Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018

Ιερέας Αντρέι Οβτσίνικοφ. Η αγάπη μπορεί να είναι πολύ δύσκολη. Ο χριστιανικός γάμος ενθαρρύνει όχι μόνο τη ζωή με ένα άτομο, αλλά και την εκπλήρωση της εντολής για την αγάπη μαζί του.
Η αγάπη μπορεί να είναι πολύ δύσκολη. Ο χριστιανικός γάμος ενθαρρύνει όχι μόνο τη ζωή με ένα άτομο, αλλά και την εκπλήρωση της εντολής για την αγάπη μαζί του. Όταν διαβάζετε τον Απόστολο, ακούμε αυτά τα λόγια στο μυστήριο του γάμου: «Έτσι θα έπρεπε οι άνδρες να αγαπούν τις συζύγους τους, όπως τα δικά τους σώματα» (Εφεσίους 5: 28), Δηλαδή, όπως οι ίδιοι. Αυτό είναι το μυστήριο της Χριστιανικής αγάπης και ο Θεός δίνει αγάπη. Οι άνθρωποι συχνά συνδυάζουν την αγάπη με το πάθος.
Το πάθος περνάει, οι αγάπες περνούν και η χριστιανική αγάπη μεγαλώνει με τα χρόνια, με εμπειρίες δυσκολές. Παντρεύτηκαν γέροντες που ζούσαν μαζί για πενήντα χρόνια. Στάθηκαν δίπλα-δίπλα μπροστά στη ζωή , σαν περιστέρι με περιστέρι, και ήταν προφανές ότι όσο μεγαλύτερη είναι η γήινη και χριστιανική αγάπη  σε αυτούς τους ανθρώπους μεταξύ τους τόσο συνδεδεμένη είναι.


Ιερέας Αντρέι Οβτσίνικοφ

Δεν υπάρχουν σχόλια: