Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Πώς να βοηθήσεις την Οικογένεια σου!

Πώς να βοηθήσεις την Οικογένεια σου!
 
Η Οικογένεια ζει ποιοτικά μέσα από ποιοτικές σχέσεις, ενώ χωρίς αυτές αργοπεθαίνει. 
 
Μία μητέρα περιγράφει:
Η σχέση μου με την κόρη μου δεν είναι καλή. Είναι στην εφηβεία 14 ετών και πιστεύει ότι έχει μεγαλώσει και θέλει να κάνει πράγματα τα οποία δεν ταιριάζουν για την ηλικία της. Θέλει να βγαίνει έξω ότι ώρα θέλει με τις / τους φίλους της και να επιστρέφει στο σπίτι τα ξημερώματα. Θέλει να ντύνεται, να βάφεται προκλητικά, θέλει να κάνει σχέσεις ολοκληρωμένες με το άλλο φύλο, θέλει να πίνει, να καπνίζει, ενώ έχει εγκαταλείψει τα μαθήματα.
 
Η κόρη μου θέλω να επικεντρωθεί στα μαθήματα, να βάλει υψηλούς στόχους στην ζωή της, να βγαίνει και να διασκεδάζει σύμφωνα με την ηλικία της, να 
να σχετίζεται με το άλλο φύλο με μέτρο, να μοιράζεται τις αγωνίες της και τις ανάγκες της με εμένα και τον πατέρα της. Να εμπιστεύεται την οικογένεια της και να οργανώνει την ζωή της με τέτοιο τρόπο που να την χαίρεται.
 
> Αυτό για να συμβαίνει σημαίνει ότι για αρκετό χρονικό διάστημα οι σχέσεις της οικογένειας ήταν προβληματικές. Η επικοινωνία μεταξύ γονέως και παιδιού είναι ασαφής, ενώ η σχέση μεταξύ γονέων είναι προβληματική. Επίσης παράγεται παθολογία όταν δεν υπάρχει τάξη, όρια, αξίες και ηθική. 
 
Ένα από αυτά ή συνδυασμός αυτών μπορεί να επιφέρει το αποτέλεσμα που δεν θέλει κανένας. Για να το δει κάποιος τι είναι αυτό που δεν γίνεται καλά σε μία οικογένεια τότε σε πρώτο βαθμό θα πρέπει να μάθει να χαρτογραφεί το πρόβλημα με όσο τον δυνατόν με περισσότερη ακρίβεια και μετά να παρεμβαίνει με στοχευμένες πρακτικές που λειτουργούν αποτελεσματικά.
 
Το σεμινάριο << Πώς να βοηθήσεις την Οικογένεια σου >> είναι κατάλληλο για ζευγάρια, γονείς και μέλη οικογενειών που θέλουν να βοηθήσουν την οικογένεια τους. 
 
> Μαθαίνεις πώς λειτουργεί η οικογένεια ως σύστημα, 

> Μαθαίνεις πώς να χαρτογραφείς το πρόβλημα της οικογένειας σου

> Μαθαίνεις πώς να μπορείς να παρεμβαίνεις άμεσα με στοχευμένες τεχνικές
 

Θα χαρώ πολύ να σε γνωρίσω 

Με εκτίμηση
π. Γρηγόριος Μαρκόπουλος 
Οργανωτής Σεμιναρίου


Δεν υπάρχουν σχόλια: