Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Ο ΆΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΙΟΡΔΑΝΙΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΗΝ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΗ
- Ώς πριν δυο χρόνια, αφηγείται ό ηγούμενος Χρυσόστομος, ζούσε στο μοναστήρι ή γερόντισσα Χριστοδούλη ή Μάϊκα, όπως συνήθως την φώναζαν. Είχε ζήσει πάρα πολλά χρόνια κοντά στον γέρο-Γαβριήλ, στον Ιορδάνη ποταμό (στο μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου), στην Ιεριχώ και μετά ήρθε κοντά μου. Έμεινε εδώ περίπου δεκατρία χρόνια, μέχρι το τέλος της ζωής της.

Κάποτε είχε αρρωστήσει από καρκίνο. Φέραμε τον γιατρό και αυτός είπε ότι πρέπει οπωσδήποτε να εισαχθεί στο νοσοκομείο. Την πήγαμε στο γερμανικό νοσοκομείο πού είναι στα Ιεροσόλυμα γιατί ήταν τελειωμένη. Οι γιατροί της έκαναν κλίσμα και την έβαλαν στην τηλεόραση για να δουν πώς είναι τα έντερα της. Τότε βλέπουν ότι όλα της τα έντερα - τα είδα και εγώ γιατί είχα μπει στο δωμάτιο -ήτανε όλο κουβάρια και δεν περνούσε ένα άσπρο υγρό που κυλούσε μέσα στα έντερα. Φαινόταν στην οθόνη ότι δεν μπορούσε να προχωρήσει το φάρμακο.

Οι γιατροί είπαν ότι έπρεπε να μείνει στο νοσοκομείο. Ή γερόντισσα όμως δεν δέχτηκε και μου είπε: Αν με αφήσεις εδώ, εγώ θα πέσω από το παράθυρο. Δεν μένω". Την έφερα πίσω στο μοναστήρι. Έμεινε τρεις μέρες στο κρεβάτι και έπαιρνε φάρμακα. Την τέταρτη μέρα τα πέταξε όλα και είπε: " Ό Θεός θα με κάνει καλά, αν θέλει να με κάνει". 

Όλως παραδόξως ό καρκίνος εξαφανίστηκε και ή γερόντισσα έλεγε: "Δεν θέλω να ξαναδώ αυτούς τους γιατρούς. Αυτοί ούτε για τα κατσίκια που έχω δεν κάνουν, όχι για ανθρώπους. Ή χάρη του Άγιου με θεράπευσε". Ή γερόντισσα έζησε ακόμα 7 χρόνια και πέθανε σε ηλικία 104 χρονών.


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Ο ΙΟΡΔΑΝΙΤΗΣ ΚΑΙ Η ΙΕΡΑ ΑΥΤΟΥ ΜΟΝΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: