Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Ο ΑΣΚΗΤΙΚΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ VERENDYAKIN ΚΑΙ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ 2

- Δεν ξέρεις τι να κάνεις; Ρώτα τον φύλακα άγγελο. Μια καλή σκέψη θα έρθει και θα την βάλεις στην καρδιά σου. Η καρδιά θα είναι ήρεμη , θα υπάρξει ειρήνη. Αν είναι φόβος και άγχος, μην κάνεις τίποτα.

- Αν ξεκινήσεις νέα  επιχείρηση - πήγαινε ανατολικά και προσευχήσου.


- Προσευχήσου το βράδυ. Πότε; Σήκω πάνω όταν ο φύλακας άγγελος κοιμάται. Τότε   η προσευχή είναι 40 φορές πιο δυνατή.

- Λιγότερος ύπνος. Μείνε στην προσευχή. Είναι όλα αδρανή με την   τηλεόραση και τον υπολογιστή. Ζήτα έλεος από τον κύριο.


- Να φοβάσαι να καταδικάσεις την  ιεροσύνη  Θεός θα σε ρωτήσει.

- Να λυπάσαι για τα λάθη σου. Να έχεις μια  σταθερή πρόθεση να διορθωθείς.

- Ο κόσμος βιάζεται να πλουτίσει, αλλά όλα τα καλά πράγματα πεθαίνουν. Σταμάτα, τρελέ! Μετανόησε και ομολογήσει τις αμαρτίες σου. Μείνε σε συνεχή μετάνοια. Να λυπάσαι για τα λάθη σου. Όλοι σας θα φύγετε, και η ψυχή σας θα είναι στην αιωνιότητα.

- Στον Πόλεμο, σε άλλες δοκιμές, σε κρίσιμες καταστάσεις  αγάπη και παρηγοριά ο ένας στον άλλον.

- Πίστη, αγάπη, ταπεινότητα - πάρε αυτό ως βάση.

- Να προσέχεις, ακόμα κι αν δεν μπορείς.

- πρώτος είναι αυτός  που λέει "συγγνώμη",

- Κρύψε τις αρετές σου. Να είσαι σοφός, λογικός..

- Όλες οι δουλειές σου, οι σκέψεις σου,  αν είναι  χωρίς αγάπη, δεν θα έχουν σημασία.

- Κράτα την Ειρήνη. Ειρήνη  στον ουρανό. Βιάσου και κάνε το καλό!

. Κάνε γρήγορα και κάνε καλά πράγματα όσο είσαι ζωντανός. Πρόσεχε  τον εαυτό σου, καθώς ο εχθρός  ανακατεύεται μαζί σου. Είναι δύσκολο,  δείξε πρόθυμος , με τη βοήθεια του Θεού, για το  καλό για την προσευχή. Ο φύλακας άγγελος θα σε προστατεύσει στη γη, και θα φέρει τις καλές σου πράξεις. Και όταν ένας άνθρωπος εξαγνίζει τον εαυτό του, το Άγιο Πνεύμα είναι κοντά στον άνθρωπο.


- Βάλε μια σπίθα ερεθισμό. Αν σου φέρονται με γελοίο τρόπο, ζήτα συγχώρεση και φύγε.

- Τα πνεύματα δεν μας αφήνουν για μια μέρα. Ο πόλεμος είναι σε εξέλιξη. Αν μισείς τον εχθρό, θα σε αφήσει. Προσευχήσου με την προσευχή ΘΕΟΤΟΚΕ ΚΑΙ ΠΑΡΘΕΝΕ πεστο 150 φορές. Ζητά συγχώρεση από τον Θεό και ο εχθρός θα υποχωρήσει. - Κάν ' το για τον Χριστό, χωρίς δισταγμό και αμφιβολία. Με το όνομα του Θεού θα είναι θέλημα Θεού. Αν ζεις με την σκέψη στον  Κύριο, θα λάμπεις σαν λαμπερό φως.

Αν μπορούσες να δεις  στην κόλαση, δεν θα  κοιμηθείς και δεν θα φας Ο φόβος και η αιώνια αγωνία. Όλοι θα έχουν πλήρη συνείδηση. Σώμα και ψυχή στην κόλαση

- Κρατήστε τις γλώσσες σας. Κρατήστε την Ειρήνη.


- Διαβάζω το ευαγγέλιο κάθε μέρα. Το κακό πνεύμα υποχωρεί. Μην  βαριέσαι, και δεν θέλεις να διαβάσεις . Θα σε μεταμόρφωση. Είναι αόρατο. Το πνεύμα του Αγίων  είναι το μόνο καλό για μας. Διάβασε.

- Όταν ο κύριος είναι μαζί σου, ελπίζεις  να κερδίσεις. Ο καλός θεός θα μετατρέψει το κακό σε καλό. Να είσαι στο Θεό και ο Κύριος σου θα είναι μαζί σου. Μπροστά στο Θεό. Ότι  θέλεις να κάνεις όπως να μπεις στο μεταφορικό,η  το κατώφλι της εργασίας, κλπ. – να λες " Ο Θεός να  ευλογεί!".- Ετοιμάσου να πας στην αιωνιοτητα. Να κάνεις καλό για τον Χριστό, στο όνομα του Θεού. Θα τους δεις όλους στο δικαστήριο του Θεού.

- Να λες πάντα στο Θεό. Πες, "Ενίσχυσε την πίστη μας, Κύριε , στην πίστη των ορθόδοξη". ο Πήτερ αμφισβήτησε όταν περπάτησε στο νερό και έγινε ένα.

- Πού είναι πιο ασφαλές; Είναι παντού! Μείνε εκεί που ζεις και κάνε υπομονή.

- Προσεξτε τις ψυχές σας. Ο ταπεινός άνθρωπος παραδιδετε  εντελώς στη θέληση του Θεού. Ελπίζει  στο Θεό, όχι  στον εαυτό του.Παιδιά, ακούστε τους γονείς σας. Οι γονείς πρέπει να δινουν  μια ευλογία για οτιδήποτε. Όχι με την ηλικία. Τα πάντα πρέπει να είναι υπακοή.
Μην λες κακές λέξεις στα παιδιά όταν θυμώνεις.


- Η ανάπτυξη  των παιδιών στο Θεό δεν είναι λόγια, αλλά οι πράξεις μας . Για να σε δουν στην Ιερή σου  γωνία το πρωί και το βράδυ. Αν δεν προσεύχονται τώρα, όταν ο Θεός τους επισκεφθεί, θα θυμούνται ό, τι άκουσαν από τους γονεις τους στην προσευχή.

ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: