Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018

ΕΊΠΕ Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΣΥΜΕΏΝ ΤΟΥ ΑΘΩ. 12Αιτίες θανάτου: στην παιδική ηλικία λόγο  των αμαρτιών των γονέων στην ενήλικη ζωή, λόγω της ισχυρής σύνδεσης με τον κόσμο, στα γηρατειά να βιώσουν περαιτέρω αλλαγές, λόγω της απροθυμίας και αδυναμίας της ψυχής.


Όλα τα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν μαζί μας διαπράττονται για τρεις λόγους: για την εκπαίδευσή μας, για τη διορθωση  μας, για την έξοδό μας από αυτόν τον θανάσιμο κόσμο.

Για χάρη της μάθησης μας, έτσι ώστε να μάθουμε να επιλέγουμε καλά και να απορρίπτουμε το κακό.

Για την επίπληξή μας, ότι κατανοούμε το αναπόφευκτο της απώλειας από την επαναπροσέγγιση με το κακό και τη συνεχή δυνατότητα επιλογής της καλής  μετάνοιας.

Για χάρη της εξόδου μας από αυτό το θνητό κόσμο, έτσι ώστε στο μέλλον η ζωή μας να  μην  έχει γίνει χειρότερη από ότι σήμερα, και για χάρη των υπολοίπων από εμάς να παραμεινουν στις  καλές κλίσεις.

Όλα τα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν στον κόσμο,  διαπράττονται για τρεις λόγους: για χάρη της μετάνοιας μας, για τη συμπόνια και την αγάπη μας για τους άλλους, για λόγους παραίτηση μας από την παροδικότητα του κόσμου.


Για τη μετάνοια μας, ώστε να μπορούμε να μετανοήσουμε και να αποφύγουμε το θάνατο της ψυχής και του σώματος.


Για χάρη της συμπόνιας και της αγάπης για τους γείτονές μας, ώστε να μάθουμε να συμπονούμε με τους νεκρούς και να αγαπάμε τους ζωντανούς, υποφέροντας διάφορες καταστροφές και δοκιμασίες.Για λόγους παραίτηση μας για τον κόσμο, έτσι ώστε να μπορεί να κατανοήσει την αδυναμία και την ματαιοδοξία του ορατού κόσμου και έπρεπε να τις αποκηρύξει για χάρη του αόρατου κόσμου.


Η όλη ιστορία της ανθρωπότητας είναι η προσδοκία και η αντίληψη του Θεού για τα νεογέννητα όντα που έχουν περάσει από τον πόνο του φθαρτού ον και έχουν γεννηθεί για την Αιωνιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: