Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

ΝΕΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΕΙΠΑΝ....


Νέοι γέροντες Αγιορείτες .


Όταν ήμουν δόκιμος προσπαθούσα να καταλάβω γιατί μου λένε για την αγάπη του Χριστού κάνε υπομονή.


Οι Άγιοι Τεσσαράκοντα μάρτυρες και όλοι οι μάρτυρες για την αγάπη του Χριστού υπέμειναν τα μαρτύρια. Επειδή αγαπούσαν τον Χριστό.(Ηγούμενος Ι.Μ.Φιλ.γέρων Νικόδημος).


-Τον ευχήθηκα καλό Πάσχα και μου είπε. Αλλά να είναι διπλό.Την Ανάσταση του Χριστού να γιορτάσουμε και της ψυχής μας. (Π.Αρσένιος Φιλοθεΐτης).-Είδα και το όνομά σου στους αποτοιχισμένους Αγιορείτες.
Μου απάντησε.Από αγάπη υπέγραψα,διότι ο Πατριάρχης ξέφυγε.Η εκοπή του μνημοσύνου του θα τον πονέσει και θα προσέχει . Ό,τι του λένε οι μεγάλοι της γης κάνει.(π.Ταξ.Φιλοθ.).


Τώρα που κάναμε το μνημόσυνο των κτητόρων σκεπτόμουν τον σκληρό π.Ιερεμία.Τον είδα στο τυπικαριό να δακρύζει γιατί αισθανόταν ότι θα πεθάνει.Επειδή είχε καρκίνο. (Π.Αρτέμιος).Αν μιλήσεις όταν θα σε προσβάλουν έχασες. (Π.Παύλος Φιλοθ.- Κωνσταμονίτης).


Στο φαγητό σου την τελευταία σου μπουκιά άφησέ την για τον πεινασμένο.(π.Χρυσόστομος Φιλοθ.-Ξηροπ.).


Τα φτερά του μοναχού είναι η υπακοή και η ευχή. (Ηγούμενος
Ι.Μ.Ξηροπ.Εφραίμ -Φιλοθ.).Ένας μοναχός της σκήτης κοιμήθηκε σε ηλικία 103 ετών.Όταν τον ρώτησαν ποιά ήταν η ποιό χαρούμενη μέρα της ζωής του απάντησε ότι ήταν η ημέρα που είδε υψωμένη την Ελληνική σημαία το 1912..Δι' αυτό να ενθυμούμεθα τους ήρωές μας ,αλλά και τους κτήτορες των Ιερών μας ναών και των κτηρίων που μας φιλοξενούν στο Άγιον Όρος και στην Ορθόδοξή μας Ελλάδα. (Γέρων Αλέξιος ηγούμενος Ι.Μ.Ξενοφ.).
Μου είπαν κάποιοι κοσμικοί όταν ήμουν στον κόσμο.


-Τι κάνετε γέροντα εκεί στην έρημο;Τα βράχια φυλάτε;Ελάτε εδώ στον κόσμο να παλέψετε.


-Ελάτε να τα φυλάξετε κι εσείς τους απάντησα.... (π.Εφραίμ Κατουνακιώτης).
Εννοούσε ο άγιος γέροντας ότι το να μένεις με τον εαυτό σου προσευχόμενος είναι το δυσκολότερο θέμα στην ζωή.


Δύο πράγματα δεν θα χορτάσεις ποτέ.Το ψωμί και την ευχή. (Γέροντας Εφραίμ προς π.Χρυσόστομο νυν Ξηροποτ.).
Τα μαργαριτάρια είναι στον βυθό.Στην σιωπή. Ο λόγος
του βυθού έχει αξία.(Π.Λουκάς Φιλοθεΐτης
).


Τους πειρασμούς και τον πόνο τους να τους διασκεδάζουμε. (π.Ιωσήφ Φιλοθ.).


Τους πειρασμικούς λογισμούς της οιήσεως να τους πολεμάς περισσότερο με τους ταπεινούς λογισμούς και τις ταπεινές πράξεις και όχι τόσο με την αντίρρηση.(π.Μάρκελος Καρακαλινός).
Οι κινήσεις της σαρκικής αμαρτίας δεν φεύγουν από το φανταστικό και στην καρδιακή εσωστρεφή προσευχή ενοχλούν.(Φεύγουν με αίμα.Γι'αυτό ή μικρός παντρέψου ή μικρός καλογερέψου).+π.Σάβας Φιλοθ.Αριζονίτης


Ο Πατριάρχης Μόσχας θεωρείται από πολλούς Ρώσους ότι είναι φίλος με τον Οικουμενισμό.Ό ίδιος ομολογεί το αντίθετο.
Να είναι καλά ο πιστός Ορθόδοξος λαός και οι πλέον των χιλίων ιερείς που τον προειδοποίησαν ότι, αν πάει στην Σύνοδο της Κρήτης θα του σταματήσουν το μνημόσυνο.Οι υπογραφές τους πήγαν και στον Πούτην και ο νοών νοείτω. (Ρώσος Αγιορείτης μοναχός).


Μόνο που τους βλέπεις τους δύο γέροντες της εν λόγω ανάρτησης πληρώνεται η ψυχή σου με Θείο έρωτα.. (Ισαάκ Φανερωμέν.).


Κάποιο Καθολικοί ήταν στην Μονή Φιλοθέου και ένας φοιτητής της νομικής είπε ότι ο Πάπας είναι αλάθητος εν Συνόδω.Όλα τα λάθη στις συνόδους τους έγιναν,μου απάντησε ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος γέροντας Γαβρηήλ. (Ισαάκ Φανερωμένου).


Δεν υπάρχουν σχόλια: