Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ (1912-1999). ΚΛΑΙΩ ΚΑΙ ΘΡΗΝΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.Για την πατρίδα μας, την Ελλάδα


Ό Γέροντας αγαπούσε πολύ την πατρίδα-Ελλάδα. Άλλωστε  αυτό το αποδεικνύουν οι αγώνες πού έκανε για την ανεξαρτησία του έθνους από τον ζυγό των Ιταλών. Λυπόταν όμως πολύ, όταν έβλεπε οι νεοέλληνες να αγνοούν την ιστορία τού ελληνικού έθνους, να Ξεχνούν την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας. 


Έγραφε σχετικά: «Κλαίω καί θρηνώ την πατρίδα μας. Διαβάζω τον Μακρυγιάννη πού έγραψε ό πατήρ Θεόκλητος Διονυσιάτης θα έπρεπε όλοι οι "Έλληνες να - μελετήσουν ίσως καί να παραδειγματισθούν από την ακλόνητη - - στη ενός πιστού τέκνου της Ορθοδόξου Ελλάδος. «Πονηροί δε άνθρωποι καί γόητες προκόψουσιν επί τό χείρον, πλανώντες και πλανώμενοι» κατά τον άγιον άπ. Παύλο. Καί μείς χρέος έχουμε να προσευχώμεθα στα γόνατα γιά την σωτηρία της πατρίδας μας Ό Κύριος να φωτίσει τούς άθεους πολιτικούς μας. 


Κι όλους - ομοεθνείς μας να τούς οδηγήσει εις τον δικόν Του σωστό δρόμο Παιδί μου θα είσαι πάντα ευλογημένη, όταν εργάζεσαι καί κοπιάζεις με ταπεινό φρόνημα γιά την Ορθόδοξη Εκκλησία μας»


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ (1912-1999)
ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΤΟΣ 2002

Δεν υπάρχουν σχόλια: