Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018

ΕΊΠΕ Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΣΥΜΕΏΝ ΤΟΥ ΑΘΩ 13

Όλα αυτά που παρουσιάζουω στον εαυτό μας αυτή τη στιγμή είναι οι συνέπειες των προηγούμενων σκέψεων, επιθυμιών και παθών μας.


Οι διάφορες συνθήκες που συμβαίνουν σε εμάς και οι σχέσεις μας με τους ανθρώπους είναι όλες οι συνέπειες των προηγούμενων ενεργειών μας.


Όλα όσα μας περιβάλλουν και ποιος είναι δίπλα μας είναι οι συνέπειες της στάσης μας απέναντι στον κόσμο.


Η ειλικρίνεια, σε συνδυασμό με το λόγο, προκειμένου να αποφευχθούν λανθασμένες ενέργειες που δεν βασίζονται στο ευαγγέλιο, είναι η σοφία της λογικής και ωφελεί την ψυχή.


Η ειλικρίνεια είναι η απόλυτα καθαρή κατάσταση της καρδιάς ενώπιον του Θεού και πριν από όλους τους ανθρώπους σε όλες τις ενέργειες.


Όσοι πηγαίνουν στη ησυχία  με την ευλογία του πνευματικού πατέρα τους, λαμβάνουν τη βοήθεια των ιερών προσευχών τους και κερδίζουν όλη την πνευματική κληρονομιά τους.


Αυτός που πηγαίνει σε απομόνωση  και ησυχία με την ειρήνη στην ψυχή και την αγάπη προς τον πλησίον, παίρνει τη χάρη του Θεού και την βοήθεια όλων των αγίων.


Όποιος πηγαίνει σε απομόνωση με το σκάνδαλο και το θυμό δεν θα καταλήξει σε αξιόπιστα αποτελέσματα, γιατί  αυτά έχουν  μια απογοήτευση και δυσαρέσκεια,  και δεν θα είναι σε θέση να βρει τον εαυτό του και την προσευχή.


Όποιος πηγαίνει σε απομόνωση με εχθρότητα προς τους ανθρώπους, εχει  ανυπέρβλητα εμπόδια, και η εχθρότητα δεν μπορεί να χτίσει μια πνευματική ζωή.


Αυτός που πηγαίνει στη μοναξιά με περιφρόνηση για τους ανθρώπους βρίσκει αξεπέραστες δυσκολίες στην απόκτηση αδιάκοπης προσευχής, επειδή η προσευχή βασίζεται στην Αγάπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: