Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Είχα μια στενή φίλη την Βαλεντίνα Ρομάνοβα, γνωστή ως συγγραφέας της ιστορίας "Το Ατύχημα ή Επισκέφτηκα τον Θάνατο", καθώς και πολλές άλλες ιστορίες και ποιήματα σχετικά με Ορθόδοξα θέματα.


 


Είχα μια στενή φίλη την  Βαλεντίνα Ρομάνοβα, γνωστή ως συγγραφέας της ιστορίας "Το Ατύχημα ή Επισκέφτηκα τον Θάνατο", καθώς και πολλές άλλες ιστορίες και ποιήματα σχετικά με Ορθόδοξα θέματα.

Η ιστορία της λέει ότι στο παρελθόν, ήταν  σύζυγος ενός αξιωματικού, συντάκτη τοπικής εφημερίδας, υπέστη ατύχημα στο αυτοκίνητό της. Ήταν σε κλινικό θάνατο, καθώς υπάρχει ιατρικό πιστοποιητικό. Τη στιγμή του θανάτου, η ψυχή ήταν στην κόλαση σε δοκιμασίες. Τα φοβερά βασανιστήρια της κόλασης περιγράφονται λεπτομερώς στο βιβλίο της (υπάρχει επίσης μια συνέντευξη βίντεο στο Διαδίκτυο - σημείωμα διαχειριστή). Αλλά ο Κύριος δεν θέλει το θάνατο των αμαρτωλών. Η Βαλεντίνα ζωντανεύει και πέρασε πολλά ακόμη χρόνια σε μετάνοια και προσευχή. Ο Κύριος της έδωσε πολλά θαύματα, και εδώ είναι ένα από αυτά, που εγώ και άλλοι είδαμε.

Η φωτογραφία που επισυνάπτεται σε αυτήν την ιστορία τραβήχτηκε από τον πατέρα Vladislav, αγαπημένο από όλους μας. Συχνά ήρθα να επισκεφτώ τη Βαλεντίνα για να μιλήσω για πνευματικά θέματα, για να ακούσω τις ιστορίες της.

Κάποτε την Κυριακή των Βαΐων, η Βαλεντίνα αγόρασε ένα σωρό κλαδιά ιτιάς κοντά στην εκκλησία. Έχοντας αφιερώσει, το έφερε στο σπίτι και το έβαλε στην εικόνα της Μητέρας του Θεού των Ιβήρων, που κρέμεται στον τοίχο κοντά στον καναπέ.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η ιτιά βρισκόταν πάνω από το εικονίδιο, τα κλαδιά στέγνωσαν και ξεράθηκαν

Κάποια στιγμή η Βαλεντίνα  παρατήρησε ότι η ξερή ιτιά άρχισε σταδιακά να ζωντανεύει, να φωτίζεται και, τελικά, να ανθίζει σε ένα όμορφο λουλούδι που έμοιαζε από απόσταση σαν μια τεράστια πικραλίδα. Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια λουλούδια, αν και υπάρχουν πολλά φυτά στο νότο.

Η ιτιά άνθισε για μεγάλο χρονικό διάστημα, περισσότερο από ένα χρόνο, φοβόμασταν να την αγγίξουμε για να μην την καταστρέψουμε. Όταν κατέρρευσε, η Βαλεντίνα μου έδωσε τα πέταλα ως αναμνηστικό του θαύματος του Θεού.

Καραγόζιαν Βέρα

Ιστορία από το βιβλίο "Ο Κύριος ακούει πάντα και παντού"

Δεν υπάρχουν σχόλια: