Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΑΡΑΒΟΛΉ Ο ΆΓΓΕΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ«Κάθε άτομο γεννιέται σε μια εποχή που ταιριάζει περισσότερο στην προσωπική του σωτηρία» (Απ. Αμβρόσιος της Οπτίνας)

 Ο καθένας από εμάς τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του έρχεται  ο Θεός. Επιπλέον, μπορεί να εμφανιστεί με οποιαδήποτε μορφή -, γέρος, ζητιάνος κλπ - και η μοίρα μας θα εξελιχθεί ανάλογα με το πώς συμπεριφερόμαστε τη στιγμή μιας τέτοιας συνάντησης ...

Η επόμενη παραβολή μας αφορά ακριβώς αυτό ...

Υπήρχε ένας Άνθρωπος στον Κόσμο. Είχε τρία όνειρα: να έχει μια δουλειά με υψηλές αμοιβές, να παντρευτεί μια όμορφη γυναίκα και να γίνει διάσημος σε όλο τον κόσμο.

Ένα παγωμένο χειμώνα ο  Άντρας βιαζόταν για συνέντευξη στο γραφείο γνωστής εταιρείας. Ξαφνικά, ένας ηλικιωμένος άντρας έπεσε ακριβώς μπροστά του. Ο άντρας κοίταξε τον πεσμένο άνδρα, η σκέψη προέκυψε στο κεφάλι του ότι πιθανότατα ήταν μεθυσμένος και δεν έδωσε το χέρι του. Αυτό βοήθησε να μην καθυστερήσουμε στην προγραμματισμένη συνάντηση. Η συνέντευξη ήταν ανεπιτυχής: Το άτομο δεν προσλήφθηκε για την επιθυμητή θέση.

Κάποτε ένας άντρας περπατούσε στην πόλη ένα καλοκαιρινό βράδυ. Παρατηρώντας ένα θίασο καλλιτεχνών του δρόμου, σταμάτησε για να απολαύσει το θέαμα. Το κοινό ήταν ελάχιστο, αλλά το έργο ήταν διασκεδαστικό και συναρπαστικό.

Μετά το τέλος της παράστασης, ακούστηκαν χειροκροτήματα και οι άνθρωποι άρχισαν να διαλύονται. Ο Άνθρωπός μας γύρισε επίσης πίσω, αλλά κάποιος ακούμπησε δειλά τον ώμο του. Ηταν ο κύριος χαρακτήρας του έργου, μια ηλικιωμένη γυναίκα κλόουν. Άρχισε να τον ρωτά για το αν του άρεσε η παράσταση, αν ήταν ικανοποιημένος από τους ηθοποιούς. Αλλά ο Άνθρωπος δεν ήθελε να διεξάγει τη συνομιλία και, γυρίζοντας με αηδία, πήγε στο σπίτι.

Ένα βροχερό βράδυ, ο Άνθρωπος βιαζόταν να φτάσει  σπίτι, από τα γενέθλια ενός φίλου του. Ήταν πολύ κουρασμένος και οι σκέψεις για ένα αρωματικό μπάνιο και ένα ζεστό, κρεβάτι πέρασαν από το κεφάλι του. Ξαφνικά άκουσε τον πνιχτό λυγμό κάποιου. Ηταν μια γυναίκα που έκλαιγε. Καθόταν σε ένα παγκάκι κοντά στο σπίτι, ο ήρωάς μας ήταν χωρίς  ομπρέλα. Παρατηρώντας τον ήρωά μας, στράφηκε σε αυτόν για βοήθεια. Είχε μια οικογενειακή ατυχία. Και χρειαζόταν μόνο έναν πνευματικό σύντροφο. Ο άντρας όμως σκεφτόταν , τό  μπάνιο και ένα κρεβάτι και έσπευσε στην είσοδο του σπιτιού.

Ο άντρας έχει ζήσει μια δυστυχισμένη ζωή. Και πέθανε.

Έχοντας φτάσει στον Παράδεισο, ο Άνθρωπος γνώρισε τον Φίλο του, τον Φύλακα Άγγελο.Φτανωντας στην ουράνια πύλη άρχισαν νά μιλούν.

- Ξέρεις, έχω ζήσει μια εντελώς άθλια και άνευ αξίας ζωή. Είχα τρία όνειρα, αλλά τίποτα δεν έγινε πραγματικότητα. Είναι κρίμα…

- Χμμ ... Φίλε μου, έκανα τα πάντα για να πραγματοποιήσω όλα σου τα όνειρα, αλλά για αυτό χρειαζόμουν από σένα: το χέρι σου, τα μάτια σου και την καρδιά σου.

- Θεέ μου, τι;

- Θυμάσαι τον πεσμένο άντρα σε έναν γλιστερό χειμωνιάτικο δρόμο; Θα σας δείξω αυτήν την εικόνα: αυτός ο άνθρωπος ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στην οποία θέλατε να μπείτε. Σας περίμενε μια ιλιγγιώδης καριέρα. Το μόνο που ζητήθηκε από εσένα ήταν το χέρι σου.

Θυμάστε τον παλιό κλόουν που μετά την παράσταση του δρόμου σας ενοχλούσε με ερωτήσεις; Ηταν μια όμορφη νεαρή ηθοποιός που σε ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά. Ένα ευτυχισμένο μέλλον σας περίμενε, παιδιά, ασίγαστη αγάπη. Το μόνο που ζητήθηκε από εσένα ήταν τα μάτια σου.

Θυμάστε τη γυναίκα που έκλαιγε κοντά στην είσοδό σας; Ηταν ένα βροχερό βράδυ και ήταν μούσκεμα με δάκρυα ... ηταν ένας διάσημος συγγραφέας. Περνούσε οικογενειακή κρίση και χρειαζόταν πραγματικά συναισθηματική υποστήριξη.

Αν τον  βοηθούσατε να ζεσταθεί στο διαμέρισμά σας, να ζεσταθεί με την ψυχή σας χάρη στα σοφά λόγια παρηγοριάς σας, τότε θα έγραφε ένα βιβλίο στο οποίο θα έλεγε για αυτήν την περίπτωση. Το βιβλίο θα γινόταν διάσημο σε όλο τον κόσμο και θα γινοσουν διάσημος, αφού στην κεντρική σελίδα ο συγγραφέας θα έδειχνε το όνομα αυτού που έγινε η μούσα αυτού του έργου. Και το μόνο που απαιτήθηκε από εσάς τότε ήταν η καρδιά σας. Ησουν αδιάφορος, φίλε μου.

Ο άνδρας αναστέναξε ... Και οι Φίλοι περπάτησαν κατά μήκος του σεληνιακού μονοπατιού, στην αστρική απόσταση, μιλώντας ήσυχα και ήρεμα.

«Το ηθικό αυτής της παραβολής έχει ως εξής: Πριν περάσετε από αυτόν που χρειάζεται τη βοήθειά σας, σκεφτείτε εκατό φορές, θυμηθείτε αυτήν την παραβολή, γιατί, πιθανότατα, αυτή είναι η ίδια η περίπτωση που, ο ίδιος ο Κύριος, ήρθε να σας βιώσει , με το πρόσχημα του άπορου ... «

Σκέψου ... Άνθρωπε!


Δεν υπάρχουν σχόλια: