Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Δώρο ιαμάτων από τον Άγιο Ιλαρίωνα της Οπτίνας

 Δώρο ιαμάτων από τον Άγιο Ιλαρίωνα της Οπτίνας

Όσοι έπασχαν από νευρικές και ψυχικές ασθένειες τους έφερναν συχνά στον Άγιο Ιλαρίωνα της Οπτίνας. Ο γέροντας ήταν ακράδαντα πεπεισμένος ότι η αιτία τέτοιων ασθενειών ήταν η ασυμβίβαστη έχθρα, η διχόνοια και τα βαριά αμετανόητα αμαρτήματα. Θεράπευσε εκείνους που στράφηκαν προς αυτόν με τη χάρη της δύναμης του Μυστηρίου της Μετανοίας.Διάσωση αυτοκτονίας


Επαρχία Τούλα, περιοχή Bogoroditsky, έμπορος 35 ετών, νηφάλιος, υπέφερε από ψυχική ασθένεια για περισσότερο από ένα χρόνο: του φαινόταν ότι όλοι τον κορόιδευαν και τις πράξεις του και ότι κάποιοι άγνωστοι σε αυτόν, όπου κι αν πήγαινε, τον καταδίωκαν. αυτόν και σκοπεύει να του αφαιρέσει τη ζωή. 
Αυτές οι σκέψεις δεν του έδιναν ξεκούραση μέρα ή νύχτα, και είχε ήδη σκεφτεί την αυτοκτονία αρκετές φορές και έτσι τρόμαξε ολόκληρη την οικογένειά του.

Σύμφωνα με την πεποίθηση της μητέρας του, ο Ι.Β. ήρθε στο μοναστήρι και εξήγησε την κατάστασή του στον Γέροντα Ιλαρίωνα. Ο γέροντας εργάστηκε μαζί του για πολλή ώρα πολλές φορές και βρήκε μέσα του μια κρυφή αμαρτία, την οποία δεν εξομολογήθηκε στον ιερέα, αμφιβάλλοντας για τη συγχώρεση του. Ο γέροντας τον έπεισε ότι δεν υπάρχει αμαρτία που η αγάπη του Θεού για την ανθρωπότητα δεν θα συγχωρούσε αν κάποιος μετανοούσε γι' αυτό, και ο έμπορος το μετανόησε στην Εξομολόγηση και, έχοντας λάβει άδεια, του απονεμήθηκε η κοινωνία των Αγίων Μυστηρίων.

Όταν αποχωρίστηκε, ο γέροντας του είπε: «Λοιπόν, πήγαινε με τον Θεό. Τώρα δεν θα σε κυνηγήσουν και δεν θα σε δέσουν». Και έτσι έγινε πραγματικά: ο I.V. ανάρρωσε πλήρως από την επώδυνη ασθένειά του Θεραπεία από δαιμονική κατοχή


Μια σαραντάχρονη αγρότισσα από την περιοχή Odoevsky, η οποία επισκεπτόταν συχνά το μοναστήρι, είπε η ίδια ότι για πολλά χρόνια υπέφερε πολύ από επιληπτικές κρίσεις, συνοδευόμενες από σπασμούς, σπασμούς και κραυγές με διαφορετικές φωνές. Στη φάρμα ούρλιαξε έξαλλα, έβριζε και επέδειξε τόσο αφύσικη δύναμη που αρκετοί άντρες δεν μπορούσαν να την συγκρατήσουν. Έχοντας ακούσει πολλά για τον μοναχό Ιλαρίωνα, στράφηκε σε αυτόν για βοήθεια.

Όπως πάντα, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση, ο γέροντας την εξομολογησε  για όλες τις αμαρτίες, ιδιαίτερα τις αμετανόητες, και μέσω της χάρης δύναμης του Μυστηρίου της Μετανοίας έλαβε πλήρη θεραπεία μέσω του γέροντα. Οι κρίσεις δεν επέστρεψαν και έγινε υγιής και ήρεμη, βαθιά ευγνώμων για τη βοήθεια που έλαβε. Ήταν ακόμα ζωντανή το 1877 και ήταν προσωπικά γνωστή σε πολλά αδέρφια .Δεν υπάρχουν σχόλια: