Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Η Οικογένεια ζει ποιοτικά μέσα από ποιοτικές σχέσεις, ενώ χωρίς αυτές αργοπεθαίνει.Η Οικογένεια ζει ποιοτικά μέσα από ποιοτικές σχέσεις, ενώ χωρίς αυτές αργοπεθαίνει. 

Μία γυναίκα περιγράφει:
 
Η σχέση μου με τον άντρα μου δεν είναι η καλύτερη. Προσπαθώ αρκετό χρονικό διάστημα να δω τι δεν πάει καλά, αλλά δεν τα καταφέρνω. Είναι απορροφημένος με την δουλειά του και δεν διαθέτει τον χρόνο στα παιδιά μας και σε εμένα όπως παλαιότερα. Παρατηρώ μία αδιαφορία και πολλές φορές του λέω ότι αυτό θα πρέπει να αλλάξει, κάνω συστάσεις και κάποιες φορές μαλώνω μαζί του αλλά αυτό δεν αλλάζει.
 
Θέλω να είμαστε όπως στην αρχή και ακόμα καλύτερα. Θέλω να ζω την ζωή μου με τον άντρα μου και τώρα που έχουμε και τα παιδιά μας να είμαστε ακόμα καλύτερα. Αισθάνομαι ότι η δουλειά και τα υλικά αγαθά δεν αρκούν για να είμαστε πιο κοντά ούτε τα χρήματα είναι εκείνα που θα με αγκαλιάσουν για να είμαι χαρούμενη. 
Ο χρόνος της ζωής περνάει και χάνουμε στιγμές και ευκαιρίες να ζούμε τις χαρές που μας δίνει η ζωή, η φύση, αλλά και ο Θεός. Τα παιδιά μας είναι ακόμα μικρά. Θέλω να τους δώσω το καλύτερο στην ζωή τους έτσι ώστε όταν έρθει η στιγμή να αποφασίζουν για την δική τους ζωή να επιλέγουν αυτό που τους ταιριάζει και όχι αυτό που θα συναντήσουν. 
 
Αυτή είναι μία πραγματική φωνή αγωνίας από μία γυναίκα ως σύζυγος και μητέρα.
Διατυπώνονται όμως τα παρακάτω ερωτήματα.
 
Πώς μπορείς σήμερα εσύ ως γυναίκα να βοηθήσεις τον άντρα σου που απουσιάζει από την οικογένεια;  
Πώς μπορείς σήμερα να βοηθήσεις τα παιδιά σου με την απουσία του άντρα σου;
Πώς μπορείς σήμερα εσύ ως γυναίκα να στηρίξεις τον εαυτό σου με την απουσία του άντρα σου;
Πώς μπορείς να στηρίξεις όλη την οικογένεια σου δίνοντας χαρά σε αυτή, αλλά εσύ να μην μπορείς να πάρεις χαρά από την οικογένεια σου, αλλά και αν την παίρνεις να μην επαρκεί;
 

Το σεμινάριο << Πώς να βοηθήσεις την Οικογένεια σου >> είναι κατάλληλο για γονείς και μέλη οικογενειών που θέλουν να βοηθήσουν την οικογένεια τους. 

> Μαθαίνουν πώς λειτουργεί η οικογένεια ως σύστημα, 
> Μαθαίνουν πώς να χαρτογραφούν το πρόβλημα της οικογένειας
> Μαθαίνουν πώς να μπορούν να παρεμβαίνουν άμεσα με στοχευμένες τεχνικές

Θα χαρώ πολύ να σε γνωρίσω 

Με εκτίμηση
π. Γρηγόριος Μαρκόπουλος 
Οργανωτής Σεμιναρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: