Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021

ΙΕΡΆ ΜΟΝΉ ΠΑΝΑΓΊΑΣ ΛΑΜΠΗΔΟΝΟΣ.Η ΚΑΤΆΘΛΙΨΗΕίναι το νέο απόκτημα του ανθρώπου, που βασικά προήλθε από τους δύσκολους καιρούς που ζούμε. 

Κατάθλιψη είναι μια εσωτερική κατάσταση του ανθρώπου, που μπορεί να του φέρει άπειρα κακά.  Αυτός που έχει κατάθλιψη αρχίζει σιγά σιγά και κλείνεται στον εαυτό του, απομακρύνεται από τον κόσμο και ζει σε μια κατάσταση πάρα πολύ δύσκολη.  

Οι συγγενείς του, αντί να πάρουν αυτήν την ψυχή και να την εμπιστευτούν σε έναν Πνευματικό, να δοκιμάσει τη χάρη του Θεού, δυστυχώς, τη στέλνουν στο γιατρό.  Και εκεί αρχίζει η οδύσσεια του ανθρώπου αυτού.  Από τα ελαφρά φάρμακα μέχρι βαριά φάρμακα με σκοπό να ατονήσουν την ψυχή αυτού του ανθρώπου. 

Δυστυχώς, αυτό είναι το νέο φρούτο της εποχής, που όλοι αυτοί οι γιατροί, οι ψυχολόγοι ευημερούν.  Χωρίς να σέβονται οι περισσότεροι από αυτούς, αυτόν τον άνθρωπο που τους φέρανε, να ασχοληθούν μαζί του και μετά να του δώσουν αν χρειαστεί, κανένα φάρμακο. 

Πιστεύω ότι αυτό που οδηγεί τον άνθρωπο σε κατάθλιψη είναι οι συνθήκες που ζει, όταν τα βλέπει όλα μαύρα, χωρίς φως στον ορίζοντα καταλαβαίνετε πιο είναι το αποτέλεσμά του. 

Ο Πνευματικός δεν χρησιμοποιεί φάρμακα, αλλά το όπλο το μεγάλο της αγάπης.  Είναι αυτός, που θα τον αγκαλιάσει, θα τον βοηθήσει, θα τον ανεβάσει ψυχολογικά να δει τα πράγματα όπως είναι. 

Κάποτε, ήρθε σε ένα γέροντα να εξομολογηθεί ένας γιατρός ψυχολόγος, με πολλές ειδικότητες και αφού εξομολογήθηκε του είπε του γέροντα χάριν αστειότητος, ξέρεις ποια είναι η διαφορά μεταξύ εμένα και εσένα; Ότι εγώ την ώρα παίρνω 80 ευρώ, ενώ εσύ δουλεύεις τσάμπα. 


Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα. 

Ο Πνευματικός είναι αγάπης άνθρωπος, κοιτάει το πρόβλημα σαν εικόνα Θεού που είναι ο άνθρωπος, διότι ο Πνευματικός έχει τη χάρη του Αγίου Πνεύματος και τον φωτίζει να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους. 

Εύχομαι, ο Καλός Θεός να φωτίζει τους ανθρώπους και τις οικογένειές τους, πριν να πάνε σε οποιονδήποτε γιατρό, να πάνε σε έναν Πνευματικό πρώτα και μαζί με τον υποτιθέμενο άρρωστο, θα ωφεληθούν και αυτοί. Αμήν. 


Από το βιβλίο Λόγια Καρδιάς του Γέροντός μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: