Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΡΕΣΤΙΑΝΚΙΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ"Πόσες φορές μάς έδωσε εντολή ο Κύριος να συγχωρούμε; Μα εσείς έχετε ανάγκη συγχώρησης περισσότερο, απ’ όσο η σύζυγος. Λοιπόν, συγχωρήστε ο ένας τον άλλο."Αγαπητέ εν Κυρίω Ρ.!


Μα εσείς, ένα τόσο λεπτό ζήτημα, όπως η οικογένεια, καταφέρνετε να το διαπραγματεύεστε μέσα σας σαν σε παζάρι. Σε τελική ανάλυση, όλες οι πράξεις και οι σκέψεις προσανατολίζονται προς την εκδίκηση. Και εναντίον ποιων;

 Των παιδιών σας! Λοιπόν, αν με τέτοια εισαγγελική προσέγγιση αντιμετωπίζατε και τον εαυτό σας, θα σώπαιναν μέσα σας οι λογισμοί, τόσο οι δικοί σας όσο και αυτοί του εχθρού. Θα πέφτατε στα πόδια του Σωτήρα και θα ζητούσατε συγχώρηση για τον εαυτό σας και για τη σύζυγο, η οποία δεν έπεσε στην αμαρτία άνευ της δικής σας βοήθειας.
Ναι, εκείνη μετανόησε και ο Κύριος τη συγχώρεσε, αλλά να που ο σύζυγος της ζητά λογαριασμό' ο σύζυγος, που έχει επανειλημμένως πέσει και γνωρίζει την αδυναμία της φύσης και σπεύδει να συγχωρεί εύκολα τον εαυτό του.


Γράφετε για αγάπη προς τα παιδιά, ότι ξέρετε από έλλειψη πατέρα, αλλά προετοιμάζετε γι’ αυτά τις ίδιες στενοχώριες, που περάσατε κι ο ίδιος. Έχετε ξεχάσει ότι η κρίσις είναι «άνέλεος τω μη ποιήσαντι έλεος». Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τη δική σας, ζητούν έλεος οι εξ αίματος συγγενείς σας: όχι η συγκάτοικος, αλλά η σύζυγος, όχι ξένα, αλλά τα δικά σας παιδιά. 

Μα πώς νομίζουμε ότι θα σωθούμε με τέτοια σκληροκαρδία; Ρ., στεφανώσου με τη σύζυγο και μην παίρνεις αμαρτία στην ψυχή σου, αφήνοντας την οικογένεια.

 Γι’ αυτούς τους τρεις, εσείς έχετε ευθύνη ενώπιον του Θεού. Πόσες φορές μάς έδωσε εντολή ο Κύριος να συγχωρούμε; Μα εσείς έχετε ανάγκη συγχώρησης περισσότερο, απ’ όσο η σύζυγος. Λοιπόν, συγχωρήστε ο ένας τον άλλο.

 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ. ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΑΝΝΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: