Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Τί σημαίνει να σηκώσεις το σταυρό σου;Τί σημαίνει να σηκώσεις το σταυρό σου; Αυτό θα πει να λαμβάνεις οικειοθελώς από το χέρι της Θείας Προνοίας κάθε ιαματική πικρία πού σου προσφέρεται. Συμβαίνουν καταστροφές μεγάλες; Μείνε ύποτασσόμενος στη βουλή του Θεού καθώς ό Νώε.


Σου ζητείται αυτοθυσία; Πρόσφερέ την με τέτοια πίστη στο Θεό καθώς και ό Αβραάμ ήθελε να προσφέρει ως θυσία τον υιό του.
Χάνεται ή περιουσία, πεθαίνουν αιφνιδίως τα τέκνα σου και Σω ζώνει αρρώστια βαριά; Υπόφερε τα πάντα με καρτερία και μην απομακρύνεις τήν καρδιά σου από το Θεό, καθώς και ό Ιώβ το ίδιο έκανε.


Σε εγκατέλειψαν οι φίλοι και Σω περικύκλωσαν όλοι οι εχθροί; Φέρε τα όλα δίχως γογγυσμό, και με τήν ελπίδα της επικείμενης βοήθειας του Θεού, καθώς το έπρατταν και οι Απόστολοι.Σε οδηγούν στήν απώλεια χάριν του Χριστού; Να ευγνωμονείς το Θεό για μία τέτοια τιμή, παρόμοια με κείνη των χιλιάδων χριστιανών μαρτύρων, ανδρών και γυναικών.Ἁγιοπνευματικές Διδαχές γιά τόν Θεό καί τούς ἀνθρώπους , Ἁγίου Νικολάου Ἀχρίδος,. ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: