Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Ο ΙΕΡΕΑΣ!Ο ιερέας κατάγεται από τον λαό, ήταν παιδί, σπούδασε, αγάπησε και υπέφερε, παντρεύτηκε, έκανε παιδιά, υπηρετεί σε εκκλησία, γιατρεύει πληγές, ακούει εξομολογήσεις, παρηγορεί, υπομένει, συγχωρεί, περιμένει, γελάει, αστειεύεται, αγωνίζεται.

 Ο ιερέας ζει ανάμεσα στους ανθρώπους, αλλά δεν πρέπει να τους μοιάζει.  Διατίθεται σε όλους, αλλά δεν δείχνει ποτέ σημάδια κόπωσης.  Πάντα παρών, αποδοκιμασμένος όταν πέφτει, παραβλέπεται όταν χτίζει, ένας άτυπος χαρακτήρας.  Ο ιερέας μερικές φορές πυρπολείται και μαλώνει, τις περισσότερες φορές ξεχνάει και προχωράει.

 Αδικείται, αλλά ποτέ δεν του επιτρέπεται να αναζητήσει δικαιοσύνη.  Προσεύχεται για χιλιάδες, χτυπιέται από χιλιάδες πλευρές.  Ντύστε, τροφοδοτήστε, κήρυττε, υπηρετήστε με χρόνο και χωρίς χρόνο.  Είναι ο τελευταίος στον οποίο απευθυνόμαστε, αλλά μερικές φορές ο πρώτος ή ο μοναδικός που μας ακούει πραγματικά.

 Κλαίει όταν βλέπει το τίποτα του, υποφέρει όταν δεν καταφέρνει να ξυπνήσει σκληρές καρδιές.  Ελπίζει σε όλη του τη ζωή στη συγχώρεση του Πατέρα που υπηρέτησε, απογοήτευσε, πρόδωσε, αγάπησε.

 Ο ιερέας... είναι το σφουγγάρι που σκουπίζει τις αμαρτίες του κόσμου, με κίνδυνο να χάσει τη δική του αιωνιότητα!
 
 ☦️ Lungu Ioan Alexandru ☦️

Δεν υπάρχουν σχόλια: