Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

 

Οι ενορίτες συχνά έρχονται στην εκκλησία με κάθε είδους ιστορίες για το πώς δεν μπορούν να διατηρήσουν την ειρήνη στην οικογένεια ή να οργανώσουν καλές σχέσεις. Μια γυναίκα έρχεται και λέει ότι ο σύζυγός της είναι εν μέρει θυμωμένος. Πάντα ρωτάω: "Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο μέρος όπου ο σύζυγός σας θυμώνει - έρχεται σπίτι από τη δουλειά, κουρασμένος και πώς τον αντιμετωπίζετε;"

 

Σε τελική ανάλυση, υπάρχει ένας σωματικός, πνευματικός νόμος ότι ο δρόμος προς την καρδιά ενός άνδρα βρίσκεται μέσα από το στομάχι - τροφοδοτήστε τον πρώτα, αφήστε το άτομο να ξεκουραστεί, οπότε μιλήστε για προβλήματα ανατροφής παιδιών, στο σχολείο, για κάποια προβλήματα στο σπίτι, χρήματα θέματα. Είναι πολύ σημαντικό πώς απευθύνεστε στον άντρα σας. Μην ξεχνάτε ότι η οικογένεια έχει ιεραρχία και ο σύζυγος είναι ο επικεφαλής, και η Παλαιά Διαθήκη μιλά για ακόμη πιο σκληρές σχέσεις - όταν ο Κύριος μίλησε στην Εύα για την τιμωρία για την αμαρτία, είπε: "Η επιθυμία σας είναι για τον άντρα σας και θα κυριαρχήσει πάνω σου. " Θα ήταν ωραίο να το θυμάμαι πάντα αυτό.

 

Πώς αντιμετωπίζουμε τον αφέντη, το αφεντικό, το κεφάλι; Γιατί ένας ενήλικος υγιής άντρας, χωρίς λόγο, να αρχίσει να ενεργοποιείται, να θυμώνει, να κάνει θόρυβο, να φωνάζει; Φυσικά, υπάρχουν όλες οι περιστάσεις, αλλά πολύ συχνά το δεύτερο μισό ρίχνει λάδι στη φωτιά. Και έτσι, όταν ζητάτε να επαναλάβετε τον τονισμό ή τον τύπο της πρότασης με την οποία η γυναίκα απευθύνεται στον σύζυγό της, αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει ούτε ευγένεια ούτε ταπεινότητα.

 Υπάρχουν λέξεις «χρειάζεστε τόσα πολλά χρήματα», «πρέπει να πάτε στο κατάστημα» -  θα υπήρχε τρόπος να το διατυπώσετε με εντελώς διαφορετικό τρόπο, χωρίς να ξεχνάτε την καταπληκτική μαγική λέξη «παρακαλώ»: «παρακαλώ πηγαίνετε στο κατάστημα "," παρακαλώ, ας σχεδιάσουμε το Σαββατοκύριακο μας "(Ορθόδοξη εφημερίδα).


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: