Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019

Ο κάτοικος της πόλης και ο γέρο πίθηκος. ΠΑΡΑΒΟΛΗΟ κάτοικος της πόλης και ο γέρο πίθηκος. ΠΑΡΑΒΟΛΗ


Ένας κάτοικος της πόλης χάνεται σε ένα δάσος όπου ζούσε ένας παλιός πίθηκος, έχοντας ένα μαγικό δώρο. Ο πίθηκος γοητεύει τον εισβολέα, τον καθιστά σκλάβο του, και ωθεί τον αιχμάλωτο όπως ήθελε. Συχνά οδηγούσε  αυτόν , καθισμένος στο λαιμό του, και ως ένδειξη ενθάρρυνσης, μερικές φορές τροφοδοτούσε το  άτομο με μπανάνα. Ο οικιστής παραιτήθηκε από τη μοίρα του, συνήθιζε τον πίθηκο και υπάκουσε όλες τις παραγγελίες του.

Κάποτε, οι κυνηγοί εμφανίστηκαν σε αυτό το δάσος και είδαν ένα περίεργο θέαμα: ένας πίθηκος βόλτα με έναν άνδρα. Οι κυνηγοί έπιασαν την γέρο  μαϊμού, και μόλις το έσυραν από το δάσος, έχασε τις μαγικές της ικανότητες.


Μαζί με τον μαϊμού και την ατυχή αιχμαλωσία, οι κυνηγοί έφτασαν στην πόλη. Ο πίθηκος παραδόθηκε στον ζωολογικό κήπο και ο άνθρωπος, για να απαλλαγεί από τη μαγεία, ήρθε στα συναισθήματά του και επέστρεψε στο σπίτι του. Μερικές φορές πήγε στο ζωολογικό κήπο για να κοιτάξει την γέρο  μαϊμού, αναρωτιόταν πώς μπορούσε να τον ξεγελάσει έτσι. Ο πίθηκος απείλησε τον άνθρωπο με τη γροθιά του και έδειξε την  φλούδα μπανάνας σ 'αυτόν. Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο.


νυνὶ δὲ ἐλευθερωθέντες ἀπὸ τῆς ἁμαρτίας δουλωθέντες δὲ τῷ Θεῷ ἔχετε τὸν καρπὸν ὑμῶν εἰς ἁγιασμόν, τὸ δὲ τέλος ζωὴν αἰώνιον.
Ρωμ. 6,22 .Τώρα δε που απεκτήσατε την ελευθερίαν και απηλλάγητε από την δουλείαν της αμαρτίας, υπεδουλώθητε δε θεληματικά στον Θεόν, έχετε ως καρπόν την προκοπήν εις την αγιότητα τελικόν δε και αναφαίρετον κέρδος την αιωνίαν ζωήν.Δεν υπάρχουν σχόλια: