Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Είπε γερων: Ο Διάβολος δεν είναι άνετος για όσο διάστημα έχουμε σχέση με τον Θεό, γνωρίζοντας ότι αυτό θέτει σε κίνδυνο το βασίλειό του.


Είπε γερων:   Ο  Διάβολος δεν είναι άνετος για όσο διάστημα έχουμε σχέση με τον Θεό, γνωρίζοντας ότι αυτό θέτει σε κίνδυνο το βασίλειό του.  Εδώ είναι μερικές θαυμάσιες λέξεις από το «Ο παράδεισος των Πατέρων», «Όταν χτυπάει το κουδούνι στη μέση της νύχτας για τις προσευχές, δεν θα  ξυπνήσει  μόνο τους μοναχούς να προσεύχονται, αλλά  και τους διαβόλους  που θα  πολεμήσουν τούς  μοναχούς και να τους αποτρέψει από το να προσεύχονται  ... "Και έτσι, Αγίου Ευάγριος είπε,“Όταν ξεκινάτε μια άγια προσευχή, να είναι έτοιμοι για ό, τι μπορεί να σας συμβεί.”

 Κάθε φορά που ξεκινάμε πνευματικές πρακτικές, αν οι προσευχές, περισυλλογή, ύμνους, πνευματική ανάγνωση, ή γονατισμα κάτω στη λατρεία, ο διάβολος δεν θά σταθεί δεμένος ή απλώς  θά παρακολουθει αλλά  θά λειτουργεί επίσης και έχει ορισμένες πολέμους με το οποίο παλεύει.

 Είναι αλήθεια ότι πράγματι είναι τα λόγια του βιβλίου ο Ιησούς, ο γιος του Σειράχ, «Ο γιος μου, αν έρθει να υπηρετήσει τον Θεό σας, να είναι έτοιμο για όλους τους πειρασμούς.»  (Sirach 2: 1)

 Αυτός ο στίχος είναι ένα μέρος του κεφαλαίου που αναφέρονται στην χειροτονία του νέου μοναχού.  Επίσης περιλαμβάνεται στην ανάγνωση της Τρίτης ώρα την  Μεγάλη Τρίτη .  Φυσικά ο διάβολος είναι έτοιμος να πολεμήσει εκείνους που ετοιμάζονται να του αντισταθούν.  Έτσι, δεν πρέπει να μην εκπλησσομαστε με τους πολέμους που συνοδεύουν την πνευματική εργασία.  Ποτέ μην αφήνετε τέτοια πολέμους νά σάς κάνουν να γυρίσετε πίσω ... αλλά η  δυναμικά σταθερή δεν αντέχουν κανένα πρόβλημα που υφίστανται, να θυμηθούμε τα λόγια του Αποστόλου Παύλου στον απόστολο,»... είναι ακλόνητη, ακίνητη, πάντα αφθονούν στο έργο του Κυρίου,  γνωρίζοντας ότι η εργασία σας δεν είναι μάταιος εν Κυρίω «.  (1 Κορ 15:58).


Δεν υπάρχουν σχόλια: