Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Όταν ό Θεός θέλει να αφυπνίσει και να συνετίσει ένα λαό Του με τήν τιμωρία, τις περισσότερες φορές χρησιμοποιεί άπιστους και φονιάδες και όχι δίκαιους και άγιους.....
Όταν ό Θεός θέλει να αφυπνίσει και να συνετίσει ένα λαό Του με τήν τιμωρία, τις περισσότερες φορές χρησιμοποιεί άπιστους και φονιάδες και όχι δίκαιους και άγιους. Δεν τιμωρεί ό Θεός τούς ανθρώπους επειδή αρέσκεται στο να τιμωρεί -μακριά από αυτό- αλλά επειδή οι άνθρωποι θεωρούν τήν τιμωρία τού Θεού σαν το μόνο αληθινό φάρμακο για τήν αδικία.


 Δεν υπάρχει πράγμα στη γή και κάτω από τον ουρανό, το όποιο δεν έχει χρησιμοποιήσει ό Θεός για να συνετίσει, να διορθώσει και να σώσει τον άνθρωπο. Όλη ή φύση είναι ένα εργαλείο στο θαυματουργό Του χέρι.


 Ποτέ, από κτίσεως κόσμου, δεν ακούστηκε ούτε συνέβη, να δίνει ό Θεός τήν εξουσία Του στους ανθρώπους για να συγχωρούν αμαρτίες' «άν τινων άφήτε τάς άμαρτίας, άφίενται αύτοίς» (Ίωάν. 20, 23).


Ό πολιτισμός δεν θεραπεύει μήτε και μειώνει τήν ωμότητα και τον εγωισμό των ανθρώπων, ενώ συχνά τα αυξάνει.Ἁγιοπνευματικές Διδαχές γιά τόν Θεό καί τούς ἀνθρώπους , Ἁγίου Νικολάου Ἀχρίδος,. ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ"


Δεν υπάρχουν σχόλια: