρουν εθελοντικά, με δική τους ελεύθερη βούληση, και εμείς - ακούσια, με δικό μας λάθος. Είμαστε γεννημένοι για να υποφέρουμε, μαθαίνουμε από τα βάσανα, και σωζόμαστε  από τα βάσανα. Με χαρά, δέχεστε κάθε πόνο - αυτό είναι όλα  μια εκδήλωση της Αιώνιας Ζωής, την οποία δεν μπορούν να καταστρέψουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια: