Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΤΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ Γ': Η ΠΑΡΑΛΥΤΗ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΤΙΣΤΟ ΦΩΣ

 


 

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Άρτης Ιγνάτιος Γ' ήταν ένας σύγχρονος άγιος ιεράρχης ο οποίος ξεχώριζε για την ταπεινοφροσύνη του, την απλότητά του, την αγάπη του προς όλους και το ασκητικό του φρόνημα...

Γι΄αυτό ο Θεός τον χαρίτωσε με αγιοπνευματικά χαρίσματα και οι προσευχές του έκαναν θαύματα!

Η παράλυτη που περπάτησε

 

Στο "Αρεταίειο", νοσηλεύονταν κάποτε μία γυναίκα ονόματι Αριστέα, που είναι εντελώς παράλυτη.

 

Την εφρόντιζε η αδελφή της, μία ευσεβής προϊσταμένη του Θεραπευτηρίου, η οποία γνώριζε τον πατέρα Ιγνάτιο. Οι ιατροί δεν της είχαν δώσει καμία ελπίδα ότι θα γίνει καλά. Η ασθένειά της ήταν ανίατη. Αυτό της έλεγαν και διάσημοι ιατροί που την παρακολουθούσαν από το εξωτερικό. Όμως ο μακαριστός προσηύχετο θερμά για την ασθενή!

 

Κάποια μέρα τηλεφώνησε η εν λόγω προϊσταμένη στον πατέρα Ιγνάτιο και του ανήγγειλε πως η Αριστέα τον παρακαλεί να κατέβει στην Αθήνα, για την εξομολόγηση. Η επιθυμία της εκπληρώθηκε, χωρίς χρονοτριβή. Δεν πέρασαν πολλές ημέρες και ένα πρωινό ακούγεται η φωνή κάποιας γυναίκας, που χτυπούσε την εξώπορτα του σπιτιού του, να λέει:

- Πάτερ Ιγνάτιε, ανοίξτε μου, σας παρακαλώ. Ήλθα να σας επισκεφθώ.

Ήταν η Αριστέα. Είχε θεραπευθεί εντελώς από την ανίατη ασθένειά της!

"Θαυμαστός ο Θεός εν τοις Αγίοις Αυτού"...

Το άκτιστο φως

 

... Ώς ιεροκήρυξ Αττικής και Μεγαρίδος διέμενε σε μια πτωχική οικία στην Κηφισιά. Ο ταπεινός αυτος δε οικίσκος έγινε μάρτυρας θαυμαστών γεγονότων.

Ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιάκωβος (Βαβανάτσος) μάς διηγείτο: "Κάποτε έστειλα στον τότε ιεροκήρυκα Ιγνάτιο μία παραγγελία με τον ανεψιό μου. Όταν εκείνος επέστρεψε ήταν συγκλονισμένος με ό,τι του είχε συμβεί. Αφού εχτύπησε επανειλημμένως, περίμενε για πολλή ώρα στην αυλή να παρουσιαστεί ο πατήρ Ιγνάτιος. Επειδή, όμως, δεν έπαιρνε απάντηση και έχασε την υπομονή του απεφάσισε να κοιτάξει από την κλειδαρότρυπα. Κατάπληκτος τότε, αντίκρυσε το δωμάτιο πλημμυρισμένο με ένα γλυκύτατο Φως, που περιέλουζε τον προσευχόμενο π. Ιγνάτιο!"


https://www.taneatismikrospilias24.com/alpharhochiiotakappaeta-sigmaepsilonlambdaiotadeltaalpha/1148836

Δεν υπάρχουν σχόλια: