Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Ένα σύγχρονο θαύμα του αγίου έγινε και στο Μοναστήρι πού ιερατεύουμε, στην Ι.Μ.Ελεούσης Καλύμνου.
Ένα σύγχρονο θαύμα του αγίου έγινε και στο Μοναστήρι πού ιερατεύουμε, στην Ι.Μ.Ελεούσης Καλύμνου.


Καθώς μου είπαν οι αδελφές, μια κυρία εξ Αθηνών, η οποία δεν είχε σχέση με την Κάλυμνο, είδε στον ύπνο της έναν μαύρο ρασοφόρο, πού της ζητούσε να έλθει στην Κάλυμνο, στο σπίτι του, να τον βρεί.
Αυτό έγινε πολλές φορές και αφού της το ζήτησε ξανά και ξανά ο άγιος στον ύπνο της ήρθε στην Κάλυμνο, προκειμένου να λύσει το μυστήριο.


Επισκέφτηκε κοντά στα άλλα προσκυνήματα και ναούς και την Μονή και ρώτησε την γερόντισσα, αν υπάρχει μαύρος ιερέας στην Κάλυμνο και της διηγήθηκε το όνειρο της.Η Γερόντισσα, μέσα από την συζήτηση και τα συμφραζόμενα κατάλαβε περί τίνος επρόκειτο και οδήγησε την κυρία μπροστά στην εικόνα του αγίου. Είναι μια εικόνα μικρή, μετάλλιο ουσιαστικά, πράγμα πού αποδεικνύει πώς δεν έχει σημασία το μέγεθος των εικόνων και των ναών και δεν κάνει την ιερότητα η μεγαλοπρέπεια, αλλά την μεγαλοπρέπεια ποιεί η ιερότητα.

Η κυρία αναγνώρισε τον ιερέα του ονείρου στην εικόνα του αγίου Μωϋσή και λύθηκε και κάποιο προσωπικό πρόβλημα το οποίο είχε. Οι αδελφές αγιογράφησαν άλλη μια ολόσωμη εικόνα του αγίου στο άλλο κλίτος του ναού, εις ανάμνησιν και τιμή.

Το ίδιο ακριβώς περιστατικό συνέβη σε άλλη κυρία,με την Αγία Μακρίνα αυτή την φορά, στο ίδιο μοναστήρι.

Οι άγιοι θέλουν να τους επικαλούμαστε και δεν τους ικανοποιεί τίποτα περισσότερο από το να μας βοηθάνε και να μας παραστέκονται!
Τόση μεγάλη αγάπη έχουν!


Ας τρέχουμε να ζητάμε την βοήθεια τους! Και μετά θάνατον ζούνε και μας ακολουθούν σε κάθε βήμα με την προστατευτική τους την παρουσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: