Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΡΕΣΤΙΑΝΚΙΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ" 0 σταυρός της οικογενειακής ζωής ήταν δύσκολος σε όλες τις εποχές, αλλά οι δυσκολίες της σύγχρονης εποχής αυξάνονται από την ολιγοπιστία μας"
Αγαπητή εν Κυρίω Ο.!Το αίτημα για προσευχή για τον γιο θα το εκπληρώσω. Να προσεύχεστε κι εσείς ο Κύριος να αποκαλύψει στον Ντ. όλη τη δυσκολία του δρόμου που επιλέγει, ώστε να τον αντιμετωπίσει με περίσκεψη και υπεύθυνα" αυτό το βήμα στη ζωή δεν πρέπει να γίνει στιγμιαία.


0 σταυρός της οικογενειακής ζωής ήταν δύσκολος σε όλες τις εποχές, αλλά οι δυσκολίες της σύγχρονης εποχής αυξάνονται από την ολιγοπιστία μας, την ανικανότητα να είμαστε συνεπείς σε αυτό που επιλέγουμε, και από την πνευματική εξαγρίωση της κοινωνίας.


Μία από τις αιτίες που κατέστησαν το διαζύγιο επιτρεπτό (επιτρεπτό ακριβώς από τους κανόνες της Εκκλησίας), είναι η στειρότητα ενός από τους συζύγους. Αυτό, λοιπόν, πρέπει να το σκεφτεί σοβαρά ο Ντ. - τι αισθήματα και στενοχώριες θα έρθουν, όταν από νεαρός θα μεταμορφωθεί σε ώριμο άνδρα;


Οι ανησυχίες σας δεν είναι αβάσιμες.


Το θέλημα του Θεού για τον γάμο έχει εκφραστεί συγκεκριμένα: είναι η νόμιμη συζυγία και η εξ αυτής τεκνογονία. Σύμφωνα με τους κανόνες της Εκκλησίας, η αδυναμία προς γάμο λόγω σωματικού ή ψυχικού ελαττώματος είναι εμπόδιο για το στεφάνωμα, για τον γάμο.
Αν αυτή η αδυναμία εκδηλώθηκε και έλαβε χώρα πριν τον δεσμό του γάμου, ένας τέτοιος γάμος αναγνωρίζεται ως μη νόμιμος (5, 37 οτ. 1 Μ. X τ. 205, 208 /Κανονισμός Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων).


Επομένως δεν έχετε ανάγκη να θέσετε σε μένα το ερώτημά σας περί του θελήματος του Θεού" η απάντηση δεν είναι δική μου, αλλά της Εκκλησίας.
0 Θεός να δώσει σοφία και στους δυο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: