Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Μια από τις πιο μολυσμένες ανθρώπινες πράξεις είναι η μάχη με το φαγητό.Μια από τις πιο μολυσμένες ανθρώπινες πράξεις είναι η μάχη με το φαγητό.  Στην παρηκμασμένη Δύση που έκλεψε ολόκληρους λαούς μέσω της αποικιοκρατίας και καταδίκασε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε πείνα και θάνατο, αυτό είναι συνηθισμένο, πανταχού παρόν όπως λες. 

 Ταινίες με ηλίθιους να πετούν φαγητό: κέικ, κοτόπουλο, μπριζόλα, σαντιγί.  Είμαι σίγουρος ότι το έχετε δει στις ταινίες.  Τα χαζά μυαλά το βρίσκουν δροσερό, αστείο, τρομερό.
 Είναι έγκλημα.  Το να πετάμε φαγητό σε έναν πλανήτη όπου - αλίμονο - ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι τρώνε μια φορά την ημέρα και όπου δεκάδες εκατομμύρια ΠΕΘΑΝΟΥΝ από την πείνα είναι εξωφρενικό.  Είναι τα Σόδομα σε τετράγωνο, τετράγωνο σε κύβους.
 

Ξέρω ότι είμαστε ένα είδος που δόθηκε από τον Θεό για να τρώει τη ζωή.  Δεν μπορούμε να φάμε πέτρες.  Πρέπει να τρεφόμαστε με φυτά και ζώα που σκοτώνουμε καταπίνοντας.  Τρώμε τη ζωή τους για τη ζωή μας.  Είναι ένας συμβιβασμός, μια ανικανότητα, μια αναπόφευκτη τάξη ύπαρξης.  Σκοτώστε για να ζήσετε.
 Αλλά είναι πολύ μακριά από εδώ μέχρι να πετάξετε τα τρόφιμα.  Και εμείς, ένας λαός που βγήκε από το δαιμονικό χάος που λέγεται κομμουνισμός, όπου φάγαμε σαλάμι σόγιας, νύχια κοτόπουλου και κατεψυγμένα ψάρια, έχουμε μια αταβιστική τάση να εφοδιαζόμαστε.  Για να γεμίσει τρελά το πιάτο καθόλου συμπεριλαμβανομένου.  Και μετά - αμετάβλητα - να ρίχνεις.  Είμαστε πρωταθλητές στην Ανατολική Ευρώπη στο να πετάμε φαγητό, γιατί αγοράζουμε πάρα πολλά και χαλάνε.  Υπάρχει επίσης η ευκολία να αγοράζετε λίγα και συχνά από το κατάστημα.  Τεμπέλης, τι άλλο...
 Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τα εκατομμύρια των τόνων που πετιούνται ετησίως θα μπορούσαν να θρέψουν όλους τους φτωχούς που λιμοκτονούν ήσυχα.  Αυτό που πετάμε μας καθορίζει.  Πετάμε τους εαυτούς μας στα σκουπίδια όταν πετάμε φαγητό που θα έσωζε τα ροκανισμένα στομάχια των εκατομμυρίων παιδιών της Ρουμανίας που υποφέρουν καθημερινά.  Εμείς χλευάζουμε τη δημιουργία του Θεού.  Θυμάμαι τον απόλυτο τρόμο ενός απατεώνα να πετάει ένα κοτόπουλο στον αέρα.
 Η υπεροχή που μας έχει δώσει ο Θεός με τη λογική στη γη θα πρέπει να είναι ομοίωση με τον Θεό, άπειρη Αγάπη, αιώνια Ευαισθησία, παντονική θυσιαστική Δύναμη, τέλεια Κατανόηση, αιώνια Σοφία.
 Κι εμείς, σαν να μας δημιούργησε ο κακός.
 ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ.
 Όποιο τρόφιμο πρόκειται να λήξει και δεν μπορεί να φαγωθεί, δώστε το σε μια άπορη οικογένεια, έναν μοναχικό γέρο, έναν άρρωστο, έναν άνθρωπο.
 Έτσι θα είμαστε αληθινά άνθρωποι.

Πατήρ Ιωάννης Ιστρατι 

Δεν υπάρχουν σχόλια: