Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Τζέν Μίνγκ. Είναι ειδικός χειρούργος. Διευθυντής σε Νοσοκομειακά τμήματα και Ιατρικά Κέντρα, καθ. στο Πανεπιστήμίο της Ταϊβάν.Βαπτίστηκε Ορθόδοξος


Βαπτίσεις στην Ταϊβάν
Γράφει ο π. Ίωνας Μούρτος από την Ταϊπέϊ:
«Έλαβα το E-MAIL κάποιου γιατρού και με συγκίνησε πολύ. Το μοιράζομαι μαζί σας: "Σας γράφω για να ρωτήσω αν μπορώ να βαπτιστώ στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Διαβάζω πολύ τις Γραφές... Είμαι επίσης πολύ εξοικειωμένος με την Προτεσταντική Εκκλησία. Είδα την ιστοσελίδα σας και βρήκα το μήνυμα της Ορθοδοξίας να με αναπαύει. Επιθυμώ να διαλέξω μία Εκκλησία πού ταιριάζει σε μένα, στην προσωπικότητα μου και την οικογένεια μου. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ζω στην νότια Ταϊβάν... και δεν θα μπορώ να σας συναντώ τακτικά..."
Και δεν ήταν εύκολο να κατηχηθεί, όχι γιατί δεν ήθελε, αλλά γιατί ή δουλειά του είναι τέτοια πού δεν έχει χρόνο ελεύθερο. Είναι ειδικός χειρούργος. Διευθυντής σε Νοσοκομειακά τμήματα και Ιατρικά Κέντρα, καθηγητής στο Πανεπιστήμίο της Ταϊβάν και ερευνητής, αλλά κυρίως είναι καλός χριστιανοί. Τρέχει οπού τον καλούν και έχει ακυρώσει πολλές φορές μαθήματα του στο Πανεπιστήμιο και ομιλίες του, λόγω έκτακτων χειρουργείων. Αν και ήταν πολύ απασχολημένος, συναντιόμαστε τακτικά κάθε Σάββατο.' Έπαιρνα το γρήγορο τραίνο και σε μία ώρα ήμουν στο σταθμό έξω από την Ταιτσούγκ. Εκεί ερχόταν και με συναντούσε. Μιλούσαμε 2-3 ώρες. Άλλοτε ερχόταν στην Ταϊπέϊ. Ξενυχτούσε τις λίγες ελεύθερες ώρες του διαβάζοντας τα κείμενα στην ιστοσελίδα μας. Ζήτησε πολύ έντονα να βαπτισθεί. Έτσι βρήκαμε ευκαιρία την ήμερα της αποδόσεως του Πάσχα (27 Μαΐου 2009). και, όπως γίνεται συνήθως πριν βαπτισθεί κανείς, εξομολογείται. Πρώτη φορά στη ζωή μου εξομολόγησα... άγγελο· Ή ζωή του ήταν αγγελική, μόνο αυτό μπορώ να πω.
Ή τελετή ήταν απλή και γαλήνια. Ό κόσμος λίγος, επειδή ήταν ήμερα εργάσιμη. Κράτησα το όνομα του, Τζέν Μίνγκ. Εύχεστε ο Κύριος να τον γέμιση με την χάρη του. Εύχεστε να γίνει άγιος καινά δώσει το όνομα του σε άλλους.
Θέλει να μαθαίνει και πηγαίνω κάθε Σάββατο στην Ταιτσούγκ, με το γρήγορο τραίνο του πήγα και την θ. Κοινωνία, να κοινωνήσει, γιατί είναι πνιγμένος στην δουλειά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: