Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Farther Savatie Bostovi για την Ορθοδοξία!Οι Ορθόδοξοι δεν έκαναν την Εκκλησία, αλλά η Εκκλησία μας έκανε Ορθόδοξους.  Τον καθολικισμό όμως τον κάνουν οι καθολικοί, γι' αυτό μπορούν να τον κάνουν, να τον αναιρέσουν και να τον ξανακάνουν όσες φορές θέλουν.  Κάτι που συμβαίνει σε κάθε νέο συμβούλιο ή εγκύκλιο.

 Αλλά δεν μπορούμε να αλλάξουμε την Ορθοδοξία, γιατί έτσι θα πάψουμε να είμαστε Ορθόδοξοι.  Η Ορθοδοξία δεν είναι οικογενειακή κληρονομιά για να μπορούμε να τη διαθέτουμε όπως μας αρέσει, αλλά είναι η Θεία διαθήκη στην οποία ο καθένας μας έχει προσχωρήσει με πίστη και αγάπη, από ελεύθερη επιλογή.

 Αυτή η διαθήκη είναι και από τις δύο πλευρές, του ανθρώπου και του Θεού, επομένως, ο άνθρωπος δεν μπορεί να την λύσρι χωρίς να λύσει και ο Θεός.

 Όποιος νομίζει ότι μπορεί να παρασύρει τον Θεό σε οποιαδήποτε σύναξη, σύμφωνα με τις δικές του φαντασίες και νοήματα, δείχνει μόνος του ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Θεό και στερείται παντελώς γνώσης.

 Αν δεν ζητήσουν το θέλημα του Θεού όταν κάνουν τα σχέδιά τους, πώς νομίζεις ότι θα εξετάσουν ποτέ το θέλημά σου, εκτός από λόγους διχασμού;

Δεν υπάρχουν σχόλια: