Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

29 Νοεμβρίου – Πριν από 182 χρόνια, ο μοναχός Άβελ (Βασίλιεφ) /03/18/1757 – 29/11/1841/, ο προορατικός!!!

29 Νοεμβρίου – Πριν από 182 χρόνια, ο μοναχός Άβελ (Βασίλιεφ) /03/18/1757 – 29/11/1841/, ο προορατικος που προέβλεψε μια σειρά ιστορικών γεγονότων, συμπεριλαμβανομένων των ημερομηνιών και των συνθηκών του θανάτου των Ρώσων μοναρχών.Το κάψιμο της Μόσχας, η ανατροπή της μοναρχίας στη Ρωσία, πέρασε στον Κύριο και οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι και ο ρωσικός εμφύλιος.

 

 

Ήταν γνωστός στους: Αικατερίνη Β', Παύλο Α', Αλέξανδρο Α' και Νικόλαο Α'. Είτε τον φυλάκισαν για προβλέψεις, μετά τον άφησαν ξανά ελεύθερο, θέλοντας να μάθουν το μέλλον. Καθ 'όλη τη μακρόχρονη ζωή του, έζησε για περισσότερα από 80 χρόνια, ο πατέρας Άβελ πέρασε 21 χρόνια στη φυλακή επειδή έκανε προβλέψεις... Ο μελλοντικός προορατικος γεννήθηκε στην επαρχία Τούλα στην οικογένεια ενός αγρότη και ιππικού, ο Βασίλι και ο σύζυγος Ksenia. Ήταν ένα από τα εννέα παιδιά.

 

Στην παιδική ηλικία και την εφηβεία εργάστηκε ως ξυλουργός στο Kremenchug και στο Kherson. Έχοντας βιώσει μια σοβαρή ασθένεια στα νιάτα του, αποφάσισε να μπει σε μοναστήρι. Δεν έλαβε όμως την ευλογία των γονιών του. Το 1774 παντρεύτηκε «παρά τη θέλησή του».

 

Το 1785 έφυγε κρυφά από το χωριό, αφήνοντας τη γυναίκα και τα παιδιά του. Έχοντας λάβει λύτρα από τον κύριό του, Λεβ Ναρίσκιν, έφτασε στο μοναστήρι του Βαλαάμ, όπου πήρε μοναστικούς όρκους.

 

Έζησε στο μοναστήρι μόνο ένα χρόνο και μετά «πήρε την ευλογία από τον ηγούμενο και αναχώρησε στην έρημο». Μετά από πολλά οράματα, ο μοναχός Άβελ τελικά άφησε το μοναστήρι του Βαλαάμ και γύρισε τον κόσμο.

 

Μετά από εννέα χρόνια περιπλάνησης, σταμάτησε στο μοναστήρι Nikolo-Babaevsky της επισκοπής Kostroma, όπου έγραψε το πρώτο του προφητικό βιβλίο. Έλεγε ότι η αυτοκράτειρα Αικατερίνη Β' θα πέθαινε σε οκτώ μήνες.

 

Ο επίσκοπος Πάβελ της Κοστρόμα και της Γαλικίας, στον οποίο έδειξε αυτό το βιβλίο, αποφάσισε να παραδώσει τον μοναχό στον κυβερνήτη, ο οποίος έβαλε τον μοναχό στη φυλακή.

 

Από τη φυλακή Kostroma, ο πατέρας Abel στάλθηκε φρουρούμενος στην Αγία Πετρούπολη. Τον ανέφεραν στον στρατηγό Σαμοΐλοφ. Διάβασε στο βιβλίο ότι ένας προορατικος προέβλεψε τον ξαφνικό θάνατο της τότε βασιλεύουσας αυτοκράτειρας Αικατερίνης Β' σε ένα χρόνο, τον χτύπησε στο πρόσωπο για αυτό και είπε: «Πώς τόλμησες, κακιά κεφαλή, να γράψεις τέτοια λόγια για έναν επίγειο θεό ;"

 

- Ο Άβελ απάντησε: «Ο Θεός με δίδαξε πώς να φτιάχνω μυστικά!»

 

Ο στρατηγός θεώρησε ότι αυτός ήταν ένας απλός άγιος ανόητος και τον έβαλε στη φυλακή, αλλά παρόλα αυτά τον ανέφερε στην αυτοκράτειρα. Η αυτοκράτειρα Αικατερίνη Β΄ λυπήθηκε τον μοναχό και, αντί να τον εκτελέσουν, διέταξε να φυλακιστεί ο μοναχός στο φρούριο Shlisselburg. Ο πατέρας Άβελ πέρασε περίπου ένα χρόνο στη φυλακή μέχρι να συμβεί ακριβώς αυτό που προέβλεψε.

 

Όπως είναι γνωστό, δεν υπήρχε έντονη αγάπη μεταξύ του αυτοκράτορα Παύλου Α' και της μητέρας του αυτοκράτειρας Αικατερίνης Β'. Και μετά το θάνατο της μητέρας του, ο αυτοκράτορας Παύλος Α' έδωσε αμέσως οδηγίες να επιστρέψουν όλοι οι διωκόμενοι.

 

Σύντομα, το τετράδιο του μοναχού Άβελ τράβηξε το μάτι του πρίγκιπα Κουρακίν, ο οποίος έμεινε έκπληκτος από την ακρίβεια της πρόβλεψης και έδωσε το βιβλίο στον αυτοκράτορα Παύλο Α' να διαβάσει. Ο πατέρας Άβελ αφέθηκε ελεύθερος και μεταφέρθηκε στο Παλάτι στον Ηγεμόνα, ο οποίος ζήτησε η ευλογία του μοναχού: - Δάσκαλε Πατέρα, ευλόγησε εμένα και ολόκληρο το σπίτι μου, ώστε η ευλογία σου να είναι για το καλό μας. Ο πατέρας Άβελ ευλόγησε. Ο Αυτοκράτορας ρώτησε τι ήθελε ο ίδιος ο μοναχός. Ο πατέρας Άβελ διατηρούσε το δικαίωμα να υπηρετεί τον Θεό του.

 

Ο Αυτοκράτορας τον εγκατέστησε στη Λαύρα του Αλεξάνδρου Νιέφσκι. Σύντομα όμως ο πατέρας Άβελ έφυγε από εκεί για τη Μονή Βαλαάμ και έτσι έγραψε ένα δεύτερο βιβλίο, παρόμοιο με το πρώτο, όπου προέβλεψε τον βίαιο θάνατο του αυτοκράτορα Παύλου Α΄: «Και οι κακοί θα σε κηρύξουν τρελό για να δικαιολογηθούν. Αλλά ο ρωσικός λαός θα σε θυμάται και θα επισκεφτεί τον τάφο σου, ζητώντας παρηγοριά και ανακούφιση της μοίρας. Ο αριθμός των ετών σας θα είναι ίσος με τα γράμματα που γράφτηκαν στο αγαπημένο σας κάστρο... Ένας πρόωρος τάφος σας περιμένει σε αυτό το κάστρο».

 

Το έδειξαν στον ταμία, και το έστειλε στον Μητροπολίτη της Αγίας Πετρούπολης. Ο Μητροπολίτης διάβασε το βιβλίο και το έστειλε στο «μυστικό θάλαμο όπου φυλάσσονται σημαντικά μυστικά και κρατικά έγγραφα».

 

Ανέφεραν το βιβλίο στον Αυτοκράτορα, ο οποίος είδε στο βιβλίο μια προφητεία για τον επικείμενο τραγικό θάνατό του. Και ο πατέρας Άβελ φυλακίστηκε στο φρούριο Πέτρου και Παύλου.

 

Μετά την ακριβώς προβλεπόμενη δολοφονία του αυτοκράτορα Παύλου Α', ο μοναχός Άβελ εξορίστηκε στο μοναστήρι Solovetsky, από το οποίο του απαγορεύτηκε να φύγει. Στο μοναστήρι, έγραψε ένα νέο βιβλίο στο οποίο προέβλεψε την πυρπόληση της Μόσχας από τους Γάλλους.

 

Αφού έγινε πραγματικότητα η πρόβλεψη, ο αυτοκράτορας Αλέξανδρος Α' διέταξε την απελευθέρωση του πατέρα Άβελ.

 

«...πρέπει οπωσδήποτε να απελευθερώσουμε τον μοναχό Άβελ από τη Μονή Σολοβέτσκι και να του δώσουμε διαβατήριο σε όλες τις ρωσικές πόλεις και μοναστήρια. Και για να είναι ευχαριστημένος με τα πάντα, τα ρούχα και τα χρήματα».

 

Το καλοκαίρι του 1813, ο μοναχός επισκέφτηκε την Αγία Πετρούπολη, στη συνέχεια το Άγιο Όρος, την Κωνσταντινούπολη και την Ιερουσαλήμ. Μετά τις περιπλανήσεις του εγκαταστάθηκε στη Λαύρα Τριάδας-Σεργίου.

 

Παρεμπιπτόντως, ήταν σε αλληλογραφία με την κόμισσα Παρασκευά Αντρέεβνα Ποτέμκινα. Σε μια από τις επιστολές της με αίτημα να αποκαλυφθεί το μέλλον της, ο πατέρας Άβελ απάντησε ως εξής:

 

«Λέγεται ότι αν ο μοναχός Άβελ αρχίσει να προφητεύει δυνατά στους ανθρώπους ή σε ποιον να γράψει σε χάρτες, τότε πάρτε αυτούς τους ανθρώπους και τον Άβελ. τον εαυτό του κρυφό και να τους κρατήσει σε φυλακές ή φυλακές υπό ισχυρή φρουρά»...

 

«Συμφώνησα», γράφει περαιτέρω ο Άβελ «τώρα είναι καλύτερα να μην ξέρεις τίποτα, αλλά να είσαι ελεύθερος, παρά να ξέρεις, αλλά να είσαι μέσα φυλακές και υπό αιχμαλωσία».

 

Αλλά ο μοναχις δεν έμεινε για πολύ καιρό άπρακτος και προφήτεψε κάτι κατά τη βασιλεία του Νικολάι Παβλόβιτς, ο οποίος, όπως φαίνεται από το διάταγμα της Ιεράς Συνόδου της 27ης Αυγούστου 1826, διέταξε τον Άβελ να πιαστεί και να φυλακιστεί «για ταπεινότητα» στο το μοναστήρι Suzdal Spaso-Evfimievsky.

 

Πρέπει να υποτεθεί ότι ο προορατικος μοναχός τελείωσε τη ζωή του σε αυτό το μοναστήρι.

Πέθανε στις 29 Νοεμβρίου 1841 και ετάφη στην πόλη Σούζνταλ, πίσω από το βωμό της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου της Μονής Σπασο-Ευφιμίεφ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: