Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021

Έχουμε μάθει: ανάψτε κεριά και κάνετε εκτρώσεις. Να αφιερώσουν εικόνες και να καταστρέψουν τις οικογένειές τους. Χτίζουν εκκλησίες και ζουν σε πορνεία.

 
Έχουμε μάθει: ανάψτε κεριά και κάνετε εκτρώσεις. Να αφιερώσουν εικόνες και να καταστρέψουν τις οικογένειές τους. Χτίζουν εκκλησίες και ζουν σε πορνεία.

Να φυλάτε εικόνες και να παραμείνετε κουφοί στην ατυχία κάποιου άλλου.

Να πηγαίνετε στους ναούς και να είστε τύραννοι το σπίτι σας.

 

Πόσο καιρό θα συνεχιστεί αυτό; Η ιστορία δείχνει ότι δεν είναι έτσι . Υπάρχει διέξοδος; Φυσικά!

 

Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να ζούμε «σύμφωνα με τη συνείδηση», πρέπει να αρχίσουμε να ζούμε σύμφωνα με το Ευαγγέλιο, γιατί αποδείχθηκε ότι είναι απολύτως αδύνατο να βασιστούμε στη συνείδησή μας.

 

Ήρθε η ώρα να σταματήσετε να πιστεύετε «στην ψυχή σας» και «με τον δικό σας τρόπο».

Ήρθε η ώρα, επιτέλους, να θυμηθούμε τα λόγια του Χριστού που «δεν είναι όλοι όσοι μου λένε:« Κύριε! Κύριε! », Δεν θα μπουν  στη Βασιλεία των Ουρανών, αλλά αυτός που κάνει το θέλημα του Πατέρα μου στον Ουρανό» (Ματθαίος 7:21).

 

Χαρήκαμε πολύ νωρίς για την «αναγέννηση της πίστης» και πολύ γρήγορα ξεχάσαμε ότι μια άλλη πίστη είναι χειρότερη από την απιστία και ότι δεν ήταν οι άθεοι αυτοί που σταύρωσαν τον Χριστό.

 

Το νόημα της πίστης βρίσκεται στον εσωτερικό μετασχηματισμό ενός ατόμου, και αν δεν τεθεί ένας τέτοιος στόχος, τότε η πίστη γίνεται γρήγορα υποκρισία και η υποκρισία, γίνετε  απλώς μια τελετουργία που έχει σχεδιαστεί για να πείσει ένα άτομο ότι είναι «πνευματικός» και «πιστός».

 

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει μια συντριπτική πλειοψηφία καλών ανθρώπων στον κόσμο, αλλά όλοι είναι πολύ απασχολημένοι με τον εαυτό τους. Δεν είναι οι  ευγενικοί άνθρωποι που βοηθούν, αλλά αυτοί που δεν είναι αδιάφοροι. Και είναι ακριβώς τέτοιο - όχι αδιάφοροι - που πρέπει να γίνουμε.

 

Εάν δεν αλλάξει τίποτα στην πίστη μας και στη ζωή μας, τότε πάρα πολλές πικρές βιβλικές προφητείες για τον Ισραηλιτικό λαό θα πρέπει να τις βιώσουμε από πρώτο χέρι, από τις οποίες ο Κύριος ο Θεός θα μας ελευθερώσει.

 

Ιερέας Ρωμαίος MATYUKOV

Δεν υπάρχουν σχόλια: