Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Επομένως, ο Κύριος δεν θα έρθει στη γη για δεύτερη φορά. Θα έρθει μόνο όταν κρίνει τον κόσμο. Και αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε συχνά αυτό το ερώτημα, θα δούμε ότι η πίστη θα μεγαλώνει μέσα μας.

 Ο διάβολος γύρισε ολόκληρο τον κόσμο σε έναν τόσο καλό γύρο που, αν ο Χριστός έρθει αύριο στη γη και προσπαθήσει να εξηγήσει κάτι στους ανθρώπους, η φωνή Του δεν θα ακουστεί καθόλου, θα πνιγεί απλά, γιατί το ραδιόφωνο, η τηλεόραση, οι εφημερίδες , περιοδικά, οι άνθρωποι θα το κρύψουν.

Επομένως, ο Κύριος δεν θα έρθει στη γη για δεύτερη φορά.

Θα έρθει μόνο όταν κρίνει τον κόσμο. Και αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε συχνά αυτό το ερώτημα, θα δούμε ότι η πίστη θα μεγαλώνει μέσα μας.

 

Και όλα τα προβλήματα στη ζωή, κάθε βάρος και έλλειψη χαράς στη ζωή συνδέονται με ένα μόνο πράγμα - την απιστία μας. Δεν μπορεί καν να λεχθεί έλλειψη πίστης, δηλαδή, απιστία. Δεν πιστεύουμε ότι ο Κύριος μπορεί να μας καθαρίσει. Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει το Άγιο Πνεύμα. Δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξει θάνατος.

 

Έτσι θεωρητικά, ειδικά στον κύκλο των στενών ανθρώπων, όταν συζητάμε αυτά τα ζητήματα, φαίνεται να είμαστε όλοι πιστοί και προσπαθούμε να κάνουμε εκκλησία. Αλλά πολύ γρήγορα ο πυρετός μας εξαφανίζεται και στην πράξη αυτό που μαθαίνουμε στο ναό δεν εκδηλώνεται με κανέναν τρόπο.

 

Επομένως, η ζωή μας ρέει πολύ μονότονα. Δεν δεχόμαστε χάρη για χάρη, αλλά σημαδεύουμε το χρόνο. Εάν υπάρξουν αλλαγές σε εμάς, τότε είναι εξαιρετικά αντιληπτό. Και μπορεί να συμβεί ότι απλά δεν έχουμε χρόνο να μεταμορφωθούμε αρκετά ώστε ο Κύριος να μας μεταφέρει στη Βασιλεία των Ουρανών.

 

Η Βασιλεία των Ουρανών είναι η Βασιλεία των αγίων, και οι άγιοι είναι εκείνοι που επικοινωνούν με το Άγιο Πνεύμα. Και ο στόχος της χριστιανικής ζωής είναι να αποκτήσει τη χάρη του Αγίου Πνεύματος.

 

Αλλά αυτό  η δυσπιστία μας  το εμποδίζει. Λόγω αυτού, βυθιζόμαστε  συνεχώς στη ματαιοδοξία. Δεν πιστεύουμε στον Θεό. Πιστεύουμε στη δύναμη του χρήματος: τότε όλα είναι εντάξει. Πιστεύουμε στην υγεία: υπάρχει υγεία, και τα υπόλοιπα θα είναι, λένε οι άνθρωποι.

 

Τίποτα όμως δεν διαρκεί επ `αόριστον

 

Ο καθένας μας είναι βυθισμένος σε μερικές από αυτές τις «πεποιθήσεις» πιστεύει σε κάτι περισσότερο, σε κάτι λιγότερο. Ένα άτομο προτιμά πάντα αυτό που προτιμά στη ζωή, στο ότι πιστεύει. Και ο Κύριος είπε επίσης στο Ευαγγέλιο: «Όπου είναι ο θησαυρός σου, εκεί υπάρχει η καρδιά σου». Ένας θησαυρός είναι αυτό που κρατά ένα άτομο, αυτό που είναι οικείο για αυτόν, τι είναι σημαντικό για αυτόν στη ζωή.

 

Και αυτό που ζει ένα άτομο, αυτό που είναι πιο σημαντικό γι 'αυτόν, είναι ο Θεός του. Κάποιος ζει για χρήματα. δεν χρειάζεται πλέον τίποτα: έχει σπίτι, αυτοκίνητο, φαγητό και ρούχα, αλλά θέλει ακόμα να χτυπήσει τα χρήματα.

 

Για ποιο λόγο?

 

 

Αλλά αν ένα άτομο συλλογίζεται γιατί ζει και ότι σύντομα ή γρήγορα θα πρέπει να πεθάνει, τότε πριν από αυτές τις δύο ερωτήσεις - ζωή και θάνατος - όλα είναι κοσμική ματαιοδοξία και η ζωή των μεγάλων σπιτιών , και τα χρήματα, και η υγεία και δείχνουν την παράλογη ουσία τους. Επειδή αυτές οι ερωτήσεις είναι πολύ σημαντικές και μόνο η πίστη μπορεί να τις λύσει σωστά.

 

Πατήρ  Δημήτρη Σμύρνοφ

Δεν υπάρχουν σχόλια: