Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018

ΕΊΠΕ Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΣΥΜΕΏΝ ΤΟΥ ΑΘΩ 14
Αυτός που διαβεβαιώνει τον εαυτό του και τους άλλους ότι είναι πλήρως καθιερωμένος στο καλό και απέρριψε το κακό, κρυφά γνωρίζει ότι αν κάνει μόνο ένα βήμα προς το κακό, θα χάσει όλο του το καλό.


Αυτός που διαβεβαιώνει τον εαυτό του και τους άλλους ότι το κακό τον πολεμά και είναι ανίσχυρος μπροστά του, κρυφά γνωρίζει ότι αν   κάνει μόνο βήματα προς την κατεύθυνση του καλού και το κακό θα είναι ανίσχυρο.

Σχετικά με τα αίτια μιας μακράς ζωής.


Αιτίες μιας μακράς ζωής για χάρη   μιας μεγαλύτερης πνευματικής ανάπτυξης της ψυχής και της σταθερής πρόθεσης της ψυχής   να υπερέχει σε αυτή την αύξηση.


Για μια μεγαλύτερη πνευματική εμπειρία της ψυχής και την πρόθεσή της να υπηρετήσει  τον γείτονα της  σε αυτή την εμπειρία.


Για χάρη της κατάρτισης άλλων για συμπόνια και αγάπη για τους αδύναμους και τους ηλικιωμένους.Η μνήμη του Θεού είναι η τέλεια και πλήρης εξύψωση της ψυχής προς  το άκτιστο φως της συνεχιζόμενης παρουσίας της Αγίας Τριάδας του Θεού.


Η μνήμη του Θεού είναι η ανάβαση της ψυχής στο θρόνο του Θεού στον λαμπερό κόσμο της θείας χάριτος στα σκαλιά της  Αγίας παράδοσης: το πρώτο στάδιο της απομάκρυνσης από τον κόσμο, δίνει στην  ψυχή μια ώθηση για προσευχή.  Το δεύτερο στάδιο  είναι η απόρριψη των σκέψεων, επιθυμιών και παθών, αποκαλύπτοντας στην ψυχή τη δυνατότητα της καθαρής προσευχής. Και το τρίτο στάδιο της παραίτησης από τον εαυτό μας  από το δικό μας θέλημα  και εξαιτίας αυτής της αποποίησης στην καρδιά κατοικεί η  αδιάλειπτη μνήμη  και η ανείπωτη χάρη της προσευχής του Θεού.

Το όνειρο είναι μια άμεση συμπαιγνία με τους δαίμονες, εξαπατώντας το μυαλό με παραπλανητικές "παρηγοριάς".

Δεν υπάρχουν σχόλια: