Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021

Γέροντας-Αρχιμανδρίτης Θεόφιλος (Rossokha) 1929-1996


 

 

Για να ζήσετε σαν χριστιανός, κολλήστε στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Ζήστε τη χριστιανική ζωή. Είναι απαραίτητο να κάνετε ΘΕΙΑ κοινωνία μία φορά το μήνα, στο σπίτι για να χρησιμοποιήσετε τον αγιασμό και  να τρώτε μέρος του ιερού πρόσφορού το πρωί. Ως πρώτοι Χριστιανοί, πρέπει να μιμηθούμε. Και μετά διαβάζουμε συχνά βιβλία: διαβάζουμε, κλείνουμε, ξεχνάμε.

 

Πώς έζησαν - οι πρώτοι Χριστιανοί; Και οι πρώτοι Χριστιανοί έζησαν μια πολύ υψηλή πνευματική ζωή: σήμερα δέχτηκαν τον Χριστιανισμό, αύριο τους αφαιρέθηκε η περιουσία τους. Την τρίτη ημέρα, κλήθηκαν να υποφέρουν. Ήταν έτοιμοι για οτιδήποτε. Μιμηθείτε τους λοιπόν. Διαβάστε βιβλία, ενισχύστε όλα τα καλά.

 

Το Ευαγγέλιο λέει: «Η πίστη σας σε έσωσε», δηλαδή οι πρώτοι Χριστιανοί είχαν μεγάλη πίστη. Ο Κύριος τους υπενθύμισε να έχουν ζωντανή πίστη και υψηλή χριστιανική ευσέβεια. Έτσι προσπάθησαν να ζήσουν πραγματικά. Ο Κύριος τους ευλόγησε για κόπους, για πράξεις. Ομολόγησαν σταθερά τον Χριστό, Τον πίστεψαν και έδωσαν συχνά τη ζωή τους - όπως ο άγιος θεραπευτής Παντελεήμων, ο Γεώργιος ο Νικηφόρος (πρώτος υπουργός του Διοκλητιανού), η Μεγαλομάρτυς Βαρβάρα, ο Μεγαλομάρτυρας Παρασκευή, η Μεγαλομάρτυς Αικατερίνη και άλλοι ... Αυτά είναι τα φώτα ο πρώτος χριστιανικός λαός! Μιμηθείτε τους, διαβάστε τους, ακολουθήστε τους.

 

Επισκεφθείτε τις εκκλησίες πιο συχνά, πιστέψτε, επισκεφθείτε τα κύρια ιερά του Κιέβου Ρους, ειδικά τη Λαύρα του Κιέβου-Πετσέρσκ. Φιλήστε τα χέρια εκείνων που είναι ευάρεστοι στον Θεό, μιμηθείτε τους στη ζωή τους.

 

Έτσι θα είστε πραγματικοί, επίσης καλοί Χριστιανοί.

 

Ο Θεός να σας δώσει να πετύχετε σε όλα, και να πηγαίνετε από δύναμη σε δύναμη και να επιτυγχάνετε την υψηλότερη πνευματική τελειότητα.

 

Γέροντα Σχήμα-Αρχιμανδρίτης Θεόφιλος (Rossokha) 1929-1996


Δεν υπάρχουν σχόλια: