Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΛΙΝ (1895-1971). ΛΟΓΟΙ ΧΑΡΙΤΟΣ.

Η όλη ζωή μας είναι χτισμένη με υπερηφάνεια: τον ανταγωνισμό, τα βραβεία και ούτω καθεξής. Τα ενήλικα παιδιά παίζουν  παιχνίδια και χάνουν την Αιώνια Ζωή.Οι πόρτες του ουρανού αποκαλύπτουν μόνο ταπεινότητα.

Σε όλα πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο. Όλα όσα περνούν το μέτρο έρχονται προς τα αριστερά. Ακόμη και όταν σε καλές πράξεις υπερβείτε το μέτρο, όλα είναι τα ίδια στα αριστερά.

Η Ορθοδοξία είναι ένα μέτρο.

Οποιαδήποτε τιμωρία για εμάς δεν είναι τιμωρία, αλλά διόρθωση.

Κανείς και τίποτα δεν θα έρθει σε μας χωρίς να το επιτρεψει  το Κυρίος - ούτε ο διάβολος ούτε ο δαίμονας ούτε το θηρίο ούτε το μικρόβιο.

Είναι πολύ δύσκολο να διακρίνεις το καλό από το κακό, είναι ένα μεγάλο πνευματικό δώρο. Πολλές αμαρτίες προέρχονται από τη μη διάκριση του καλού και του κακού.

Όποιος  χτίζει τη βασιλεία του Θεού στην καρδιά του, δεν θα δει τα δίκτυα του διαβόλου.

Ο θάνατος είναι η μεγαλύτερη ευλογία που προστατεύει ένα άτομο και του δίνει την ευκαιρία να μετανοήσει. Διαφορετικά, ένας άνθρωπος με την υπερηφάνεια του θα είχε επιτύχει την υπερηφάνεια του Σατανά. Ο θάνατος καταστέλλει τη δύναμη της αμαρτίας στον άνθρωπο και ο άνθρωπος δεν λαμβάνει πλήρη απελευθέρωση από την αμαρτία μέχρι το θάνατο.


Όσο υψηλότερο είναι το πρόσωπο στην πνευματική σκάλα, τόσο πιο επιεικός είναι προς τους αμαρτωλούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: